Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Ik kan elke stickshift bedienen zonder de handleiding; kan ik elke voorderailleur bedienen zonder handleiding?

5 min read

Gevraagd door: Carmen Brown

Kun je elke shifter met elke derailleur gebruiken?

Nee, verschillende fabrikanten of verschillende modellen met verschillend aantal “speed” shifters hebben verschillende trekkrachtverhoudingen (d.w.z. de lengte van de kabel die door een enkele shift wordt getrokken). Meestal is het veilig om een ander model met hetzelfde aantal versnellingen van dezelfde fabrikant te gebruiken.

Werkt elke voorderailleur?

Compatibiliteit voorderailleur
Ten eerste zal een derailleur die ontworpen is voor een dubbel crankstel (met twee kettingbladen) niet werken met een drievoudig crankstel. Ze hebben verschillende vormen en afmetingen van hun kooien om met de verschillende kettingringconfiguraties te werken.

Kan ik de voorderailleur als kettinggeleider gebruiken?

Enthousiast. Tuurlijk, je kunt een derailleur als geleider gebruiken. Geen zorgen.

Kun je verschillende shifters gebruiken met Shimano derailleurs?

Shimano derailleur compatibiliteit
De meeste 8- en 9-speed Shimano mountainbike- en roadkit zijn onderling compatibel omdat ze beide dezelfde kabeltrekverhouding gebruiken. Dit betekent dat je een 8- of 9-speed mountainbike derailleur kunt gebruiken met roadshifters of vice versa.

Kun je shifters en derailleurs combineren?

In veel gevallen is het mogelijk om verschillende niveaus van shifters en derailleurs van hetzelfde merk te combineren (bijv. Dura-Ace/Ultegra/105; Red/Force/Rival; Super Record/Record/Chorus), maar het is niet veilig om aan te nemen dat dit altijd het geval zal zijn.

Zijn derailleurs universeel?

Nee, fiets derailleurs zijn niet universeel. Een derailleur die voor de ene fiets geschikt is, is misschien niet geschikt voor een andere fiets op basis van factoren zoals de lengte van de kooi. Controleer het verschil tussen het kleinste en het grootste tandwiel en ook de kettingbladmaat om de compatibiliteit van de derailleur te bepalen.

Zijn fronten verouderd?

Sindsdien is de voorderailleur eigenlijk niet veel veranderd. Het is nog steeds een basisonderdeel, bestaande uit twee metalen platen die de ketting over de kettingbladen schuiven, en hoe stijver die platen zijn, hoe beter het schakelen gaat.

Hoe lang gaan voorderailleurs mee?

Anderen gaan twee decennia mee. Het hangt volledig af van het ontwerp, het merk, de materialen, het gebruik, en meer op geluk.

Kan ik MTB-voorderailleur op racefiets gebruiken?

MTB vs weg FD
Shimano weg- en MTB-FD’s hebben verschillende trekkrachtverhoudingen – dat is de hoeveelheid beweging van de FD voor elke mm kabelbeweging. Dit betekent dat MTB FD’s mogelijk niet goed werken met geïndexeerde wegshifters en vice versa.

Heb je echt een kettinggeleider nodig?

Waarom je een kettinggids zou moeten hebben. Montage van een kettinggeleider op uw mountainbike geeft je een extra gevoel van veiligheid, hopelijk ervoor te zorgen dat je niet ooit je ketting laten vallen. Wanneer u door ruwe secties van trail vliegt, zal de ketting op en neer springen en kan soms zijn weg van de kettingring werken.

Hoe gebruik je een voorderailleur?


Citaat uit video: Wanneer je're de voorderailleur schakelt. Dus als je'een heuvel opgaat moet je naar je lage versnelling gaan voordat je bij de heuvel komt als je wacht tot je'midden op de heuvel bent.

Kan ik een Shimano voorderailleur gebruiken met SRAM shifters?

Ja, je kunt Shimano en SRAM voorderailleurs en shifters combineren. Het is de achterderailleur die niet cross-compatibel is, met de uitzondering dat SRAM ‘Attack’ shifters heeft gemaakt die met de Shimano achterderailleurs zullen werken.

Hoe weet ik welke derailleur ik nodig heb?

Citaat uit video: Dus als je bijvoorbeeld je achterste cassette maat wilt veranderen al je ketting kamer maat misschien iets monsterlijks als dit dat is 11 tot en met 236. Dit geeft ons dan een differentieel bij de

Hoe stel je een voorderailleur af?

Citaat uit video: Gebruik een inbussleutel als maatstaf als de kooi te hoog is afgesteld loop je de kans dat de ketting van de grootste ring valt als je schakelt.

Kan ik een 11 speed derailleur gebruiken op een 10 speed shifter?

Nee, dat zal niet werken. De schakelingen zullen niet over het hele bereik op één lijn liggen, omdat een 11-speed cassette niet gewoon een 10-speed cassette is met een extra tandje erop met dezelfde tussenafstand.

Kan ik SRAM shifter met Shimano derailleur gebruiken?

De SRAM achterderailleur (mech) zal niet werken met een Shimano shifter zoals deze is; de kabeltrek en schakelactivatie verhoudingen zijn niet hetzelfde tussen de twee systemen.

Zijn alle Shimano wegshifters compatibel?

In principe werken alle Shimano MTB derailleurs met 9 versnellingen en lager op alle Shimano Road shifters. Er is een uitzondering voor sommige van de oudere 7900 Dura Ace shifters die een andere pull ratio hadden en ook een van de Shimano hendels met hydraulische remleidingen.

Kan ik een 11 speed derailleur gebruiken op een 10 speed shifter?

Nee, dat zal niet werken. De schakelingen zullen niet over het hele bereik op één lijn liggen, omdat een 11-speed cassette niet gewoon een 10-speed cassette is met een extra tandje erop met dezelfde tussenafstand.

Kan ik een 9-speed shifter gebruiken met een 7-speed cassette?

Als je een 7-speed cassette zou gebruiken, met een 9-speed shifter en 7-speed derailleur, zou je niet genoeg kabel kunnen trekken en zouden de schakelingen in de war raken. Als u momenteel 7 versnellingen gebruikt, betekent dit dat u een 7 versnellingswiel hebt waar waarschijnlijk GEEN 9 versnellingscassette op past.

Zal een 7 speed voorderailleur werken met 9 speed?

Ja. Een voorderailleur die op de markt wordt gebracht als voor een 9-speed systeem zal normaal werken met uw 7-speed set-up.

Kan ik een 9 speed voorderailleur gebruiken op een 8 speed?

In de praktijk zijn ze onderling verwisselbaar. U kunt een 9-speed FD gebruiken op een 8-speed crank.