Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Ik heb een hybride fiets waarvan het frame te groot is, zijn er aanpassingen die ik kan doen om hem comfortabeler te maken?

5 min read

Gevraagd door: Leon Bell

Wat kan ik doen als mijn fietsframe te groot is?

Als je huidige fiets te groot lijkt, kun je wat verlichting krijgen door de stuurpen verder naar beneden te duwen en de zadelpositie aan te passen om het grotere frame te compenseren. Door bijvoorbeeld het stuur en het zadel te verlagen en alle afstandhouders van de zadelpen te verwijderen, past de fiets misschien iets beter.

Hoe weet ik of mijn hybride fiets te groot is?

In het algemeen, wanneer u op de fiets trapt, moet uw been op de 6 uur positie (het laagste punt) ongeveer 80-85% gestrekt zijn. Niet volledig gestrekt, maar bijna. Als je bij elke trapbeweging van het zadel moet leunen, is hij te groot.

Kan een fietsframe kleiner gemaakt worden?

Op een te grote fiets kun je het stuur een behoorlijk stuk verlagen door ervoor te zorgen dat de stuurpen op het laagste punt van de stuurbuis zit, zonder spacers eronder. Als je stuur al op dit punt staat, is de volgende manier om het stuur te verlagen een stuurpen met een grote hoek, zoals 15 of zo graden.

Welke maat hybride fiets moet ik nemen?

Wat is de juiste hybride fietsmaat voor mij?

Rijderslengte Geadviseerde hybride framemaat
Voeten en inches Centimeters Framemaat (inches)
5’2″” – 5’6″” 158cm – 168cm 15″ – 16″
5’6″ – 5′ 10″ 168cm – 178cm 17″ – 18″
5’10” – 6’1″ 178cm – 185cm 19″ – 20″

Is het beter om een groter of kleiner fietsframe te nemen?

Als je armlengte langer is dan je lengte, neem dan een groter frame. Is hij korter, neem dan de kleinere. Op een grotere fiets is de reikwijdte naar het stuur langer. Als je verhoudingsgewijs langere armen hebt, voel je je waarschijnlijk comfortabeler op een groter frame.

Hoe belangrijk is de framemaat van een fiets?

Rijden op een frame met de verkeerde maat leidt uiteindelijk tot pijn in je onderrug, vooral als je op een racefiets zit. Een zadelpen of stuur aanpassen zal het frame niet compenseren. Vermoeidheid – Trapefficiëntie is een belangrijke reden om een fiets te kopen die perfect is voor jouw maat.

Moeten je voeten de grond raken op een hybride fiets?

De enige keer dat uw voeten plat op de grond moeten staan, is wanneer u de fiets schrijlings bestuurt.

Waarom rijden profs op kleinere frames?

In modernere tijden gebruiken profs vaak een kleiner frame dan een recreatieve rijder van vergelijkbare grootte, omdat ze een grote val naar het stuur willen rijden. Omdat de balhoofdbuizen steeds groter worden voor een bepaalde framemaat, worden profs gedwongen kleinere frames te gebruiken om hun positie te behouden.

Hoe moet je passen op een hybride fiets?

Juiste positie: Met uw voet onderaan de pedaalslag moet u een lichte buiging in het been zien, waarbij u ongeveer 80-90 procent van de volledige beenverlenging bereikt. Dit geldt voor racefietsen, mountainbikes en hybride fietsen.

Welke fietsmaat moet ik nemen voor mijn lengte?

Fitness en Hybrid Bike Maattabel

Rijderslengte Geadviseerde framemaat
Voeten en inches Centimeters Inches
5′ 1″ – 5′ 5″ 155 – 165 15 – 16
5′ 5″ – 5′ 9″ 165 – 175 17 – 18
5′ 9″ – 6′ 0″ 175 – 183 19 – 20

Moet ik op een kleiner frame rijden?

Een kleiner frame kan zorgen voor meer tractie en responsieve besturing. Maar als het frame te klein is, kan het te moeilijk worden om te sturen. In plaats van een drastische verandering door te voeren, kunt u overwegen een maat kleiner te gaan. Als je op een fiets met een 17 inch frame rijdt, probeer dan een 16 inch frame voor mountainbiken.

Hoe weet je of je fiets de juiste maat heeft?

Methode twee: het berekenen van de fietsgrootte

 1. Verwijder je schoenen en sta met je benen ongeveer 6 ″ – 8 ″ (15 – 20 cm) uit elkaar. Meet de hoogte van de grond tot je kruis.
 2. Wees zeker van het type fiets dat je wilt: mountainbike, stadsfiets of racefiets. …
 3. Nu kunt u uw rekenmachine nemen en de juiste maat berekenen:


 4. Moet je op een fiets de grond kunnen raken?

  De hoogte van uw zadel is belangrijk voor de meest comfortabele positie en een veilige rijstijl. Wanneer u op het zadel zit, moeten beide voeten de grond bereiken en moeten de ballen van uw voeten de grond raken.

  Is een mountainbike beter te groot of te klein?

  Bereik. Wat de maat betreft, verandert de reikwijdte meestal meer van Small naar Large dan de stapel. Als je een verhoudingsgewijs langere romp hebt, zul je je mountainbike groter willen maken om een meer natuurlijke pasvorm te krijgen. Flexibiliteit en bewegingsbereik in je heupen is ook iets om rekening mee te houden.

  Wat gebeurt er als je op een te kleine fiets rijdt?

  Er zijn meestal twee problemen met te kleine fietsen: een te kort frame kan problemen veroorzaken bij het sturen (teenaanraking tegen de achterkant van het voorwiel en/of botsing van het stuur met je benen). Dit is van cruciaal belang voor de veiligheid. Het is misschien niet mogelijk om het zadel op de juiste hoogte te zetten.

  Moet je de grond kunnen raken als je op je fiets zit?

  De hoogte van uw zadel is belangrijk voor de meest comfortabele positie en een veilige rijstijl. Wanneer u op het zadel zit, moeten beide voeten de grond bereiken en moeten de ballen van uw voeten de grond raken.

  Hoe weet je of een fiets te hoog is?

  Hoe weet u of uw fietszadel te hoog staat? Een te hoog zadel zorgt ervoor dat de heupen heen en weer schommelen. Dit gaat niet alleen ten koste van de trapefficiëntie, maar kan ook zeer oncomfortabel zijn. Het ongemak kan zich uiten in je onderrug of als kniepijn (vooral achter in de knie).

  Welke maat fiets moet ik nemen voor mijn lengte?

  Fitness en Hybrid Bike Maattabel

  Rijderslengte Geadviseerde framemaat
  Voeten en inches Centimeters Inches
  5′ 1″ – 5′ 5″ 155 – 165 15 – 16
  5′ 5″ – 5′ 9″ 165 – 175 17 – 18
  5′ 9″ – 6′ 0″ 175 – 183 19 – 20

  Hoe pas ik mijn racefiets aan?


  Citaat uit de video: Het stuur moet de voornaaf verduisteren. Als het stuur voor de naaf zit, heb je een iets kortere stuurpen nodig, als het stuur achter de naaf zit, heb je misschien een iets langere stuurpen nodig.

  Wat is de juiste rijpositie op een hybride fiets?

  Juiste positie: Met uw voet onderaan de pedaalslag moet u een lichte buiging in het been zien, waarbij u ongeveer 80-90 procent van de volledige beenverlenging bereikt. Dit geldt voor racefietsen, mountainbikes en hybride fietsen.

  Hoe maak ik mijn fiets passend?

  Citaat uit de video: Video die het zadel laat zakken. En tot een zeer lage positie en dan omhoog kruipen tot de pedaalslag wat hakkerig begint aan te voelen. En vreemd op een van je benen of beide benen.