Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Identificeer een vervangende shimano achterderailleur

4 min read

Gevraagd door: Missy Doucet

Hoe weet ik welke Shimano derailleur ik heb?

Shimano stempelt het modelnummer van de achterderailleur op de onderkant van het parallellogram.

Hoe vind ik mijn Shimano modelnummer?

De versnellingspook kan worden geïdentificeerd aan de hand van het modelnummer, dat op de plastic bok (onder de rubberen kap) is gestempeld.

Hoe weet ik welke derailleur ik nodig heb?

Als je een bestaande derailleur op een fiets vervangt, tel dan gewoon het aantal tandwielen op je cassette en je kunt aan de slag. Als de snelheid van je aandrijving een onbekende grootheid is, kun je het aantal stappen tellen dat je shifter doorloopt en daar ‘één’ bij optellen om het aantal versnellingen van je aandrijving te bepalen.

Zijn alle achterderailleurs hetzelfde?

Achterderailleurs verschillen in de lengte van de kooi, of de afstand tussen de bovenste poelies en de onderste. Deze lengte bepaalt hoeveel versnellingen de ketting aankan — een langere kooi kan de speling van een groter aantal versnellingen opvangen, terwijl een kortere ketting ontworpen is voor een kleiner bereik.

Hoe weet ik of ik een derailleur met lange of korte kooi heb?


Citaat uit de video: Dus zoek naar die markeringen op je derailleur. Als je niet kunt zien of het lang of kort is, is kort weer SS medium GS lang is s GS.

Wat betekent GS op Shimano derailleur?

middelgrote kooi
Er zijn twee verschillende modellen Shimano achterderailleurs beschikbaar. Shimano achterderailleurs zijn verkrijgbaar in twee types, SS (korte kooi) en GS (medium kooi), afhankelijk van het model. De “kooi” verwijst hier naar de lengte van de poeliekooi (de eenheid die de twee poelies herbergt).

Passen alle derailleurs op alle hangers?

Elke frame fabrikant kan verschillende sos hanger ontwerp voor elk model van het frame en verschillende sos hanger voor hetzelfde frame, maar vervaardigd op verschillende jaar. Dus wanneer u op zoek bent naar vervanging voor uw hanger, moet u er zeker van zijn dat het ontwerp van de hanger precies hetzelfde is als het origineel.

Wat is het verschil tussen een derailleur met middellange en lange kooi?

Citaat uit de video: Hoe langer de kooi, hoe groter het verschil in verhouding tussen de kleinste en de grootste tandwielen. En de kleinste. En de grootste kettingbladen die je achterderailleur aankan.

Zijn Shimano 10 en 11 speed compatibel?

Shimano’s mechanische 10- en 11-speed roadshifters zijn niet compatibel met de 10- en 11-speed MTB derailleurs.

Wat is beter een derailleur met lange of korte kooi?

Het is over het algemeen het beste om voor een zo kort mogelijke derailleurkooi te kiezen, zolang je maar kunt voorkomen dat de ketting aan de uiteinden van de cassette kronkelt, bijvoorbeeld door het grootste tandwiel en kettingblad te gebruiken. Kleinere kooien schakelen sneller, zijn lichter en minder gevoelig voor schade.

Wat betekent Shimano SGS?

Geplaatst op 6 januari 2010. GS is de middellange kooi en SGS is de lange kooi op de achterderailleur, als je op een hardtail rijdt (en je kruist de ketting niet) dan volstaat een GS, Een SGS is beter geschikt voor een full suss omdat de kettinggroei door de RD moet worden opgenomen.

Wat is SS in achterderailleur?

Citaat uit de video: Похожие запросы

Hoe kun je ultegra herkennen?

Afdrukken. Shimano cranks worden allemaal geïdentificeerd met modelinformatie boven of rondom het gebied aan de achterkant van de pedaaldraad. Bijvoorbeeld; FC-6700/6750 = Shimano Ultegra.

Kun je een 12-speed derailleur gebruiken op een 11-speed cassette?

Dus mensen, er is geen verschil in indexering tussen 11 en 12 speed, het verschil zit aan de derailleurkant. Dus je kunt geen 12 speed derailleur gebruiken op een 11 speed setup of andersom, maar je kunt wel een xtr 12/11 speed shifter gebruiken op een 11 speed aandrijving.

Zijn Shimano 10 en 11 speed compatibel?

Shimano’s mechanische 10- en 11-speed wegschakelaars zijn niet compatibel met de 10- en 11-speed MTB derailleurs.

Kan ik een 9-speed derailleur gebruiken op een 7-speed cassette?

Kan ik een 9-speed derailleur gebruiken op een 7-speed cassette? Het antwoord is ja, want de schakelverhouding van 9-speed en 7-speed derailleurs is hetzelfde als je bij hetzelfde merk blijft.

Zal een 10-speed derailleur werken met 7-speed?

Nee, dat kan niet. Een fiets met een 7-speed cassette wordt ook geleverd met een 7-speed shifter en een ketting die compatibel is met 7-speed cassettes. Dit maakt het onmogelijk voor een 10-speed derailleur om erop te werken. Dit komt omdat een 7-speed shifter en een 10-speed derailleur verschillende trekverhoudingen hebben.

Kan een 8-speed derailleur werken op een 7-speed cassette?

6-, 7- en 8-versnellingen zijn allemaal compatibel qua kettingbreedte. De enige keer dat je een probleem zou krijgen is als de shifter en de cassette niet gemaakt zijn voor hetzelfde aantal versnellingen, je kunt je bijvoorbeeld een scenario voorstellen (bijv. 7-speed cassette, 8-speed shifter) waarbij je voorbij de rand van de cassette zou kunnen klikken.