Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste achterderailleur en ketting voor Giant Escape 2

5 min read

Gevraagd door: Michael Collett

Past elke derailleur op mijn fiets?

Nee, fietsderailleurs zijn niet universeel. Een derailleur die werkt met de ene fiets kan niet werken met een andere fiets op basis van factoren zoals de kooilengte. Controleer het verschil tussen de kleinste en grootste tandwielen en ook de kettingringmaat om de compatibiliteit van de derailleur te bepalen.

Hoeveel versnellingen heeft de Giant Escape 2?

16 versnellingen
Giant Escape 2 City Disc 2021|16 Speed Gear Cycle with Hydraulic Disc Brakes|Hybrid cycles below Rs.

Kan ik mijn achterderailleur upgraden?

Het aantal ondersteunde versnellingen verandert
Hoe hoger de rang van de Shimano achterderailleur, hoe meer versnellingen deze kan verwerken. Voor zowel racefietsen als MTB’s is 12 versnellingen het maximaal ondersteunde aantal. Natuurlijk verandert een upgrade tussen 11-speed derailleurs het aantal ondersteunde versnellingen niet.

Hoe leidt je een ketting door een achterderailleur?

Citaat uit de video: Naar achteren trek je aan de ketting. Zorg dat je genoeg speling hebt, maar dat hij niet uit de voorderailleur valt. Je gaat hem over het kleinste tandwiel leggen.

Hoe weet ik welke derailleur ik nodig heb?

Als je een bestaande derailleur op een fiets vervangt, tel dan gewoon het aantal tandwielen op je cassette en je kunt aan de slag. Als de snelheid van je aandrijving een onbekende grootheid is, kun je het aantal stappen tellen dat je shifter doorloopt en daar ‘één’ bij optellen om het aantal versnellingen van je aandrijving te bepalen.

Hoe kies ik een derailleur?

Als je een nieuwe achterderailleur koopt, zorg er dan voor dat deze past bij de snelheid van je aandrijving. 10-speed drivetrains gebruiken smallere kettingen dan 9-speed, dus heb je een bijpassende mech nodig. De meeste mechs zijn gemaakt van een mix van polymeer en legering, maar in de topmodellen vind je koolstofvezel om nog meer gewicht te besparen.

Hoeveel kost een gigantische Escape 2?

2021 Giant Escape 2 Disc

RRP USD 780 (ongeveer $1.130)
Vering Rigid
Frame Aluminium
Vork Aluminium
Wielen 700c

Wat is het gewicht van giant Escape 2?

2020 Giant Escape 2 Disc

MSRP $580
Weight 27. 3 lbs
Vering Stijf
Frame Aluminium
Vork Aluminium

Hoeveel weegt een gigantische ontsnapping 3?

2020 Giant Escape 3

MSRP $420
Weight 27. 3 lbs
Vering Stijf
Frame Aluminium
Vork Staal

Hoeveel kost het om een achterderailleur te vervangen?

Als je je MTB naar een plaatselijke fietsenwinkel brengt, kost het vervangen van een achterderailleur gemiddeld 110 dollar. Zelf een derailleur vervangen kost ongeveer $50 (plus je tijd) Deze prijs hangt sterk af van de derailleur die je nodig hebt. Meestal zal een fietsenwinkel ook andere problemen oplossen.

Heb ik een nieuwe ketting nodig als ik een grotere cassette neem?

Je hebt een iets langere ketting nodig voor een grotere cassette. Als je ketting voorheen de juiste lengte had, vergroot het toevoegen van het 34t tandwiel de diameter van het lage tandwiel. Dat verhoogt de totale lengte van het tandwiel, dus je zou meer ketting moeten hebben om de afstelling correct te houden.

Heb ik een nieuwe derailleur nodig als ik een grotere cassette neem?

Je hebt grotere sprongen tussen de versnellingen, maar je hebt een groter bereik. Met een bredere cassette heb je misschien een nieuwe achterderailleur met een langere kooi nodig.

Passen alle derailleurs op alle hangers?

Er zijn duizenden soorten derailleurhangers (ontwerpen) op de markt. Elke framefabrikant kan voor elk model frame een ander sos hanger ontwerp hebben en voor hetzelfde frame maar geproduceerd in een ander jaar verschillende sos hanger ontwerpen.

Wat is het verschil tussen een derailleur met middellange en lange kooi?

Citaat uit de video: Hoe langer de kooi, hoe groter het verschil in verhouding tussen de kleinste en de grootste tandwielen. En de kleinste. En de grootste kettingbladen die je achterderailleur aankan.

Kun je elke derailleur gebruiken?

Een derailleur voor je mountainbike moet overeenkomen met de specificaties van de originele derailleur. Dat wil zeggen, hoewel het niet hetzelfde model derailleur hoeft te zijn, moet het wel hetzelfde merk zijn, in bijna alle gevallen. Hij moet ook overeenkomen met het aantal versnellingen, of meer bedoeld zijn.

Zijn alle fietsderailleurs hetzelfde?

Een derailleur voor je mountainbike moet overeenkomen met de specificaties van de originele derailleur. Dat wil zeggen, hoewel het niet hetzelfde model derailleur hoeft te zijn, moet het wel hetzelfde merk zijn, in bijna alle gevallen. Hij moet ook overeenkomen met het aantal versnellingen, of meer bedoeld zijn.

Kan ik een andere derailleur gebruiken?

Nee, verschillende fabrikanten of verschillende modellen met een verschillend aantal “versnellingen” hebben een verschillende trekverhouding (d.w.z. de lengte van de kabel die door een enkele versnelling wordt getrokken). Meestal is het veilig om een ander model met hetzelfde aantal versnellingen van dezelfde fabrikant te gebruiken.

Kun je een 12-speed derailleur gebruiken op een 11-speed cassette?

Je kunt dus geen 12-speed derailleur gebruiken op een 11-speed setup of omgekeerd, maar je kunt wel een xtr 12/11-speed shifter gebruiken op een 11-speed aandrijving.

Kun je een 9-speed derailleur gebruiken op een 7-speed fiets?

Kan ik een 9-speed derailleur gebruiken op een 7-speed cassette? Het antwoord is ja, want de schakelverhouding van 9-speed en 7-speed derailleurs is hetzelfde als je bij hetzelfde merk blijft.

Zijn 6 7 8 speed kettingen hetzelfde?

Kettingen voor 6-, 7- of 8-speed cassettes zijn over het algemeen universeel compatibel voor alle merken en snelheden. Dat betekent dat als op een ketting “8-speed Shimano” staat, je hem ook in je oude 6-speed kunt gebruiken.

Werkt een 7-speed achterderailleur met een 8-speed cassette?

Ja, het zal werken.