Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hulp bij het ombouwen van Trek Domane 2.0 racefiets tot een comfortabelere en woon-werkfiets

4 min read

Gevraagd door: Eric Garrison

Waarom is Trek Domane zo zwaar?

Hij is zwaar door de schijfrem en de IsoSpeed, twee factoren die veel gewicht in de schaal leggen. Plus, de huidige voegt nog eens 200 gram toe met de T47 schell, de ingebouwde opbergbox en de buitensporig brede bandenspeling… Hun eerste 2021 motorfiets is wellicht de op OCLV800 gebaseerde Domane SLR.

Is de Trek Domane een racefiets?

De Domane AL Disc is een veelzijdige racefiets die zich overal thuis voelt, van lange uithoudingsritten tot gravel en zelfs vooraan in de paceline.

Is de Trek Domane een endurance fiets?

Trek Domane SL6
De Trek Domane heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een uiterst capabele endurance racefiets die lange kilometers kan maken op verrassend ruw terrein.

Is de Trek Domane 2 een gravel fiets?

De Trek Domane Gravel is geen gravel fiets.

Waar is de Trek Domane goed voor?

De Trek Domane SL is een soepel rijdende racefiets – zelfs een all-road fiets – dankzij IsoSpeed-technologie voor en achter, die helpt kleine trillingen en grotere klappen te dempen.

Hoe breed is de band die je op een Trek Domane kunt zetten?

Op de Domane passen banden tot 38c breed voor snel, zelfverzekerd rijden op de ruigste wegen.

Is Domane een goede racefiets?

De Domane is een van de soepelste fietsen voor op de weg die ooit zijn gemaakt, en zeker een van de best sturende fietsen die ik heb getest.

Is de Domane een snelle fiets?

Domane SL 6 is een van de meest geliefde modellen in de bekroonde Domane-lijn. Hij is soepel, snel en zo waanzinnig veelzijdig dat je er mee over beukende kasseien kunt racen, op grindwegen kunt rijden en de hele dag dubbele eeuwen mee kunt trappen. “Trek’s beste racefiets ooit.” “De beste allround fiets op de markt.”

Wat betekent Domane?

Wat betekent Domane? Domane is Latijn voor “de kroon van de koning.” Hier bij Trek denken we dat het Latijn is voor nog veel meer. Uithoudingsvermogen, comfort, raceprestaties, stabiliteit en, zoals Fabian het graag zegt, “vol gas.”

Zijn endurance fietsen comfortabeler?

Endurance fietsen staan erom bekend veel comfortabeler te zijn dan een racefiets. Een verhoogd stuur maakt het stuur makkelijker te bereiken, wat een uitkomst kan zijn voor wie een agressieve houding wil, maar moeite heeft om comfort te vinden.

Hoe spreek je Trek Domane uit?

Citaat uit video: Trek domein al.

Is de Trek Domane een gravel fiets?

Domane SL 5 Gravel is gebouwd om echt ruw terrein aan te kunnen. Het is een lichtgewicht carbon gravelbike met een geavanceerd OCLV Carbon frame, IsoSpeed voor en achter om zelfs de zwaarste gravelwegen te bedwingen, hydraulische schijfremmen, spatbord bevestigingen en gravel-specifieke Schwalbe G-One Allround banden.

Wat is het verschil tussen Emonda en Domane?

Bij de Madone ligt de nadruk op aërodynamische efficiëntie, bij de Emonda op lichtgewicht, bij de Domane op comfort en rijkwaliteit en bij Checkpoint (teleurstellend genoeg niet Daemon om bij het anagramthema te blijven) op onverharde wegen en het rijden op gemengde ondergronden.

Hoe lang gaat een Trek-fiets mee?

Een fiets kan meer dan 30 jaar meegaan, of zelfs een heel leven, als het frame en de vorken sterk en van goede kwaliteit zijn. De levensduur van onderdelen is veel korter, en variabel. Je moet verschillende onderdelen vervangen tussen de 1000 en 10.000 mijl. Het is moeilijk om een “gemiddeld” fietsgebruik aan te geven.

Hoe zwaar is een Trek Domane?

Domane SL 5

Gewicht 56 – 9,89 kg / 21,80 lbs
Gewichtslimiet Deze fiets heeft een maximale totale gewichtslimiet (gecombineerd gewicht van fiets, berijder en lading) van 275 pond (125 kg).

Hoeveel weegt een Trek Domane?

Domane SL 6

Gewicht 56 – 9,30 kg
Gewichtslimiet Deze fiets heeft een maximale totale gewichtslimiet (gecombineerd gewicht van fiets, berijder en lading) van 275 pond (125 kg).

Waarom zijn nieuwe racefietsen zo zwaar?

Veel veranderingen in fietsmaterialen hebben ertoe geleid dat het gewicht omlaag is gegaan – carbon is bijvoorbeeld lichter dan titanium is lichter dan aluminium is lichter dan staal. Aan de andere kant hebben veranderingen in onderdelentechnologieën ertoe geleid dat onderdelen zwaarder zijn geworden.

Is Domane goed om te klimmen?

De Domane is een gemene metgezel op beklimmingen. Ondanks een gewicht van bijna 9,5 kg, zweeft hij gewoon over ruw asfalt, en het lichte eind van het Rival versnellingsbereik zorgt voor comfortabel klimmen.

Is de Trek Domane een gravel fiets?

Domane SL 5 Gravel is gebouwd om echt ruw terrein aan te kunnen. Het is een lichtgewicht carbon gravelbike met een geavanceerd OCLV Carbon frame, IsoSpeed voor en achter om zelfs de zwaarste gravelwegen te bedwingen, hydraulische schijfremmen, spatbord bevestigingen, en gravel-specifieke Schwalbe G-One Allround banden.

Wat betekent Domane?

Wat betekent Domane? Domane is Latijn voor “de kroon van de koning.” Hier bij Trek denken we dat het Latijn is voor nog veel meer. Uithoudingsvermogen, comfort, raceprestaties, stabiliteit en, zoals Fabian het graag zegt, “vol gas.”

Hoe spreek je Domane uit?

Domane is Latijn voor “de kroon van de koning.” Hoe spreek je het uit? Dough Ma Knee.