Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoeveel verdienen professionele voetbalscheidsrechters?

4 min read

Een scheidsrechter in de Eredivisie moet het doen met een wedstrijdpremie van €2.500 tot €3.500. Een goede scheidsrechter verdient gemiddeld zo’n €50.000 en €80.000 euro per jaar. Dat komt neer op een gemiddeld maandsalaris van ongeveer €4.000 tot €6.500. In Spanje liggen de salarissen stukken hoger.

Wat verdient Kuipers per wedstrijd?

Zo krijgt hij per maand van de KNVB 400 euro uitbetaald. Natuurlijk is dat niet echt een droomsalaris, maar gelukkig hoeft hij daar ook niet van rond te komen. Mijnheer Kuipers is namelijk topscheidsrechter en daar staat ook een dito beloning tegenover: 3.340 euro per wedstrijd.

Wat verdient Makkelie?

Wat verdient Makkelie? Danny Makkelie is als scheids niet elke week actief. Dus als je uitgaat van twee wedstrijden per maand krijgt Danny Makkelie ongeveer tussen de vier en zesduizend euro aan salaris. Het totale jaarsalaris zal in dat geval uitkomen op zo’n vijftig tot tachtigduizend euro.

Wat verdiend een amateur scheidsrechter?

Wat zijn voor de scheidsrechters (veld) de te declareren vergoedingen? Het bestuur amateurvoetbal heeft voor seizoen 2021/’22 de scheidsrechterstarieven als volgt vastgesteld. Er geldt een basisvergoeding van € 23,10 per wedstrijd en € 0,26 per kilometer.

Wat is het salaris van een voetballer?

Een gemiddelde voetballer in de eerste divisie in Nederland verdient op dit moment ongeveer 25.000 euro per jaar en dat is dus minder dan Jan Modaal! Er zijn maar 4 handenvol aan spelers die meer verdienen dan 50.000 euro bruto per jaar en dit is dus zeker geen vetpot.

Wat verdient Ernst Kuipers?

Wat verdient bestuursvoorzitter Erasmus? Ernst Kuipers, voorzitter van het Erasmus MC, heeft met 299.835 euro het hoogste salaris van de zorgorganisaties in deze regio.

Wat verdient Kuipers met finale fluiten?

Dat komt uit op een totaalbedrag van 50.000 euro voor Björn Kuipers na afloop van dit Europees Kampioenschap. 40.000 euro voor de vier wedstrijden die hij floot, met de finale op 11 juli meegerekend.

Hoeveel verdient een scheidsrechter in eerste klasse?

De scheidsrechters die in de Belgische eerste klasse werken, kunnen rekenen op een vast bedrag van maximum 8.000 euro per jaar. Daar moet je wel nog de premie die hij bij iedere match ontvangt, bijtellen. Voor de premie wordt een onderscheid gemaakt tussen nationale en internationale scheidsrechters.

Wat verdient een speler in de eredivisie?

Het gemiddelde jaarsalaris voor spelers in de eredivisie is afgelopen seizoen gestegen naar 290.000 euro. Dat heeft de federatie van betaald voetbalorganisaties (FBO) bekendgemaakt. Vorig voetbaljaar was het gemiddelde nog 281.000 euro per jaar en het seizoen daarvoor 278.000 euro per jaar.

Wat is de best betaalde voetballer?

Op de lijst van ’s werelds best betaalde voetballers staan ​​drie LaLiga Santander-sterren in de top 5, terwijl de top 2 juist bestaat uit twee sterren van Paris Saint-Germain: Lionel Messi en Neymar.

Hoe wordt een voetballer betaald?

Voetbalclubs verdienen het meeste geld aan televisierechten, kaartverkopen, (shirt)sponsoren, merchandising, deelname aan internationale toernooien (Champions League, Europa League) en nog veel meer.

Wat verdient een speler van Cambuur?

Selectie SC Cambuur

# Speler Marktwaarde
10 Mitchel Paulissen Aanvallend middenveld 400 dzd. €
11 Patrick Joosten Linksbuiten 800 dzd. €
7 Issa Kallon Linksbuiten 650 dzd. €
21 Tamás Kiss Linksbuiten 550 dzd. €

Wat verdient Mo Salah?

De Egyptische aanvaller heeft echter exorbitante salariseisen. Volgens de Daily Mirror wil hij zijn contract verlengen tegenover een salaris van 500.000 pond per week, omgerekend ongeveer 583.000 euro.

Hoeveel verdien je als jeugdspeler?

Wat Verdient Een Ajax Speler?

Soort speler Brutosalaris per jaar
Jeugdspeler €50.000 – €300.000
Basiselftal €500.000 – €2 miljoen
Topspeler basiselftal €3-4 miljoen

Wat verdient een speler van Go Ahead Eagles?

Rond de 150.000 euro bruto per jaar krijgen de grootverdieners, de laagstbetaalden zitten rond het minimumloon.

Wat verdient een voetballer bij AZ?

Veel spelers kunnen bij de Rotterdamse club meer dan 1 miljoen euro bruto per jaar verdienen. Steven Berghuis verdient bijvoorbeeld een slordige 2 miljoen euro per jaar. Daarna volgen Vitesse en AZ, waar een voetballer ook kan rekenen op een bovengemiddeld basissalaris van zo’n half miljoen euro.

Hoeveel verdient een Keuken Kampioen speler?

De gemiddelde salarissen in de Keuken Kampioen Divisie liggen ongeveer tussen de €2.000,- en €4.000,- bruto per maand. Dit is afhankelijk van hoe oud je bent, waar je hebt gevoetbald in het verleden en hoe groot het budget van de club is. Daarnaast zijn er uiteraard ook spelers die boven het gemiddelde verdienen.