Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoeveel stoelen passen er rond een 10ft tafel?

3 min read

Hoe groot Ronde tafel 8 personen?

Afhankelijk van het type eetkamerstoelen kies je voor een diameter van 160 cm of 170 cm, mocht je echt veel visite hebben dan zou je zelfs voor een diameter van 180 cm kunnen kiezen. Maar bij een normale maat eetkamerstoelen moet een diameter van 160 cm genoeg zijn voor een comfortabele ronde eettafel voor 8 personen.

Hoe groot ronde tafel 4 personen?

Voor een gezin van 4 personen raden we de ronde eettafel met een diameter van 120 cm aan, zodat iedereen ruim kan zitten. Dit is gerekend met een brede stoel met armleuning.

Hoeveel stoelen aan Ronde tafel 100 cm?

Hoeveel personen passen er aan een ronde eettafel?

Afmeting ronde tafel Aantal personen
Ronde tafel van 100 cm. 3 personen
Ronde tafel van 110 cm. 4 personen
Ronde tafel van 120 cm. 4 personen
Ronde tafel van 130 cm. 5 personen

Hoeveel ruimte rond een ronde tafel?

Bij een ronde tafel heb je loopruimte nodig om de hele tafel nodig. Bij een vierkante of een rechthoekige tafel kan je ervoor kiezen om aan 1 of meer kanten geen stoelen en/of loopruimte te laten. Daar komt nog bij dat je bij een ronde tafelblad minimaal 120 cm doorsnee nodig hebt als tafelblad voor 4 personen.

Welke diameter ronde tafel?

Ben je op zoek naar een ronde eettafel voor 6 personen, dan kun je dus het beste kiezen voor een ronde tafel met een diameter van 140 cm. Wanneer je op zoek bent naar een ronde eettafel met ruimte voor 8 personen, kies dan voor een tafel met een diameter van 160 cm.

Hoeveel personen aan Ronde Tafel 180 cm?

Hoeveel stoelen passen om een ronde tafel?

Doorsnede: 120 cm 180 cm
Aantal stoelen: 4 10

Hoe weet je of een ronde tafel past?

Zo kies je de juiste grootte van een ronde tafel

  • 90 cm = 2 personen.
  • 100 cm = 3 personen.
  • 110 cm = 4 personen.
  • 120 cm = 4/5 personen.
  • 130 cm = 5 personen.
  • 140 cm = 5/6 personen.
  • 150 cm = 6 personen.

Wat zet je op een ronde tafel?

Onze favoriete tip: begin met een grote bos bloemen of iets anders groens. Een plant in een mooie pot of een mooie vaas met een lenteboeket (ja, ook in de herfst!) is altijd een goed idee. En vergeet ook niet in levels te werken. Het komt niet mooi uit als alle items op je ronde tafel dezelfde hoogte hebben.

Is een ronde tafel handig?

Een ronde eettafel is ideaal als je eetkamer niet zo groot is. De ronde vorm neemt namelijk minder plaats in beslag dan een rechthoekige eettafel. Hierdoor kun je de ruimte zo goed mogelijk benutten.

Wat neemt meer ruimte in ronde of langwerpige tafel?

1. Een ronde tafel neemt minder ruimte in beslag. In een niet zo grote woning moet je creatief omspringen met de ruimte die je hebt. Een ronde eettafel is dus een slimme keuze omdat deze ruimte in beslag neemt dan een rechthoekige tafel.

Welke stoelen bij een ronde tafel?

Ten opzichte van een vierkante tafel met de zelfde lengte en breedte neemt een ovale eettafel veel minder ruimte in. Aan een ronde eettafel van 140 cm in diameter passen 6 stoelen. Ga voor een ronde eettafel van 160 cm diameter voor een comfortabele zit met 6 personen.

Wat voor kleed onder een ronde tafel?

Kies voor rond

Om de tafel staan stoelen van het type Fay, ook van Harvink. Met een rond vloerkleed versterkt u het effect van een ronde eettafel, zoals u kunt zien op de foto. Denk bij een ronde tafel ook eens aan bijzettafeltjes in de zithoek.

Hoe groot moet een vloerkleed zijn onder een eettafel?

Bij een vloerkleed voor onder de eettafel raden wij aan dat er minimaal 40cm over is vanuit de stoelen. Dan blijven de stoelen erop staan als u ze iets naar achteren schuift. Een standaard eettafel is 90cm x 180cm. Als het mogelijk is raden wij aan om voor vloerkleed van 290cm x 200cm te kiezen.

Welke maat rond vloerkleed?

Meet vooraf de bank op en tel daar ongeveer 30 centimeter bij op. Zo zorg je ervoor dat het vloerkleed ongeveer 15 centimeter onder en naast de bank ligt. Bij een tweezitsbank zijn meestal vloerkleden van 200×140 of 230×160 centimeter goede opties.