Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoeveel Springbokken zijn er geweest?

2 min read

Hoe ver kan een springbok springen?

Springbokken danken hun naam aan de hoge (3 meter!) sprongen die ze maken als ze belaagd worden door een roofdier. Daarbij houden ze hun hals omlaag en hun poten stijf, en zetten ze een pluk lange, witte haren aan de staartbasis op.

Wat eet een springbok?

Wat de springbok precies eet is vaak seizoensgebonden. Vooral grassen, kruiden en bladeren worden graag gegeten door de dieren. Wanneer er in het droge seizoen weinig voedsel is trekken ze naar gebieden waar meer voedsel is. De springbok heeft weinig water nodig en kan ook veel water uit voedsel halen.

Wat is de bijnaam van het Zuid-Afrika Rugby team?

Het ZuidAfrikaans rugbyteam is een team van rugbyers dat ZuidAfrika vertegenwoordigt in internationale wedstrijden. Het team wordt vaak de Springbokken genoemd. Het nationale rugbyteam van ZuidAfrika is een van de beste rugbyteams van de wereld.

Hoe hoog kan een antilope springen?

Ook de impala, een Afrikaanse antilope met lange, slanke benen en gespierde dijen, gooit hoge ogen als het gaat om zijn springkunst. Wanneer het dier bang is, springt hij tot wel 10 meter ver en een verbazingwekkende 3 meter hoog. Toch is deze vaardigheid meer dan slechts een verdedigingsmechanisme.

Welk dier springt het hoogst?

Deze dieren zijn echte spring kampioenen: – boomkikker: kan 7,5 m ver springen (150x zijn lengte) – spuugbeestje (schuimcicade): springt 70cm hoog (116x zijn lengte) – vlo: springt 25cm hoog (100x zijn lengte) – eekhoorn: kan tot 4 m ver springen (19x zijn lengte) – sprinkhaan: springt ongeveer 1m (9x zijn lengte) – …

Hoe ziet een springbok eruit?

De bovenkant van het lichaam is roodbruin van kleur met een witte streep op de achterkant van de rug. De kop, de buik en de binnenkant van de poten zijn wit van kleur. Bij het oog hebben springbokken een smalle donkerbruine oogstreep. Op de zijkanten van het lichaam hebben ze ook een opvallende donkere streep.

Wat is het nationale dier in Zuid-Afrika?

De natuurlijke leefomgeving van de springbok wordt gevormd door de droge binnenlanden van ZuidAfrika, van welk land het ook het nationale dier is.

Wat voor dieren leven er in Zuid-Afrika?

Dieren spotten in ZuidAfrika

  • De leeuw: grootste luiwammes van de steppe. …
  • De olifant: vrouwenpower! …
  • Luipaard versus jachtluipaard. …
  • De giraffe: steekt boven iedereen uit. …
  • Het nijlpaard: anders dan je verwacht. …
  • Zwarte neushoorn versus witte neushoorn.