juni 29, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoeveel soorten zwenkgras zijn er?

2 min read

Andere grassoorten voor het gazon

Grassoort Toepassing
Rood zwenkgras (Festuca rubra rubra) Alle gazontypes, ook kort gemaaide gazons
Engels raaigras (Lolium perenne) Alle gazontypes, ook kort gemaaide gazons
Fioringras (Agrostis stolonifera) Alle gazontypes, ook vochtige terreinen

Hoe snoei ik zwenkgras?

Knip na de bloei de verdorde geelbruine aren weg zodat de fraaie, violet- en koperkleurige pollen beter tot uiting komen. Regelmatig bijknippen om de planten lager en gelijk te houden. Te oud geworden en rommelige planten kunnen eens teruggesnoeid worden tot 15-20 cm boven de grond.

Hoe groot wordt festuca Gautieri?

Festuca gautieri bereikt een hoogte van circa 15 cm. Festuca gautieri is door zijn polvormige groeiwijze en lage hoogte ideaal voor een rotstuin.

Hoe snoei ik festuca glauca?

Festuca glauca ( blauw schapengras) moet niet afgeknipt worden maar kan het beste ‘gekamd’ worden. In maart, net voordat de nieuwe groei begint, trek je met je handen het lelijke, bruine en loszittende, dooie loof eruit. Dat is alles wat je hoeft te doen.

Hoe groot wordt zwenkgras?

De bladeren zijn ook groen en worden ongeveer 10 cm hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Deze laagblijvende siergras soort verdraagt een temperatuur tot -25 graden Celsius en blijft de gehele winter groen.

Hoe breed wordt festuca Gautieri?

Specificaties

Plantgroep Siergrassen meer…
Bloeivorm korte aren
Hoogte blad 20 – 25 cm
Hoogte bloem 35 – 35 cm
Breedte 40 – 40 cm

Hoe groot wordt Festuca glauca?

Festuca glauca

Blauw schapengras is een siergras dat slechts 25 cm hoog wordt. De plant is wintergroen en zeer winterhard. De blauwgrijze bladeren zijn heel smal.

Is zwenkgras winterhard?

Het blad is blauwgrijs tot staalblauw en steekt naar buiten vanaf de kern van de plant. De Festuca glauca is winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke toevoeging aan uw wintertuin.

Is Festuca glauca winterhard?

Ja, de Festuca glauca ‘Intense Blue’ is een winterhard siergras dat zeer geschikt is voor een kleine tuin. Als je een prachtige grijsblauwe plant in je tuin wilt hebben, dan is Festuca glauca ‘Intense Blue’ een perfecte keuze.

Kun je Blauwgras snoeien?

Elk voorjaar in april of na de bloei snoeien zodat het gras nieuw loof produceert. Na de bloei opnieuw snoeien voor een krachtige groei. Het siergras gaat hierdoor langer mee. Maar je kunt het blad ook er aan laten zitten ter bescherming tegen de vorst.

Wat als je siergrassen niet snoeit?

Niet snoeien in het najaar

Als in het najaar veel planten uitgebloeid zijn, heb je wellicht de neiging om ook het uitgebloeide siergras meteen te snoeien. Dat is echter onnodig, zelfs niet slim om te doen. In de halmen slaat de plant voeding op die zorgt dat ze de winter goed doorkomt.

Welke grassen niet snoeien?

Niet– groenblijvende grassen snoeien

Voorbeelden van niet– groenblijvende siergrassen zijn: prachtriet (Miscanthus), lampenpoetsersgras (Pennisetum), pampasgras (Cortaderia), pijpestrootje (Molinia), struisriet (Calamagrostis) en vingergras (Panicum).

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl