mei 20, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoeveel shock heb ik nodig voor een groen zwembad van 15000 gallon?

3 min read

Hoeveel Chloorshock bij groen water?

Bij groen water is een chloorshock aan te bevelen. Deze shock bereikt men door het chloorgehalte naar zo’n 10 ppm (mg/l) te brengen. Chloorshock (natrium hypochloriet) voor grote zwembaden: Vloeibaar chloor wordt vaak gebruikt voor het shocken van grotere zwembaden.

Hoe krijg je een groen zwembad weer helder?

Groen zwembad water – Helder maken en houden

  1. Stap 1 –Haal al het vuil uit het zwembad. …
  2. 2de stap – corrigeer de pH waarde van het zwembadwater. …
  3. 3de stap – voer een chloorshock uit met HTH Granulaat (69% calciumhypochloriet). …
  4. Stap 4 – gebruik Flovil Shock om het water met shock vlokmiddel terug helder te maken.

Hoe groene algen verwijderen uit zwembad?

Algen verwijderen: stappenplan

Meet de zuurtegraad van het zwembadwater en gebruik indien nodig een pH-regelaar om de pH-waarde weer op peil te brengen. Een pH-waarde tussen 7 en 7,5 is ideaal. Voeg extra chloor toe om de algen te bestrijden. Als het water heel groen is, kun je het best een algenvernietiger gebruiken.

Hoe krijg ik mijn zwembad water weer helder?

Voeg chloorshock toe aan het zwemwater om de desinfectie even een boost te geven. De normale chloorwaarde ligt tussen de 1 en 2 ppm/liter. Belangrijk: Wees voorzichtig met het toevoegen van chloor. Het teveel toevoegen van chloor kan ook averechts werken.

Hoeveel vloeibare chloor voor Chloorshock?

Vloeibare chloor gebruik je manueel best enkel voor een chloor shock uit te voeren. Voeg in dat geval nooit meer dan halve liter toe per 50.000 liter. Voeg je meer toe, dan heeft dat geen positievere invloed op de waterkwaliteit.

Hoeveel Chloorgranulaat?

Los de aanbevolen hoeveelheid granulaat op in een 10 liter emmer lauw warm water voordat u het toevoegt aan het zwembad. Maximaal 250 gram granulaat per emmer water per keer. Voeg chloor toe aan het water, niet andersom. Wij adviseren u om in de avond na het zwemmen het chloor aan het water toe te voegen.

Wat te doen bij melkachtig water?

Bij melkachtig water mag de pomp 8-10 uur per dag draaien. Met anti-alg zal het zwembadwater snel weer helder zijn. Anti-alg is verkrijgbaar in 5 liter cans. Na toevoeging van anti-alg is het 24 uur niet mogelijk in het zwembad te zwemmen.

Kun je zwemmen in melkachtig water?

Mag je zwemmen in melkachtig water

Dan is zwemmen eigenlijk geen probleem. Als de pH-waarde een klein beetje uit balans is kan het eigenlijk geen kwaad. Meet dit dus wel even voor je er in gaat. Ook dode algen kunnen eigenlijk geen kwaad om mee te zwemmen.

Wat moet je doen als je zwembad troebel is?

Bij troebel water zijn vooral de pH-waarden (zuurtegraad) belangrijk. De ideale zuurtegraad van je zwembadwater ligt tussen 7,0 en 7,6. Liggen je waarden hoger of lager? Gebruik dan een pH verlager of pH verhoger in de juiste dosis.

Kan je zwemmen in troebel water?

Zwevende (zand)deeltjes in het water maken het water ondoorzichtig. Daardoor is niet goed te zien hoe diep het water is en of er voorwerpen op de bodem liggen die gevaarlijk of hinderlijk zijn bij het zwemmen. Duik daarom nooit in troebel water.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl