Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe zet je een dartbord op?

4 min read

De hoogte waarop het dartbord opgehangen moet worden, wordt bepaalt door de bull’s eye. Deze moet namelijk precies op 1,73 meter boven de vloer hangen. Om het dartbord op de juiste hoogte op te hangen, kun je een rolmaat gebruiken. Meet eenvoudig met de rolmaat vanaf de grond tot 1,73 meter.

Hoe zet ik een dartbord op?

Volgens de officiële spelregels moet de bullseye op 1,73 meter van de grond hangen. Hierbij is het wel belangrijk dat je ook zelf vanaf de grond gooit. Als je bijvoorbeeld op een dartmat van 1 centimeter dik staat tijdens het gooien, dan moet je dartbord op 1,74 meter komen te hangen.

Hoe dartbord bevestigen aan muur?

Je dartbord ophangen in 5 minuten? Dat kan

  1. Stap 1 – Meet de afstand. …
  2. Stap 2 – Hang het ophangsysteem aan je muur.
  3. Stap 3 – Plaats het onderdeel achter op je bord.
  4. Stap 4 – Plaats de zwarte doppen iets van de rand af met hulp van de spijkers.
  5. Stap 5 – Je kan nu je dartbord ophangen aan de houder op je muur.

Hoe dartbord ophangen zonder boren?

Dartbord ophangen zonder te boren in de muur. Wil je liever geen gaten in de muur, dan kan je je dartbord het beste ophangen via een dartstandaard. Deze zijn al verkrijgbaar vanaf +/- €50,- in diverse dartwebshops.

Kunnen dartborden buiten hangen?

Om te zorgen dat de sisalvezels sterk en veerkrachtig blijven, is het belangrijk om het dartbord op te hangen op een droge plek. Een kelder of garage met een vochtig klimaat is dus geen goed idee. Ook sterk wisselende temperaturen hebben een slechte invloed, dus hang een dartbord niet buiten op.

Hoever moet je van een dartbord staan?

Het dartbord moet zo worden opgehangen dat het midden van het bord (de bullseye) 1,73 meter boven de vloer hangt. De afstand van de werplijn (oche, uitspraak: ‘okkie’) tot de voorkant van het dartbord bedraagt 2,37 meter. De oche moet minimaal 61 centimeter breed zijn.

Wat is een goed elektronisch dartbord?

De Arachnid Cricket Pro 800 is volgens ons het beste elektronisch dartbord.

Wat hang je best achter een dartbord?

Om ongestoord te kunnen darten is het noodzakelijk om de muur rondom uw dartbord te beschermen bij darten. In onze online dartwinkel adviseren wij een dartbord surround ring als muurbescherming. Dit is vaak de beste oplossing. Sommige darters beschermen hun muur rondom het dartbord met een houten achterwand.

Kan een dartbord uitdrogen?

Als het dartbord blootgesteld wordt aan wisselende temperaturen of een vochtig klimaat, dan zullen de vezels van het dartbord uitzetten en kapot gaan. Hierdoor ontstaan bobbels en oneffenheden en zal het bord uitdrogen en hard worden. Als het dartbord hard of droog is geworden, maak het dan vooral niet nat.

Hoe lang kan je een dartbord gebruiken?

Een dartbord van goede kwaliteit kan bij een gebruik van enkele dart sessies per week zeer lang mee. Een dartbord van mindere kwaliteit dat dagelijks gebruikt wordt kan binnen een aantal maanden al ‘af’ zijn. De plaats waar het bord hangt speelt ook een grote rol.

Hoe lang kan een dartbord mee?

Als het dartbord door slijtage niet meer vlak is of er vallen veel pijlen uit, moet het bord vervangen worden. Een goed dartbord gaat zelfs bij zeer regelmatig gebruik zeker 6 maanden mee. Dit is het bekendste en meest gespeelde dartsspel.

Hoe lang gaat een dartpijl mee?

Darts gaan doorgaans lang mee. Alles hangt natuurlijk af van het gebruik en het type pijl. Zodra je merkt dat ze niet meer gooien als eerst, kijk dan eens kritisch naar de grip. Door de slijtage kunnen je pijlen ook lichter worden.

Hoe werkt een dart scorebord?

De bedoeling van de scoorder is om zoveel mogelijk punten te scoren, de stopper probeert dit te stoppen. Men gebruikt een scorebord met de getallen 20 t/m 10 (of 20 t/m 15). De stopper mag beginnen met 3 darts, deze probeert de getallen op het scorebord te blokkeren.

Waarom zwabberen mijn dartpijlen?

Ook aan de vlucht van de pijlen kun je goed zien of je het juiste gewicht hebt gekozen. Bij veel hobby darters (of amateur spelers) zie je gauw dat ze niet de juiste pijlen gebruiken. Ze zwabberen namelijk door de lucht. Als dit gebeurt bij jou zul je gelijk op zoek moeten naar een andere pijl.

Waarom korte of lange shafts?

Korte darts shafts zien we veel bij spelers die de pijl aan de voorkant van de barrel vasthouden. Een korte shaft verplaatst het zwaartepunt namelijk naar de voorkant, waardoor de dartpijl stabieler vertrekt. Je hebt dan minder last van wiebelende pijlen. Een voorbeeld van dartpijlen die te veel ‘hangen’.

Wat is het verschil tussen lange en korte shafts?

De lengte van de shaft bepaald voor een groot deel de stand van je darts in het bord. Met langere shafts staan je darts horizontaler in het dartbord en met kortere shafts staan je darts meer omhoog. Het bepalen van de juiste lengte shaft is dan ook van grote invloed op het balans van je dartpijlen.

Wat is de shaft lengte?

Dit is de hoek die de shaft (de stok) maakt ten opzichte van het clubhoofd. De juiste shaftlengte, gemeten als de totale lengte van de top van de grip tot het punt waarop de golfclub de grond raakt, zorgt er mede voor dat de bal in het midden geraakt wordt.