Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe weet u of u uw LBS kunt vertrouwen?

6 min read

Gevraagd door: Ashley Santiago

Hoe weet ik of mijn weegschaal nauwkeurig is?

Weeg twee objecten samen.

 1. Plaats één object op de schaal. Let op het gewicht. Haal het uit en laat de schaal zelfs terugkomen. …
 2. Als het overeenkomt, is de schaal nauwkeurig. Als dit niet het geval is, probeer het dan opnieuw en kijk of het met hetzelfde nummer is uitgeschakeld. Als dat zo is, kan het zijn dat uw schaal altijd op dat bedrag is uitgeschakeld.


 3. Kun je weegschalen vertrouwen?

  Over het algemeen zijn digitale weegschalen nauwkeuriger dan mechanische. Maar voor de meest nauwkeurige aflezing moet elke badkamerweegschaal correct worden ingesteld en consequent worden gebruikt.

  Hoe weet je je echte gewicht?

  Om de beste resultaten te krijgen:

  1. Weeg jezelf elke dag op hetzelfde tijdstip (ochtend is het beste, na het gebruik van het toilet).
  2. Gebruik een wegen van de kwaliteit die goed is ingesteld.li>
  3. Gebruik slechts één schaal.
  4. Weeg jezelf naakt of draag hetzelfde voor elke gewichtsmeting.


  5. Hoe maak je een weegschaal nauwkeurig?

   De weegschaal kalibreren na verplaatsing
   Voor de beste resultaten stapt u op de weegschaal, staat u volledig stil en telt u tot drie. Drie seconden is de ideale tijd voor de weegschaal om een nauwkeurige aflezing te krijgen. Bewegen en uw gewicht verplaatsen terwijl u erop staat, kan leiden tot onnauwkeurige metingen.

   Wat is de beste tijd om je te wegen?

   s morgens vroeg
   De meeste onderzoekers zijn het erover eens dat u zich het beste ’s ochtends als eerste kunt wegen. Op die manier is de kans groter dat u er een gewoonte van maakt en er consequent mee doorgaat. Jezelf ’s morgens wegen helpt vooral bij leeftijdsgebonden toename, die moeilijker te controleren is.

   Waarom weeg ik meer op een digitale weegschaal?

   Een digitale weegschaal geeft op verschillende plaatsen verschillende gewichten aan, wat betekent dat andere gebieden niet zo nauwkeurig zijn als het midden. Hij is niet goed gekalibreerd.

   Waarom voel ik me zwaarder maar weeg ik hetzelfde?

   JE LICHAAMSSAMENSTELLING VERANDERT
   Als de weegschaal niet beweegt, verliest u lichaamsvet terwijl u meer spieren krijgt. Uw gewicht kan hetzelfde blijven, zelfs als u centimeters verliest, een teken dat u in de goede richting gaat.

   Waarom zie ik er dunner uit maar weeg ik meer?

   Spieren zijn dichter dan vet, en omdat ze compacter zijn in je lichaam, zie je er uiteindelijk dunner uit, ongeacht je lichaamsgewicht. Dus, als u de laatste tijd veel aan krachttraining hebt gedaan, is dit waarschijnlijk de reden dat u er fantastisch uitziet, maar die cijfers niet daalt.

   Wat is mijn echte gewicht ’s morgens of ’s avonds?

   Voor het meest nauwkeurige gewicht weegt u zich ’s ochtends als eerste. “[Jezelf ’s ochtends wegen is het meest effectief] omdat je dan voldoende tijd hebt gehad om voedsel te verteren en te verwerken (je ’s nachts vasten).

   Is ’s morgens mager je werkelijke gewicht?

   Volgens een studie van Live Strong “zie je er ’s morgens niet alleen slanker uit, maar weeg je ook minder”. Hoewel een goede nachtrust alleen niet genoeg is om grote kilo’s te verliezen, verbrand je wel calorieën terwijl je slaapt. “Als we ’s nachts slapen, gaat ons lichaam een vastenperiode in,” zei dr.

   Wanneer moet je jezelf niet wegen?

   De weegschaal helpt u uw eigen gewicht bij te houden, zodat u uw gedrag kunt veranderen voordat 1 pond gewichtstoename 5 of 10 pond wordt. Maar er is een uitzondering op de weeggewoonte. “Als je een geschiedenis hebt van eetstoornissen of angst voor de weegschaal, vermijd dan voorlopig jezelf te wegen,” zegt Ludwiczak.

   Weeg je meer na een douche?

   “Na een duik of een douche kan je lichaam 1 tot 3 kopjes water opnemen, waardoor je werkelijke gewicht met een paar kilo toeneemt.”

   Kun je 10 pond per dag schommelen?

   Dagelijkse gewichtsschommelingen zijn normaal. Het gewicht van een gemiddelde volwassene schommelt tot 5 of 6 pond per dag. Alles hangt af van wat en wanneer u eet, drinkt, beweegt en zelfs slaapt. Lees verder voor meer informatie over hoe deze factoren de weegschaal beïnvloeden en wanneer u zich moet wegen voor de meest nauwkeurige resultaten.

   Moet ik mezelf wegen na het plassen?

   Dit is de beste manier om jezelf te wegen…
   Pak je weegschaal ’s ochtends als eerste – nadat je geplast hebt, maar voordat je iets gegeten hebt. Zet de weegschaal op een harde, vlakke ondergrond. Een badkamervloer werkt het best. Stap op blote voeten op de weegschaal (in je verjaardagspak is het beste, TBH).

   Kun je afvallen door slaapgebrek?

   Absoluut! Sla die extra slaap niet over als je die extra kilo’s kwijt wilt. Minder slapen kan de weerstand van ons lichaam om af te vallen verhogen en het vermogen om vet op te slaan vergroten, wat beide een zware strijd kunnen zijn in de strijd om succesvol af te vallen.

   Hoe nauwkeurig is een digitale weegschaal?

   Een studie van 37 badkamerweegschalen in Britse klinieken meldde onnauwkeurigheden van meer dan 1% in vergelijking met een geijkte elektronische weegschaal, wat suggereert dat digitale weegschalen nauwkeuriger kunnen zijn [12].

   Waarom zegt mijn weegschaal 2 verschillende gewichten?

   Dat komt omdat elk merk weegschaal verschillende kalibraties kan hebben, en sommige weegschalen kunnen gesynchroniseerd zijn voor uw eigen lichaamstype of BMI. Als het goede weegschalen zijn, zullen ze waarschijnlijk een nauwkeurige meting geven die heel dicht bij uw juiste lichaamsgewicht ligt.

   Hoe kalibreer je een weegschaal?

   Om een digitale weegschaal te kalibreren, zet u hem op een vlakke ondergrond en kiest u een gewicht. Zet de weegschaal aan en ga naar de kalibratiemodus. Plaats het gewicht op de weegschaal en wacht tot ze het totale gewicht berekent. Als het gewicht niet klopt, drukt u op de kalibratieknop en wacht u tot de weegschaal zich opnieuw kalibreert.

   Waarom toont mijn weegschaal verschillende gewichten als ik haar beweeg?

   #1 Telkens wanneer een digitale weegschaal wordt verplaatst, moet ze worden geijkt. Door de weegschaal te initialiseren worden de interne onderdelen gereset, zodat de weegschaal het juiste “nul”-gewicht kan vinden en nauwkeurige metingen kan verrichten. Als de weegschaal wordt verplaatst en u haar NIET kalibreert, zult u waarschijnlijk schommelingen zien in uw gewicht.

   Welke weegschaal is het meest nauwkeurig?

   De Etekcity EB9380H is een van de meest nauwkeurige en precieze digitale weegschalen die we hebben getest. Veel goedkope badkamerweegschalen reageren alleen betrouwbaar op een gewichtsverandering in de orde van grootte van een half pond, of, zoals we tijdens onze tests ontdekten, halen zelfs uw gewichtswaarden uit het geheugen zonder u te meten.

   Waarom is mijn gewicht elke keer anders als ik me weeg?

   Het gewicht van een gemiddelde volwassene schommelt tot 5 of 6 pond per dag. Alles hangt af van wat en wanneer u eet, drinkt, beweegt en zelfs slaapt. Lees verder voor meer informatie over hoe deze factoren de weegschaal beïnvloeden en wanneer u zich moet wegen voor de meest nauwkeurige resultaten.