Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe weet ik welk naafhuis compatibel is met dat van een oude Shimano FH-HG50 achternaaf?

4 min read

Gevraagd door: Patrick Walker

Zijn Shimano freehub bodies uitwisselbaar?

De meeste Shimano Freehub bodies zijn uitwisselbaar.

Hoe weet ik welke Shimano freehub ik heb?

Weten welke freehub je nodig hebt

 1. Bepaal het merk: zoek het merk van je bestaande cassette – waarschijnlijk is het Shimano, Sram of Campagnolo.
 2. Voor een campagnolo -cassette, kies een campy freehubububus .
 3. Tel voor een Shimano FreeHub het aantal versnellingen op de cassette. …
 4. Voor een SRAM FreeHub, tel het aantal versnellingen.


 5. Zijn alle Freehubs compatibel?

  Alle huidige (sinds het jaar 1990) freewheel naven zijn compatibel met alle 6 en 7 speed freewheel tandwielen. Freewheel achternaaf met schroefdraad, en freewheel tandwielen die erop geschroefd worden.

  Zijn fietsnaven uitwisselbaar?

  Bijna altijd is het antwoord nee, er is geen uitwisselbaarheid tussen verschillende merken – en vaak beperkte uitwisselbaarheid binnen een merk.

  Kunnen freehub bodies verwisseld worden?

  Elk merk en model naaf gebruikt zijn eigen freehub body naar de naafinterface. Als je je naafhuis moet vervangen, moet je hetzelfde merk en model hebben. Je kunt freehub bodies van verschillende merken niet door elkaar gebruiken.

  Zijn freewheels uitwisselbaar?

  Nee, freewheels zijn totaal verschillend van het cassette / vrije naaf systeem en zijn niet uitwisselbaar. Een freewheel omvat het ratelmechanisme waarmee de tandwielen naar achteren kunnen draaien, alsmede de tandwielen zelf, en schroefdraad in de naaf.

  Hoe weet ik welke freehub ik heb?

  Citaat uit de video: De makkelijkste manier om het te zien is door het aantal tanden op je kleinste tandwiel te tellen. Het zal 11 of 12 voet zijn als je een HG driver hebt. De minder voorkomende van de twee is de keramische ski driver.

  Hoe weet ik mijn naafmaat?

  Citaat uit de video: Heel voorzichtig. Ik neem mijn liniaal. En ik kan zien dat deze 15 millimeter is. Dus zo meten we de naafbreedte. En door de as diameter.

  Welke naaf gebruikt Shimano?

  HG, kort voor ‘HyperGlide’, is het meest voorkomende en traditionele ontwerp van de freehub. Gemaakt door Shimano, is het de standaard voor cassettes met tenminste een 11-tands tandwiel als kleinste tandwiel op de cassette. HG specifieke cassettes zijn verkrijgbaar in 8, 9, 10 en 11 versnellingen.

  Zijn alle Shimano 12 speed cassettes Micro Spline?

  Momenteel gebruikt Shimano alleen Micro Spline voor hun mountainbike cassettes; namelijk de XTR M9100, Deore XT M8100 en de SLX M7100, met het 10-tands top tandwiel.

  Wat is beter Pallen of ratel?

  Ratelsystemen zijn over het algemeen sterker en betrouwbaarder en vergen minder onderhoud dan traditionele palsystemen. De belangrijkste reden hiervoor is dat de kracht die van de aandrijflijn op het wiel wordt overgebracht over een groter oppervlak wordt verspreid. Naven die “luider” zijn, hebben meestal meer aangrijpingspunten.

  Past Shimano 12 speed op een 11 speed naaf?

  De 12-speed cassette is ontworpen om achterwaarts compatibel te zijn met de bestaande 11-speed naaf, terwijl de 12-speed specifieke naaf (momenteel verkrijgbaar op Dura Ace naven) niet kan worden gebruikt met de 11-speed onderdelen. Sram HG-stijl cassettes hebben grotendeels dezelfde spacing als Shimano, met uitzondering van de 10-speed.

  Kan ik een XD-driver op een Shimano-naaf zetten?

  Citaat uit de video: Dus er's de shimano. Een nu met de xd driver voor je lichaam voordat je het erop zet het'is alsof je net een het's nieuw hebt gekocht alles wat je wilt doen is de as schoonmaken. Van al het oude vet.

  Wat is het verschil tussen XD en XDR?

  De XDR-interface is 1,85 mm langer dan XD en is ontworpen voor wegnaaftoepassingen. XDR behoudt dezelfde naafafstand en flenslocaties die gebruikt worden voor 11-speed wegcompatibele HyperGlide freehub bodies. XDR stuurhuizen zijn compatibel met alle XD cassettes wanneer de cassette wordt geïnstalleerd met een 1,85mm spacer erachter.

  Is SRAM XD naaf compatibel met Shimano?

  De SRAM XD driver en cassette werken met bestaande Shimano-type cassettetools.

  Zijn Shimano 11 en 12 versnellingen compatibel?

  Een 12-speed ketting kan werken met een 11-speed cassette. Het is echter aan te raden een Shimano 12-speed ketting te vermijden, omdat die niet goed werkt met 11-speed kettingbladen.

  Zijn Shimano en SRAM freehub compatibel?

  Zowel Shimano als SRAM 11-speed wegcassettes hebben deze langere 11-speed freehub body nodig. Ook de nieuwe Shimano 12-speed wegcassettes passen op HG 11 freehubs. Links de HG ‘Mountain’ freehub. Rechts de nieuwere (en 1,85 mm bredere) HG 11 versie.

  Is Shimano 11-speed compatibel?

  Shimano’s mechanische 10- en 11-speed wegschakelaars zijn niet compatibel met de 10- en 11-speed MTB derailleurs.

  Zijn DT Swiss naven uitwisselbaar?

  Deze freehub bodies zijn compatibel met DT Swiss 350, 240s, 180 en 190 naven. Geschikt voor het ombouwen van een bestaande naaf of het vervangen van versleten/beschadigde onderdelen.

  Kun je de freehub body upgraden?

  Ja. Je kunt alleen de naaf vervangen, maar dan heb je waarschijnlijk nieuwe spaken nodig, en een fatsoenlijke monteur rekent daar meer dan $50 voor. Tenzij je een hele mooie velg hebt, is dat het niet waard. Een nieuw wiel kopen is verstandiger.

  Kan ik een XD-driver op een Shimano-naaf zetten?

  Citaat uit de video: Dus er's de shimano. Een nu met de xd driver voor je lichaam voordat je het erop zet het'is alsof je net een het's nieuw hebt gekocht alles wat je wilt doen is de as schoonmaken. Van al het oude vet.