Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe voorkom je dat een trampolineveer gaat roesten?

3 min read

Kan een trampoline wegwaaien?

Als je de trampoline ingraaft, verhelp je het probleem van een trampoline die weg kan waaien tijdens een storm compleet. Het frame zit zo diep en stevig in de grond, dat de wind hem onmogelijk er uit kan trekken. Dit is een van de beste, zo niet dé beste manier om te voorkomen dat de trampoline wegwaait.

Kan een trampoline in de winter buiten staan?

Een trampoline is een prachtig speeltoestel dat het hele jaar buiten kan staan. Onze trampolines zijn namelijk bestendig tegen alle weertypes. Echter wilt u de levensduur van uw trampoline verlengen? Dan raden wij u aan de trampoline te demonteren en ’s winters op te bergen.

Hoe trampoline herstellen?

Trampoline Springmat Reparatieset is een handig reparatiesetje dat gebruikt kan worden om uw springmat van uw trampoline te repareren. Het reparatiesetje bestaat uit een groot stuk permatron dat is het materiaal van de springmat met voldoende sterk draad om het gaatje in uw springmat weer te repareren.

Wat te doen tegen krakende trampoline?

4 tips om piepende veren te voorkomen/verhelpen

  1. Druk de buizen van het frame goed in elkaar.
  2. Zet de trampoline op een goede ondergrond.
  3. Zet de trampoline waterpas.
  4. Smeer je veren in met WD40.

Hoe trampoline vastzetten storm?

(Hevige) wind en storm

Wanneer het hard waait, is het verstandig om de trampoline in de grond te verankeren. De EXIT trampoline op poten kun je verankeren met de trampoline ankerset van EXIT Toys.

Welke windkracht trampoline?

Bij windkrachten vanaf windkracht 8 kan het verstandiger zijn de trampoline (tijdelijk) te demonteren (verwijderen van randkussen en springmat). Een trampoline met veiligheidsnet is veel gevoeliger voor wind en daarom aanbevolen deze te verankeren als de trampoline op een wat winderige plek staat.

Kan een trampoline tegen sneeuw?

Het is wel verstandig om na te gaan of jouw woongebied niet te extreme weersomstandigheden heeft voor de trampoline. Zo is het bij hevige sneeuwval verstandiger om je trampoline op te bergen tijdens de koude dagen. Het gewicht van de sneeuw kan de trampoline namelijk flink beschadigen.

Kan trampoline tegen regen?

Naast het schoonmaken van de trampoline is het goed om de trampoline te beschermen met een afdekhoes. Dit beschermt de trampoline tegen regen, bladeren en andere vuil. De hoes van de trampoline valt over de beschermrand, veren en springdoek heen.

Waarom afdekhoes trampoline?

Hoewel elke trampoline weersbestendig is, is een trampoline afdekhoes een waardevolle aanvulling. Doordat hij over de rand, springmat en veren gaat, beschermd hij de onderdelen tegen straling van de zon, regen en andere weersinvloeden. Hierdoor blijven de onderdelen langer mooi en zullen deze langer mee gaan.

Hoe trampoline met net afdekken?

Bescherming voor je trampoline.

De afdekhoes gaat dus niet over een eventueel veiligheidsnet heen. In veel gevallen kan een veiligheidsnet los gemaakt worden en laten zakken op de springmat zodat deze ook onder de hoes beschermd wordt. In sommige gevallen kan dat niet en zal de hoes onder het net door bevestigd worden.

Kan een trampoline scheuren?

Deze kan dus beschadigt raken. Scheurtjes doordat de kinderen met schoenen aan op de trampoline gespeeld hebben, of takjes die op de trampoline zijn gevallen of de zon die na jaren schijnen de trampoline springmat heeft aangetast. Deze gaatjes of scheurtjes dienen snel gemaakt worden voordat er ongelukken gebeuren.

Hoe lang kan een trampoline mee?

Over het algemeen kunt u verwachten dat een trampoline gemiddeld 3 tot 8 jaar meegaat, met modellen van hogere kwaliteit die dit kunnen overtreffen. De levensduur van uw trampoline hangt grotendeels af van de zorg en het onderhoud dat u eraan besteedt en de kwaliteit van de materialen.

Hoe maak je een trampoline in de grond?

Een ingegraven trampoline staat continu in contact met de vochtige grond.
Zo graaft u een inground trampoline in

  1. Graaf een komvormige kuil (maar graaf geen extra sleuven voor de poten van de trampoline);
  2. Plaats de trampoline op (de randen van) de kuil ;
  3. Veranker de trampoline met de bijgeleverde haringen.