Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe verwijder je een borgring als er geen cassette is?

5 min read

Gevraagd door: John Long

Hoe verwijder je een cassette zonder cassettetool?


Citaat uit de video: Als een platte schroevendraaier.

Hoe verwijder je een vastzittende borgring?

Citaat uit de video: Dus neem een tang of kanaalslot of wat dan ook en klem het vast op die ene tand van het tandwiel.

Hoe verwijder je een sprocket lock ring?

Citaat uit de video: Neem nu je borgring verwijderaar en schuif het over de as. En in de splines. En vergrendel de dop van de ring. En ga je gang en installeer het opnieuw.

Hoe verwijder je een Shimano borgring?

Citaat uit de video: En het past gewoon in de borgring in de splines. Dus als je nu je sleutel erop zet om te proberen de borgring los te maken. De achterste cassette ratelt gewoon zoals normaal.

Hoe weet ik of ik een freewheel of cassette heb?

Citaat uit de video: Maar hier hebben we een betrouwbare vuistregel. Laten we het nog eens bekijken terwijl we de tandwielen tegen de klok in draaien zal een cassettekruk fitting ook uitgeven maar dan op een vrijloop.

Hoe verwijder je een freewheel zonder gereedschap?

Citaat uit de video: En ik ga een pons en een hamer gebruiken. Ik ga de pons in het kuiltje steken en dan met de hamer ga ik met de klok mee tikken. En laat het draaien.

Kun je een cassette te strak spannen?

Kun je een fietscassette te strak spannen? Ja, je kunt een fietscassette te strak aandraaien en dat loopt meestal niet goed af. Als je ver boven het aanbevolen aandraaimoment voor je cassetteslotring gaat, draai je hem te strak aan. Daarom is het gebruik van een momentsleutel aan te raden bij het aandraaien van je cassette.

Hoe krijg je een vastzittende cassette uit een achterwiel?

Citaat uit de video: En uiteindelijk als je het gewoon blijft doen door het een beetje per keer rond te bewegen tikken. Het.

Hoe verwijder je een achterste cassette?

Citaat uit de video: Hierdoor kan het gereedschap onder zware torsie wegglijden om dit te voorkomen verwijdert u de snelspanner moer en veer schakel het borgring gereedschap in en plaatst u de moer weer goed vast.

Hoe verwijder je een achterste cassette zonder kettingzweep?

Citaat uit de video: Het steekt het door beide kanten van een snelkoppeling in de kleinere moeilijker door te komen exemplaren maakt niet echt uit dat het rafelt. Zolang het er maar goed doorheen gaat.

Wat is een cassette lock ring?

De lockring is ontworpen om de tandwielen van de cassette op hun plaats te houden op de naaf.

Hoe verwijder je een freewheel?

Citaat uit de video: Draai het gereedschap tegen de klok in. Het kan aardig wat kracht kosten om de vrijloop van de naaf los te krijgen. Nadat het los is verwijder je de asmoer of spie. Dat gaat verder met het losdraaien van de freewheel.

Wat is het verschil tussen een freehub en een freewheel?

Freewheel vs. Freehub – Verschillen in schroefdraad
Een van de belangrijkste verschillen is dat freewheels meestal een naaf met schroefdraad hebben. Fietsen met cassettes hebben geen schroefdraad, maar glijden op de naaf met splines. Maar de verschillen gaan – zonder al te technisch te worden – dieper dan dat.

Hoe zet ik mijn cassette om naar freewheel?

Citaat uit de video: De cassette wordt geïnstalleerd door op de naaf te schuiven. En dan vast te zetten met dit slot. Ring. Dus je vraagt je misschien af wat het voordeel is van het ene boven het andere.

Wat is het verschil tussen Freecoaster en cassette?

Citaat uit de video: De basis van een vrije naaf is de koppeling. Die grijpt in langs een spiraaldraad mechanisme. Waar een cassette vertrouwt op een bel en veer mechanisme.

Welk gereedschap heb ik nodig om een cassette te verwijderen?

Om je cassette te verwijderen en te vervangen, moet je deze borgring losdraaien. Hiervoor heb je drie gereedschappen nodig: een kettingzweep, een cassette lockring remover en een grote verstelbare halvemaansleutel.

Hoe verwijder je een strakke cassette?

Citaat uit de video: Zet één kettingzweep op het buitenste tandwiel. En de andere op het grotere tandwiel dat aan de cassette zit. Spin draaien. Het buitenste tandwiel tegen de klok in.

Hoe verwijder je een cassette?

Citaat uit de video: Bij deze stijl kettingzwepen het vaste deel van de ketting ingeschakeld en het vrije stuk om hetzelfde tandwiel gewikkeld. Draai de remover tegen de klok in. Met behulp van een grote verstelbare sleutel of een één inch sleutel.

Hoe verwijder je oude cassettes?

Om de cassette te verwijderen, houdt u deze tegen het draaien met behulp van een kettingzweep. Plaats het borgringgereedschap (gebruik de FR-5 serie), en draai het gereedschap tegen de klok in. De borgring komt los van de naaf en de cassette komt omhoog. Om de cassette te monteren, smeert u de schroefdraden in de cassettekoppeling.

Hoe zet ik mijn cassette om naar freewheel?

Citaat uit de video: De cassette wordt geïnstalleerd door op de naaf te schuiven. En dan vast te zetten met dit slot. Ring. Dus je vraagt je misschien af wat het voordeel is van het ene boven het andere.

Hoe verwijder je een oude cassette vrijloop?

Citaat uit de video: Je zet je grote moersleutel. Eerlijk gezegd vind ik dit makkelijker om te doen als je verticaal staat met het wiel en naar beneden duwt, maar het is gewoon een demonstratie. En dan veel koppel toepassen.