Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe spuit je een surfplank?

2 min read

Hoe maak je een surfplank?

Voor het maken van een surfboard met epoxy zijn de volgende stappen nodig.
1. Shapen 2. Lamineren 3. Finbox en leash plug installeren 4. Hot-coaten 5. Gloss-coaten 6. Schuren en polijsten

  1. Shapen.
  2. Lamineren.
  3. Finbox en leash plug installeren.
  4. Hot-coaten.
  5. Gloss-coaten.
  6. Schuren en polijsten.

Hoe een surfplank kiezen?

DE CRITERIA VOOR HET KIEZEN VAN JE SURFPLANK

De keuze van je surfplank wordt gemaakt op basis van 3 criteria: je niveau (beginner, ervaren en expert), je morfologie, het type constructie (en de vorm) en het type golven dat je surft.

Hoe groot moet mijn surfplank zijn?

Als je een beginner bent, moet je altijd op zoek gaan naar een plank die breed, dik en minstens 90 cm langer is dan jij. Beginnende surfers moeten altijd een surfplank met extra drijfvermogen en stabiliteit nemen om makkelijker te peddelen voor de golf.

Welke surfplank voor beginners?

Als echte beginner: Softtop

Als je surfles krijgt, begin je altijd met een softtop. Dit zijn onverwoestbare surfboards, waarbij je ook geen wax nodig hebt. Omdat de surfboard zo zacht is, is hij iets veiliger voor beginners. Ook heeft de softtop genoeg volume, zodat je makkelijk op een golf start!

Waar wordt een surfplank van gemaakt?

De windsurfplank bestaat uit een drijflichaam van -veelal- kunststof, voorzien van een beweegbaar tuig. Dit tuig bestaat uit een mast, zeil en giek. Dit tuig is aan de plank bevestigd door middel van een in alle richtingen draaibare en kantelbare mastvoet.

Welk Windsurfboard voor beginners?

Breedte: 75 tot 95 cm. Zeer belangrijk is dat er bij een beginners windsurfplank, naast de standaard vin, ook een zwaard in zit. Het zwaard geeft stabiliteit en zorgt ervoor dat je minder snel afdrijft tijdens het wind surfen. Twee zaken die zeer belangrijk zijn voor iemand die voor het eerst op de surfplank stapt.

Hoeveel liter surfplank heb ik nodig?

Zorg ervoor dat het board minimaal 150 liter volume heeft. Dit is het drijfvermogen van de surfplank. Je kunt het ongeveer berekenen dat jou eigen gewicht (zeg 80 kg) + het gewicht van je zeil, mast en giek (zeg 10 kg) samen 90 liter is. Dus op een 90 liter board zou je dan net kunnen blijven drijven.