mei 24, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe restaureer je een kaarttafel?

3 min read

Kun je een gefineerde tafel schuren?

Bij een gefineerde tafel raden we af om te tafel te schuren. Dit omdat fineer maar uit enkele millimeters echt hout bestaat en als u dit schuurt kan het tot onherstelbare schade leiden. Heel lichtjes opschuren zou wel kunnen maar dit kunt u dan beter met staalwol 5×0 of 4×0 doen.

Hoe moet je Mangohout behandelen?

Mangohout heeft eigenlijk weinig tot geen onderhoud nodig. Wil je het hout levendig houden, dan raden wij het aan om hiervoor bijenwas te gebruiken. Dit is een natuurlijk product op niet-chemische basis.

Kun je notenhout schuren?

Kan ik notenhout schuren? Zeker kun je notenhout schuren, helemaal als de laklaag niet mooi meer is. Je kan dan kiezen om met een schraapstaal te werken. Hiermee kun je de lak eenvoudig en zonder moeite verwijderen.

Hoe kun je het beste een tafel schuren?

Schuur de tafel: bij een intacte oude laklaag volstaat schuren met schuurpapier korrel 240-320 en korrel 180 bij ongeschaafd hout (geschaafd hout hoe je niet te schuren). Is de tafel in zeer slechte staat? Krab dan eerst de bladderende verflagen weg met een verfkrabber en schuur het hout grondig met korrel 80-120.

Welke olie voor mangohout?

Mangohout olie voor extra bescherming

Wel is het mogelijk om met speciale, minerale mangohout olie je meubel extra te beschermen, mocht je het idee hebben dat de originele beschermlaag is aangetast. Met deze minerale olie bouw je de bescherming als het ware op door het een paar keer aan te brengen.

Kan mangohout tegen vocht?

Mangohout is vrij goed bestand tegen water, maar toch raden we aan om niet te vaak gebruik te maken van een spons en water.

Wat kost een tafel schuren?

Straalwerk, Restauratie en opknappen meubels, Opnieuw verf of lak laag op uw meubelstuk

Meubelstuk Straalprijs Schuurprijs
Midiset 3 deel € 75,– € 95,–
Bijzet tafel € 90,– € 110,–
Keukendeur € 60,– € 75,–
Tafel blad alleen schuren € 100,–

Wat kost een tafel schuren en lakken?

Meubels laten lakken; wat kost dat

Welk meubelstuk laat je lakken Specificatie Prijs
Lakken van een tweedeurs kledingkast Demonteren, opschuren en opnieuw lakken van een tweedeurs kast Tussen 275 en 345 euro
Lakken van een eetstoel Demonteren, opschuren en opnieuw lakken van een eetstoel Tussen 29 en 39 euro

Welke schuurmachine voor tafelblad?

Een vlakschuurmachine gebruik je om grote oppervlaktes te schuren. Deze schuurmachine kun je gebruiken om bijvoorbeeld tafelbladen of deuren te schuren.

Welke schuurmachine voor planken?

Met een kleine vlakschuurmachine kun je makkelijk kozijnen en planken schuren, kopse kanten glad maken, meubels schuren enzovoort. Een veelzijdig ding. Met een deltaschuurmachine is het eenvoudiger om in hoekjes te schuren.

Welke schuurmachine voor welke klus?

Schuurmachines kiezen

Je hebt de volgende machine nodig… …als je…
Vlakschuurmachine …op grote oppervlakken grove schuurwerkzaamheden wilt verrichten.
Haakse slijper …het object niet alleen wilt schuren, maar ook wilt doorslijpen.
Droogbouwschuurmachine …muren en plafonds glad wilt schuren.

Hoe schuur ik een eiken tafel?

Het schuren van een eiken tafel doe je met behulp van schuurpapier met een fijne korrel. Na het schuren is het verstandig om de eikenhouten tafel af te nemen met een vochtige doek. Hiermee voorkom je dat er stof achterblijft. Laat de tafel vervolgens goed drogen, voordat je eventueel olie of lak gaat aanbrengen.

Hoe knap ik een eikenhouten tafel op?

Toch zijn er meerdere technieken die je kunt toepassen om jouw eiken meubel een authentiek uitstraling te geven. Denk hierbij aan distressing, verf sjablonen gebruiken, craqueleren, kalkwas, nieuwe kleur en kaarsvet gebruiken.

Hoe krijg ik mijn eiken tafel weer mooi?

Uit de oude doos: groene zeep! Dit middeltje uit grootmoederstijd werkt nog steeds perfect. Maak een sopje van groene zeep en warm water en wrijf dit met een zachte spons over je tafel. Even laten staan, afspoelen en met een schone doek droogwrijven.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl