mei 17, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe repareer je een scheur in een springkussen?

2 min read

Voor het overbruggen van gaten en scheuren in springkussens kunt u het beste gebruik maken van een Tear-Aid patch. Dit is een zeer elastische en transparante patch welke zorgt voor een oersterke en permanente reparatie. De meeste springkussens en opblaasbare speeltoestellen zijn gemaakt van PVC doek.

Hoe repareer je een springkussen?

Voor het repareren van springkussens heeft u een speciale lijm nodig welke zachte PVC folie goed kan lijmen. Wij adviseren hiervoor Sabacontact 70T te gebruiken. Deze industriƫle lijm is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van zacht PVC materiaal en doek.

Hoe wordt een springkussen gemaakt?

De meeste springkussens worden gemaakt van dik, sterk PVC. Een andere optie is om het materiaal te maken van een mix van vinyl en nylon. Hier worden grote vlakken van geproduceerd die vervolgens op maat gesneden worden.

Wat kost een springkussen aan stroom?

Verbruiken springkussens veel elektriciteit? Nee een springkussen heeft een blower welke 1100 watt verbruikt per uur. Als u hem 8 uur laat aanstaan bent u zo’n 9 KW kwijt. Dit is ongeveer 2 euro qua kosten.

Kan een springkussen binnen?

Echter krijgen wij steeds vaker de vraag of springkussens ook binnen geplaatst kunnen worden. Natuurlijk kan dat! Met een grote woonkamer, een flinke schuur of bijvoorbeeld een sporthal ter beschikking is een springkussen eenvoudig binnen op te zetten.

Hoe werkt een springkasteel?

Een springkasteel is een heel sterk luchtkussen van stevig pvc en nylon, met ernaast een elektrische blazer die constant buitenlucht in het kussen blaast. Die lucht vult eerst het springkasteel en zorgt nadien voor voldoende en constante druk zodat de kinderen erop kunnen spelen en springen.

Kan een springkussen in de regen?

Springkussens in de regen

De buitenkant van het kussen kan prima tegen regen en ook de binnenzijde gaat niet kapot wanneer deze nat wordt. Let er wel op dat het springkussen zoveel mogelijk droog wordt opgeruimd en opgevouwen. Dit is om schimmelvorming en schade te voorkomen.

Wat weegt een springkussen?

Wat weegt een springkussen en kan ik het zelf zonder hulpmiddelen meenemen en opzetten? Een gemiddeld opblaaskussen weegt tussen de 50 en 150 kg.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl