Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe monteer je een rolgordijn voor buiten?

4 min read

Hoe rolgordijnen ophangen zonder boren?

Een makkelijke manier om een rolgordijn te monteren – zonder hiervoor te hoeven boren – is door gebruik te maken van een speciale plakstrip. Dit vergroot het gebruiksgemak. Van dit type zijn verschillende modellen verkrijgbaar, waaronder: verduisterende, semi-transparante en lichtdoorlatende gordijnen.

Hoe kun je rolgordijn bevestigen?Hoe moet een rolgordijn afrollen?

Een rolgordijn moet vrij kunnen afrollen, dus let goed op of er uitstekende delen zijn, bijvoorbeeld een raamgreep die uitsteekt ten opzicht van het kozijn. Je kunt er dan voor kiezen dat het rolgordijn richting de kamer (voorkant) afrolt in plaats van richting het raam (achterkant).

Welke schroeven voor rolgordijn?

Schroeven:

 • Hout: Gebruik houtschroeven van minimaal 2 cm;
 • Gipsplaat: Gebruik gipsplaatschroeven van minimaal 4 cm zodat deze ook in de tengels hechten. …
 • Steen/Beton: Boor een gat van 5 of 6 mm doorsnede en minimaal 5 cm diep. …
 • Stalen balk: Boor een gat van circa 1,5 cm diep.

Hoe bevestig je rolgordijnen op kunststof kozijnen?

In principe kun je een rolgordijn niet monteren op een kunststof kozijn, want daarin kun je niet boren. Maar je kunt wel boren in de muur boven het kozijn. Dus als je een kunststof kozijn wilt met rolgordijn, bevestig je dat gewoon in de muur boven het kozijn.

Hoe jaloezie ophangen zonder boren?

Jaloezieën kun je met klemsteunen op een draaikiepraam plaatsen, waardoor je niet in het kozijn hoeft te boren. Bij een draaikiepraam is het verstandig om te kiezen voor jaloezieën met zijgeleiding. De zijgeleiding zorgt ervoor dat – ook wanneer het raam opent – de jaloezieën netjes langs het raam lopen.

Hoe Klik je een rolgordijn los?

Hoe kun je een rolgordijn verwijderen

 1. Rol het rolgordijn helemaal op. …
 2. Gebruik beide handen en pak het systeem of de rol stevig vast. …
 3. Als de veer is ingedrukt dan kunt u de kant van de bediening uit de steunen halen. …
 4. Wilt u het rolgordijn tijdelijk eruit halen dan zijn bovenstaande stappen voldoende.


Hoe werkt het mechanisme van een rolgordijn?

De buis kan vrij ronddraaien, en de veer staat gespannen zodat het gordijn normaal gesproken opgerold zit. Door het gordijn naar beneden te trekken gaat de buis ronddraaien, en wordt de veer verder gespannen. Bij de buis zitten ook een paar kleine palletjes, die kunnen voorkomen dat het gordijn omhoog rolt.

Welke kant hoort een rolgordijn?

Zorg ervoor dat de verduisterende kant van het rolgordijn aan de buitenkant hangt (richting het raam). De mooie, stoffen kant van het rolgordijn hang je vervolgens aan de binnenkant, oftewel de kant van de kamer.

Waar op letten bij rolgordijnen?

7 tips bij het kiezen van rolgordijnen

 • Let op de functie van de ruimte. In welke ruimte van je huis heb je rolgordijnen nodig? …
 • Meet de juiste maten. …
 • Kleuren zijn bepalend. …
 • Kies het juiste rolgordijn. …
 • Welke bediening past bij jou? …
 • Hoe verduisterend? …
 • Let op het merk van de rolgordijnen.


Waar rolgordijn plaatsen?

Bij in de dag wordt het rolgordijn in het kozijn gehangen en komt het rolgordijn vaak tussen een kozijn of tussen twee muren te hangen. U bevestigt het rolgordijn meestal aan het plafond van het kozijn.

Hoe hang je een vouwgordijn op?

In de dag: je monteert de raamdecoratie tussen de muren of in het kozijn. Meet op verschillende plaatsen in het kozijn, want het kozijn loopt niet altijd recht. Trek van de smalst gemeten maat 1 cm af. Wanneer je dit niet doet kan de raamdecoratie tegen het kozijn botsen.

Hoe kun je vouwgordijnen wassen?

Was je de vouwgordijnen met de hand doe dat dan in bad met een mild wasmiddel en veel water. Laat de gordijnen weken, maar niet te lang i.v.m. verkleuring. Vouwgordijnen nooit wringen of boenen met een borstel. Hang de vouwgordijnen direct na het wassen te drogen.

Hoe haal ik mijn vouwgordijnen eraf?

Schuif de onderlat uit de onderste tunnel van het vouwgordijn. Schuif de baleinen uit de overige tunnels van het vouwgordijn. Haal het klittenband waarmee het vouwgordijn aan de rails is bevestigd los. Laat het vouwgordijn naar beneden zakken zodat de touwtjes door de ringetjes kunnen.

Wat is mooier in de dag of op de dag?

De populairste optie voor het monteren van raamdecoratie is vaak ‘in de dag‘. Hierbij wordt de raambekleding aan de binnenzijde van het kozijn gemonteerd waardoor het een mooi geheel vormt met het raam. Montage in de dag is heel geschikt voor diepliggende kozijnen en geeft een luxe, strakke en moderne uitstraling.

Hoe meet je in de dag?

Tip 2: meet ‘in de dag‘ of ‘op de dagWe raden je aan om per zijde 0,5 cm van de breedte af te halen. Wil je de jaloezie in de dag hangen, dan haal je dus in totaal 1 cm van de kleinst gemeten breedte van het kozijn af. Voor de hoogtemaat neem je de grootst gemeten maat.

Hoe ver Jaloezien van raam?

De jaloezie dient iets smaller te zijn om te voorkomen dat deze aan de zijden vastloopt. Neem daarom de kleinst gemeten maat en trek er 10 mm speling (5 mm voor elke zijde) vanaf. Dit is de bestelbreedte (B). Meet de hoogte (Y) tussen het kozijn of de hoogte waar u de jaloezie tussen wenst te hangen op 3 plaatsen.