juli 3, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe maak je een schommel aan de grond vast?

2 min read

Een schommel op gras of zand veranker je met grondankers. Plaats deze onder een hoek van 45 graden ten opzichte van de voet van de schommel en maak vast met een ketting. Een schommel op beton of een terras zet je vast met vlakke grondankers. Het goed verankeren van een schommel is van groot belang.

Hoe zet je een schommel vast in de grond?

Schommel verankeren met grondankers

  1. Monteer je volledige schommel zodat hij klaar is om te schommelen.
  2. Graaf een gat naast de poten op de plaats waar het anker moet komen.
  3. Laat het anker in de put zakken en bevestig het op zijn plaats, aan de poten van de schommel.
  4. Vul de put waar het anker in hang terug met grond.

Hoe speeltoestel verankeren?

Stap 1: Plaats de grondankers verticaal in de grond. Stap 2: Bevestig het oog van het anker aan het speeltoestel met de bijgeleverde schroeven. Stap 3: Dek de schroeven af met de bout doppen voor meer veiligheid en zodat het speeltoestel er netjes uit ziet!

Hoe dik paal voor schommel?

Voor een goede dikte kies je het best voor 8 x 8 cm of 10 x 10 cm. Voor de bovenbalk gebruikt u een vierkant paal tussen de 9 x 9 t/m 12.2 x 12.5 cm. Voordat je de palen in de grond zet, maar je van de palen eerst 2 driehoeken. Bevestig de palen halverwege met een halfronde regel om zo een stevige driehoek te maken.

Hoe hoog hangt een schommel van de grond?

Veiligheid: hoogte schommel van de grond

Hang daarmee het schommelplankje zo op dat hij niet vlak over de grond gaat, maar idealiter er zo’n 40 cm boven hangt. Als een kind valt, moet hij onder de schommel kunnen liggen zonder dat het schommelzitje hem/haar raakt.

Hoe veranker je een paal in de grond?

Palen verankeren met beton

Wanneer u een gat in de grond heeft gemaakt met een grondboor, kunt u het gat ook bijvullen met snelbeton. Hierdoor vormt een stevig blok om de basis van de paal, waardoor deze goed op zijn plaats blijft. Deze techniek wordt ook veel gebruikt samen met paalhouders gepunt.

Hoeveel beton per paal schommel?

Een zak snelbeton kost ongeveer 10,- en meer dan 2 zakken per paal heb je niet nodig, meestal is 1 zak per paal al genoeg.

Hoeveel ruimte voor en achter schommel?

De minimale ruimte rondom het complete toestel dient minimaal 1,5 meter te zijn (in rust toestand). Indien de vrije valhoogte tijdens het schommelen oploopt van 1,5 tot 3 meter (dit moet echt wel het maximum zijn), dan dient de vrije ruimte vergroot te worden tot tussen de 1,5 en 2,5 meter.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl