Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe maak je een ondervloer klaar voor peel and stick tegels?

4 min read

Welke ondervloer over tegels?

Een tegelvloer kan prima als ondervloer gebruikt worden, mits de tegels vlak zijn, in goede staat verkeren en onderling geen hoogteverschil vertonen. Wanneer je de vloer verlijmd wil laten leggen moet je de vloer voorstrijken. Wanneer de vloer zwevend gelegd mag worden is alleen een folie voldoende.

Wat kan je op een bestaande vloer leggen?

Vloer op bestaande vloer

  1. GIETVLOER. Gietvloeren zijn slechts enkele millimeters dik en geven je interieur een strakke look. …
  2. DUNNE TEGELS OVER BESTAANDE VLOER. Je kan ook tegels over een bestaande vloer leggen. …
  3. KURK VLOER OP bestaande VLOER. …
  4. PARKET OF LAMINAAT OVER BESTAANDE VLOER. …
  5. PVC VLOER.

Wat leg je over tegels?

Zelfklevend vinyl, klikvinyl en PVC-vloeren zijn zeer geschikt om op oude tegels te leggen, maar er moeten vooraf diverse voorbereidingen worden getroffen om risico’s te vermijden. Elastisch volvinyl wordt rechtstreeks op de ondergrond verlijmd, wat een uitstekende stabiliteit en robuustheid belooft.

Heb je een ondervloer nodig voor vinyl?

Vinyl leggen zonder of met ondervloer? Het is niet aan te raden om een vinyl vloer zonder ondervloer te leggen, mits de basisvloer geen oneffenheden bevat en volledig glad is en geen stof of vuil bevat.

Wat kan je over een tegelvloer leggen?

Meestal wordt er gekozen voor een dryback PVC vloer die je kunt verlijmen aan de egale ondergrond. Een klik PVC of zelfklevende PVC vloer kan ook over een plavuizen vloer gelegd worden. Bij een zelfklevende PVC vloer is een secure voorbewerking van de ondervloer wel noodzakelijk.

Kan een PVC vloer over een tegelvloer gelegd worden?

Hoewel veel mensen denken dat dit geen optie is, kan het wel degelijk: je pvc vloer over tegels leggen! Plavuizen vormen namelijk een geschikte ondergrond voor een pvc vloer. Hiervoor heb je namelijk een stevige basis nodig, en dat is precies wat je huidige tegelvloer te bieden heeft.

Wat kost ondervloer voor vinyl?

De prijs van een ondervloer voor vinyl

Deze ondervloer kost zo’n €10 per m². Deze ondervloer is relatief eenvoudig zelf te leggen, waardoor dit geen extra kosten met zich meebrengt. U moet wel Dampdichte PE folie tussen de FloorFixx Fini en het vinyl leggen. Deze kost iets meer dan €50 voor een rol van 55 m².

Waarom ondervloer vinyl?

Ondervloer voor vinyl

Ondervloeren voor vinyl hebben egaliserende werking. Ze kunnen lichte oneffenheden uit de basisvloer halen en zorgen voor een geschikte ondergrond. Daarmee zorgt een ondervloer voor een goede uitstraling van het vinyl.

Welke ondervloer voor click vinyl?

Voor het klik-vinyl is een speciale ondervloer ontwikkeld. Deze is extra dun en ruw, zodat de vloer goed op zijn plaats blijft. De ondervloerplaten zijn als een puzzel te leggen en door de handige snijlijnen makkelijk en nauwkeurig op maat te maken.

Hoe glad moet de vloer zijn voor vinyl?

De vloer moet volledig vlak, droog en schoon zijn, omdat je anders alle oneffenheden terugziet (en voelt) in de vinyl vloer. De vloer verliest de mooie uitstraling en de levensduur zal korter worden. Als er teveel oneffenheden in de ondervloer zitten, dan kan dit niet gecorrigeerd worden met een ondervloer.

Welke ondervloer egaliseert het best?

Dan is het slim om te kiezen voor een ondervloer die een egaliserend vermogen heeft. Als de oneffenheden hoger zijn dan 6 mm is het verstandig om eerst spaanplaat te gebruiken. Bij een scheeflopende vloer kun je de vloer eerst egaliseren met egalisatiekorrels.

Welke isolatie onder vinyl vloer?

Ondervloer leggen met vocht isolerende PE-folie

Daarom adviseren we altijd om dampdichte PE-folie tussen de basisvloer en de ondervloer voor vinyl te leggen.

Wat is het verschil tussen vinyl en PVC vloeren?

PVC en vinyl, de verschillen

Bij de vinyl vloer zijn deze 2 lagen net iets zachter waardoor ze flexibeler zijn. PVC heeft een stevigere laag waardoor de vloer sterker is; Qua onderhoud is er ook een verschil tussen de twee vloeren, een vinyl vloer is gevoeliger voor beschadigingen dan een PVC vloer.

Wat is Jumpax?

Jumpax® Basic is een ondervloersysteem, een droge egalisatie vorm waarmee u een super vlakke ondergrond in een kort tijdsbestek kunt realiseren voor PVC stroken, linoleum, vinyl en tapijt in combinatie met vloerverwarming.