juli 3, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe maak je een dartbord geluiddicht?

4 min read

9 manieren om je dartbord stiller te maken

 1. De geluidsdemper van Lena. …
 2. Doe-het-zelf demper. …
 3. Meer meubels plaatsen in de ruimte. …
 4. Gebruik een dartbord standaard. …
 5. Viltjes of meubeldoppen aanbrengen. …
 6. Langere dartpijlen en shafts. …
 7. Dartbord naar andere ruimte verplaatsen. …
 8. Akoestische isolatie tegen wand plaatsen.

Kan een dartbord uitdrogen?

Als het dartbord blootgesteld wordt aan wisselende temperaturen of een vochtig klimaat, dan zullen de vezels van het dartbord uitzetten en kapot gaan. Hierdoor ontstaan bobbels en oneffenheden en zal het bord uitdrogen en hard worden. Als het dartbord hard of droog is geworden, maak het dan vooral niet nat.

Hoe geluid dempen dartbord?

Naast de vier tips die we noemen, zijn er meer manieren om het geluid van je dartbord te dempen.

 1. Hang je dartbord op in een dartbordkast. …
 2. Plaats een paneel van kurk achter het dartbord. …
 3. Verplaats het dartbord naar een stillere locatie. …
 4. Plaats een wasmachine trillingsdemper achter het dartbord.

Hoe een dartbord kuisen?

Een dartbord schoonmaken doe je absoluut niet met water, zeep of andere vloeistoffen. De meeste dartborden bestaan namelijk uit kurk en vezels. Beide onderdelen zijn bijzonder gevoelig voor vocht. En dankzij de opbouw van het dartbord, is de kans maximaal dat het bord volledig weg zal rotten.

Wat voor hout achter dartbord?

Er is voor deze oplossing gebruik gemaakt van Regufoam D150 met een dikte van 25mm. Een viertal blokjes, van ongeveer 150 x 100 x 25mm, zijn over het algemeen voldoende. Onze klant heeft een ronde plaat hout gezaagd, iets groter dan het dartbord, en deze voorzien van tapijt als afwerking.

Hoe lang blijft een dartbord goed?

Een dartbord van goede kwaliteit kan bij een gebruik van enkele dart sessies per week zeer lang mee. Een dartbord van mindere kwaliteit dat dagelijks gebruikt wordt kan binnen een aantal maanden al ‘af’ zijn. De plaats waar het bord hangt speelt ook een grote rol.

Hoelang kan een dartbord mee?

Als het dartbord door slijtage niet meer vlak is of er vallen veel pijlen uit, moet het bord vervangen worden. Een goed dartbord gaat zelfs bij zeer regelmatig gebruik zeker 6 maanden mee. Dit is het bekendste en meest gespeelde dartsspel.

Hoe hoog moet je een dartbord ophangen?

Volgens de officiële spelregels moet de bullseye op 1,73 meter van de grond hangen. Hierbij is het wel belangrijk dat je ook zelf vanaf de grond gooit. Als je bijvoorbeeld op een dartmat van 1 centimeter dik staat tijdens het gooien, dan moet je dartbord op 1,74 meter komen te hangen.

Wat kost een dartbord?

De laagst geprijsde dartborden starten bij ongeveer €40. De prijzen lopen op tot €70. Het prijsverschil is dan voornamelijk te merken in het verschil van kwaliteit. Elektronische dartborden zijn ook te verkrijgen.

Wat zijn de afmetingen van een dartbord?

Het dartbord moet zo worden opgehangen dat het midden van het bord (de bullseye) 1,73 meter boven de vloer hangt. De afstand van de werplijn (oche, uitspraak: ‘okkie’) tot de voorkant van het dartbord bedraagt 2,37 meter. De oche moet minimaal 61 centimeter breed zijn.

Kan een dartbord buiten hangen?

Om te zorgen dat de sisalvezels sterk en veerkrachtig blijven, is het belangrijk om het dartbord op te hangen op een droge plek. Een kelder of garage met een vochtig klimaat is dus geen goed idee. Ook sterk wisselende temperaturen hebben een slechte invloed, dus hang een dartbord niet buiten op.

Hoe vloer beschermen darten?

Wij adviseren een dartmat ter bescherming van uw vloer. Zo kunt u ongestoord blijven darten. Alle gemiste pijlen landen dan in de mat in plaats van de vloer, een nette en goedkope oplossing voor het beschermen van de ondergrond.

Hoe dartbord ophangen zonder boren?

Dartbord ophangen zonder te boren in de muur. Wil je liever geen gaten in de muur, dan kan je je dartbord het beste ophangen via een dartstandaard. Deze zijn al verkrijgbaar vanaf +/- €50,- in diverse dartwebshops.

Hoe dartbord aan muur bevestigen?

Je dartbord ophangen in 5 minuten? Dat kan

 1. Stap 1 – Meet de afstand. …
 2. Stap 2 – Hang het ophangsysteem aan je muur.
 3. Stap 3 – Plaats het onderdeel achter op je bord.
 4. Stap 4 – Plaats de zwarte doppen iets van de rand af met hulp van de spijkers.
 5. Stap 5 – Je kan nu je dartbord ophangen aan de houder op je muur.

Hoe dartbord vastzetten?

Draai het dartbord onderste boven zodat de achterkant zichtbaar is. Pak de drie kleine spijkers uit het zakje en sla met de hamer de spijkers in de drie rubberdoppen op de aangegeven plekken. Gebruik als laatste de schroevendraaier en draai de schroef in het midden van het dartbord.

Welke Dartmat kopen?

Is het voor thuis gebruik en speel je vaak op een normale ondergrond, dan kan je vaak goed weg met een stoffen dartmat. Dart je erg veel of heb je bijvoorbeeld een harde ondergrond is vaak een rubber dartmat prettiger. De meeste darters geven de voorkeur aan een rubber mat omdat deze gewoonweg slijtvaster is.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl