Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe lang moet een serveerder serveren in volleybal?

3 min read

Hoe lang duurt volleybalwedstrijd jeugd?

Gemiddeld genomen duurt een beachvolleybalwedstrijd 45 tot 90 minuten. Afhankelijk van of er 2 of 3 sets gespeeld moet worden en hoeveel het aantal punten in de sets is, kan dit dus flink verschillen.

Hoelang inspelen bij volleybal?

Inspelen aan het net:

– Beide ploegen hebben minimaal 15 minuten inspeeltijd. – Beide ploegen krijgen ± 10 minuten inslaan aan het net. – Het serveren vanaf de achterlijn valt onder de inspeeltijd.

Hoe lang is een volleybalnet?

Het net heeft een maat van 950 cm lang en 100 cm hoog en 2 ophangkoorden aan beide zijden om het net te bevestigen aan de spanstokken. De mazen van dit Avento volleybalnet zijn 10 x 10 cm groot.

Wat is een voetfout bij volleybal?

Geen bal in de buurt. Analoog aan netsituaties. Als je met je voet(en) onder het net door in de speelruimte van de tegenstander komt (je voet(en) blij(ft)(ven) boven het speelveld “zweven”) en je hindert verder niemand. X Geen hinderen Geen speelveld geraakt.

Hoeveel rondes volleybal?

Vanaf de eerste divisie tot en met de drie hoogste regioklassen worden altijd vier sets gespeeld. Bij een gelijke stand van 2-2 in sets wordt de beslissende vijfde set gespeeld.

Hoe groot is een volleybalteam?

Je staat met 6 spelers in het speelveld tijdens de wedstrijd. Je volleybalteam mag uit maximaal 12 spelers bestaan.

Hoe vaak mag je samen spelen bij volleybal?

Viermaal spelen: de bal mag maar maximaal drie keer aangeraakt worden, dus viermaal spelen levert een punt voor de tegenpartij op.

Wat is de libero bij volleybal?

De libero is de speler in het ‘andere shirt’ in een volleybalteam. De functie van een libero is uitsluitend passen en verdedigen. De liberospeler mag ook alleen in de achterste 3 posities van het volleybalveld staan. Je zult een libero dus nooit zien aanvallen of serveren.

Wat betekent een gele kaart bij volleybal?

De eerste keer spelophouden, veroorzaakt door welk lid van dat team dan ook, in de wedstrijd leidt tot een “waarschuwing voor spelophouden”, aangeduid met een gele kaart aan de pols.

Hoe vaak mag je je voet gebruiken bij volleybal?

Nu hoeft dat niet meer: je mag met één voet in het veld serveren. Ook bij een sprongservice mag de afzetvoet dus in het veld worden gezet.

Wat is een setup volleybal?

De set-up is de tweede aanraking (bij totaal van drie aanrakingen). De set-up is bedoeld om een aanvaller in stelling te brengen om een aanval te doen.

Hoe moet je opslaan bij volleybal?

Service volleybal regels

Serveren moet achter de achterlijn. – Op of over de achterlijn stappen tijdens de service is niet toegestaan en betekent een punt voor de tegenstander. – Serveren via de netrand is toegestaan. – Bij lagere jeugdteams moet er na 3 keer serveren doorgedraaid worden.