juli 2, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe lang duurt het voordat de NuvaRing werkt?

3 min read

Starten met NuvaRing kan op de eerste dag van de menstruatie, dan ben je meteen beschermd tegen zwangerschap. Als je tussen de 2e en de 5e dag van de menstruatie begint met NuvaRing dan moet je 7 dagen aanvullend een barrièremiddel (bijvoorbeeld een condoom) gebruiken.

Kan je seks hebben met een vaginale ring?

Plaats je de ring pas later terug (na meer dan 3 uur), dan ben je niet meer beschermd. Gebruik de komende 7 dagen een condoom als je seks hebt.

Wat als je NuvaRing te laat inbrengt?

Begin na precies 1 week (ook weer op dezelfde dag en op ongeveer dezelfde tijd) met een nieuwe ring, ook al is de bloeding dan nog niet voorbij. Als de ring meer dan 3 uur te laat is ingebracht, kan de betrouwbaarheid verminderd zijn.

Welke anticonceptie werkt meteen?

Als je begint met de anticonceptiepil op de eerste dag van je menstruatie, ben je meteen beschermd tegen zwangerschap.

Hoeveel procent is de NuvaRing betrouwbaar?

Het zwangerschapscijfer bij correct gebruik is 0,4: even betrouwbaar als de gewone pil. Dat betekent dat ongeveer 4 op de 1000 vrouwen die de ring een jaar lang gebruiken zwanger zullen worden.

Kan je zwanger worden met NuvaRing?

Zwanger worden na de anticonceptiering

Wanneer je een anticonceptiering gebruikt en je graag zwanger wil worden, moet je hem eerst verwijderen. In principe ben je hierna meteen vruchtbaar, maar – net als bij de pil – kan het even duren voordat je hormoonhuishouding weer de oude is.

Hoe lang mag een ring blijven zitten?

De meeste ringen kunnen 3 tot 6 maanden blijven zitten. Daarna moeten ze worden schoongemaakt. U kunt dit laten doen bij de huisarts. U kunt ook zelf leren hoe u de ring uit uw vagina kunt halen en weer terug kunt doen.

Wat gebeurt er als je stopt met de NuvaRing?

Als u stopt, krijgt u na enkele dagen een bloeding. U bent na het verwijderen van de ring wel meteen vruchtbaar; u kunt dus direct zwanger worden. Als u stopt omdat u zwanger wilt worden, raden sommige artsen aan om eerst een gewone menstruatie af te wachten.

Hoe lang is een NuvaRing houdbaar?

Na afgifte door de apotheek gaat de houdbaarheid in van 4 maanden. Dit betekent dat NuvaRing niet later ingebracht mag worden dan 4 maanden na de leveringsdatum. Terugplaatsing in de koelkast verlengt de houdbaarheid niet! Na de houdbaarheidsdatum is de beschermende werking van NuvaRing niet meer gegarandeerd.

Wat is Ornibel?

Ornibel is een middel om zwangerschap te voorkomen (voorbehoedsmiddel) voor vaginaal gebruik. Elke ring bevat een kleine hoeveelheid van twee vrouwelijke geslachtshormonen – etonogestrel en ethinylestradiol. Deze hormonen worden langzaam door de ring afgegeven aan het bloed.

Welke vormen van anticonceptie zijn er?

De verschillende anticonceptie soorten. Er zijn verschillende anticonceptiesoorten, in te delen in 8 categorieën: de pil, de pleister, de ring, de prikpil, het staafje, het spiraaltje, barrièremethodes en sterilisatie.

Welke anticonceptie zonder hormonen?

Anticonceptiemethoden zonder oestrogeen zijn er in diverse vormen: de pil zonder oestrogeen, de prikpil, het anticonceptiestaafje, het hormoonspiraal. Ook zijn er methoden zonder hormonen: het koperspiraaltje, sterilisatie.

Hoe weet je of je te weinig oestrogeen hebt?

Symptomen van te weinig oestrogeen zijn o.a. vermoeidheid, gewichtstoename, haarverlies, depressie, slapeloosheid, een droge huid, terugkerende blaasinfecties en vaginale droogheid. Van al die symptomen is vaginale droogheid wel het bekendste teken dat je een oestrogeentekort hebt.

Wat is de minst schadelijke anticonceptie?

Pessaria gebruik je altijd in combinatie met een zaaddodende gel. Hetzelfde geldt voor het anticonceptiesponsje; ook dit gebruik je altijd in combinatie met zaaddodende pasta. Sommige zaaddodende gels bevatten geen schadelijke chemicaliën meer – een hele verbetering op de ouderwetse chemische pasta’s.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl