Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe lang duurt het vaarexamen?

3 min read

Examen vaarbewijs deel 1 (KVB1) bestaat uit 40 meerkeuzevragen en duurt maximaal 60 minuten. De vragen zijn 1, 2 of 3 punten waard. De maximumscore is 80 punten. Om te slagen moet je minimaal 56 punten halen.

Hoeveel uur leren voor vaarbewijs?

Hoelang moet je leren voor het vaarbewijs? De te bestuderen stof voor het examen Klein Vaarbewijs I lijkt op het eerste gezicht niet veel. Echter, de vele details die u moet kennen voor het examen vergen voor de meeste kandidaten minimaal 10 uur geconcentreerd leren.

Wat is moeilijker vaarbewijs 1 of 2?

Vaarbewijs 1 is vooral theorie

Vaarbewijs 1 is 80% uit je hoofd leren en 20% rekenen en Vaarbewijs 2 is 80% rekenen en 20% uit je hoofd leren. Als je allebei tegelijk doet is de slagingskans aanzienlijk kleiner, al kan het natuurlijk wel. Het is alleen gewoon heel erg veel theorie om allemaal tegelijk te onthouden.

Hoeveel fout mag je hebben bij vaarbewijs?

Het examen vaarbewijs 1 bestaat uit 40 meerkeuzevragen. De vragen zijn 1, 2 of 3 punten waard. Met 80 punten heeft u een tien, vanaf 56 punten bent u geslaagd. U heeft 1 uur de tijd om de 40 vragen te beantwoorden.

Hoe lang wachten op vaarbewijs?

Als het CBR uw aanvraag heeft ontvangen, krijgt u een brief met verzoek tot betaling. Na ontvangst van de betaling stuurt het CBR het gewenste vaarbewijs binnen twee weken naar u toe. Indien u in het bezit bent van klein vaarbewijs II dan hoeft u geen Klein Vaarbewijs I aan te vragen.

Is Klein Vaarbewijs 2 moeilijk?

Veel mensen vragen zich af of het halen van Vaarbewijs 2 moeilijk is. Dit verschilt per persoon. Als u al Vaarbewijs 1 heeft, heeft u al natuurlijk al een deel van de kennis. Daarnaast zijn er verschillende soorten lesmateriaal, zoals een dagcursus of videocursus.

Is Klein Vaarbewijs 1 moeilijk?

Weinig mensen denken dat het klein vaarbewijs halen moeilijk is. Je hoeft alleen maar goed verkeersregels uit je hoofd te kunnen leren. Maar zodra je omhoog gaat op de ladder en op grotere boten gaat varen, neemt de moeilijkheidsgraad van de examens aardig snel toe.

Hoelang leren voor vaarbewijs 2?

Voor Vaarbewijs 2 heeft u ongeveer 50 uur studietijd nodig. U mag 6 maanden gebruik maken van de cursus. Zo nodig kunt u na afloop van deze 6 maanden de cursus met 4 maanden verlengen voor € 20,-. De online cursus Vaarbewijs 2 kost € 75,-.

Wat is het verschil tussen KVB1 en KVB2?

Vaarbewijs 1 heeft dezelfde kenmerken als vaarbewijs 2, maar met vaarbewijs 2 mag u ook op de grote wateren varen, zoals op de Waddenzee, de Oosterschelde, de Westerschelde, de Eems en Dollard, het IJsselmeer, het IJmeer en het Markermeer. Een uitzondering is de Gouwzee, onderdeel van het Markermeer.

Wat moet je leren voor vaarbewijs 2?

Examen Vaarbewijs 2

U krijgt anderhalf uur tijd om op een computer 23 meerkeuzevragen en 4 open vragen over navigatie te beantwoorden. Daarbij moet u op een zeekaart heel nauwkeurig koersen en posities uitzetten en afstanden bepalen.

Kan je in een keer vaarbewijs 2 halen?

Om het klein vaarbewijs II te halen, moet u slagen voor de theorie-examens KVB1 en KVB2. U kunt ervoor kiezen beide examens in één keer achter elkaar af te leggen.

Waarom vaarbewijs 2 halen?

Het voordeel van vaarbewijs 2 is dat je overal mag varen, dus ook op groot open water. Op groot open water wordt bedoelt; de Oosterschelde, Westerschelde, IJsselmeer, IJmeer, Markermeer, De Eems, de Dollard en de Waddenzee. Ook in het buitenland is vaarbewijs 2 vaak vereist.