Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe laat is de schedel sessie?

3 min read

Hoe lang werkt rTMS?

rTMS heeft doorgaans na tien sessies al een merkbaar effect en de effecten kunnen zes tot twaalf maanden aanhouden. Doordat depressies vaak met pieken en dalen verlopen, is deze termijn meestal voldoende om langere tijd zonder extra sessies te kunnen.

Waar rTMS?

Waar wordt rTMS-behandeling aangeboden?

  • Amsterdam.
  • Arnhem.
  • Den Haag. neuroCare Den Haag: www.neurocaregroup.nl. …
  • Eindhoven: neuroCare Eindhoven: www.neurocaregroup.nl. …
  • Groningen. neuroCare Groningen: www.neurocaregroup.nl. …
  • Haarlem. rTMS International Haarlem: Nieuwe Gracht 37 2011 MC Haarlem. …
  • Hengelo (Ov.) …
  • Leeuwarden.

Hoe werkt rTMS?

Tijdens een rTMS-sessie wordt een elektromagnetische spoel tegen uw hoofdhuid geplaatst. De elektromagneet levert pijnloos een magnetische puls die zenuwcellen stimuleert in het gebied van jouw hersenen dat betrokken is bij stemmingscontrole en depressie.

Hoe werkt Cranio Sacraal?

De craniosacraal therapeut ziet het lichaam, ziel en geest als een geheel met het bindweefsel als verbindend element. Door dit weefsel van de voeten naar de schedel te volgen, voelt de therapeut waar de verstoringen zitten.

Is rTMS veilig?

Voor verreweg de meeste mensen is er geen risico verbonden aan een behandeling met rTMS. De meest voorkomende bijwerking is lichte hoofdpijn die tot enkele uren na de behandeling kan aanhouden. Dit komt omdat niet alleen de hersenen gestimuleerd worden, maar ook de zenuwen en spiertjes op de schedel.

Wat is lichttherapie depressie?

Door lichttherapie stopt het lichaam met het aanmaken van te veel melatonine waardoor de klachten verdwijnen. De lichttherapie gebeurt met een sterk, wit licht van ongeveer 10.000 lux. In dit licht zit geen ultraviolette straling. Het is dus niet slecht voor de huid.

Wat doet ECT met je?

Bij ECT, ook vaak elektroshocktherapie genoemd, wordt met kleine stroomstoten een soort epileptische aanval in de hersenen opgewekt. ECT wordt vooral toegepast bij mensen met een ernstige depressie, die onvoldoende verbeterd zijn tijdens behandeling met antidepressiva.

Wat betekend TMS?

Een transport management systeem – vaak aangeduid als TMSis een systeem dat in de logistiek al jaren een niet weg te denken functie in de automatisering van logistieke processen inneemt. Een TMS kan onder andere worden ingezet voor orderverwerking, planning, facturatie, navigatie, communicatie en fleetmanagement.

Is Cranio Sacraal therapie gevaarlijk?

Op het moment dat craniosacraal therapie goed uitgevoerd wordt is er geen risico.” In Nederland werken zo’n 300 geregistreerde cranio sacraal therapeuten.

Welke zorgverzekering vergoed Cranio Sacraal?

Een behandeling bij een onze geregistreerde craniosacraal therapeut wordt door vrijwel alle Nederlandse zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed uit het aanvullende pakket en valt niet onder het eigen risico (Bron: www.rijksoverheid.nl). Uw eigen risico wordt dus niet aangesproken.

Wat is een Cranioloog?

Craniologie – → Schedelleer.

Wat is craniofaciale therapie?

Craniofaciale (of ook orofaciale genoemd) therapie is een behandelingsconcept dat zich bezig houdt met klachten en stoornissen in het hoofd-, gezicht- en kaakgebied. De behandeling wordt vaak in samenspraak met huisarts, tandarts, KNO-arts, kinderarts, orthodontist en/of neuroloog uitgevoerd.

Wat is Craniale osteopathie?

De craniale therapie is een behandeling van en via onze schedel met invloed op de schedel zelf maar ook op de gerelateerde weefsels. Het is een behandeling van structuren en functies met invloed op diverse functies ter hoogte van onze schedel.

Wat is Cranio Sacraal therapie paard?

Het is een behandelwijze die met uiterst subtiele technieken (geen manipulaties, wel mobilisaties) de blokkades van schedel tot wervelkolom opheft zodat het hersenvocht, dat door die wervelkolom stroomt, vrijelijk kan bewegen.

Waarom Cranio Sacraal?

Door te ontspannen en ruimte te scheppen in de weefsels, kunnen blokkades oplossen, wordt de doorstroming beter, de toevoer van zuurstof en voedsel naar de cellen wordt vloeiender. Craniosacraal therapie helpt u uw lichaam weer te voelen, het maakt u bewust van dit zeer intelligente instrument.