Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe kweek je een bekerplant uit een zaadje?

4 min read

Hoe stek je een bekerplant?

Om te stekken moet men de lelijke stukken ongeveer 10 – 15 cm boven de plant afsnijden. Vervolgens verdeelt men de lange tak in stukken van 10 – 15 cm. Een blad moet men bovenin laten zitten en knipt het steeltje ongeveer op 1 cm van boven af.

Hoe kweek je een plant?

Heb je geen tuinkas, dan kun je al vanaf maart-april binnenshuis bloemen, groenten of kruiden voorzaaien in een kweekkasje. Dit heeft als voordeel dat de plantjes bij het uitplanten al groter en sterker zijn, dan wanneer je ze direct in de tuin zou zaaien. Je geniet dan dus ook eerder van je oogst of van mooie bloemen!

Hoe verzorg je een bekerplant?

De plant vindt niet voor niets haar oorsprong in de tropen: ze heeft veel zonlicht nodig en houdt van natte voeten. Gooi geen water in de kelken of kokers van de bekerplanten. Als de plant voldoende water krijgt, zorgt ze zelf voor het juiste waterniveau in de kokers.

Hoe groot wordt een sarracenia?

De Trompetbekerplant wordt maximaal 40 cm hoog en is winterhard tot -20 graden Celsius.

Waar zaadjes in planten?

Vul een bak met zaai- en stekgrond. Zaai de zaden zo dun mogelijk en druk de grond goed aan. Je kunt met de punt van het verspeenlepeltje ook gaatjes in de aarde maken, waar je de zaadjes in stopt. Strooi in beide gevallen vervolgens nog een laagje zaai- en stekgrond of Vermiculite over de aarde heen.

Hoe zaaien binnen?

Maak de potjes nat, zaai in elk potje twee zaden. Zet de potjes op een lekvrije ondergrond. Als beide zaadjes ontkiemen, verwijder je het kleinste plantje. Na enkele weken hebben de wortels meer plaats nodig om te groeien, zet de planten dan met potje en al de grond in.

Welke planten binnen kweken?

Groenten die je prima binnen kunt kweken (en dus niet naar buiten hoeft te verplaatsen) zijn bijvoorbeeld pepers, verschillende soorten sla, tomaten, aubergine, paprika en citroenplantjes. Ook kun je vrijwel alle soorten kruiden binnen kweken.

Hoe groot wordt een Venusvliegenvanger?

De Venusvliegenvanger wordt 10 centimeter groot. De plantjes groeien laag. De Venusvliegenvanger houdt heel erg van de zon. Als de zon op de binnenkant van de blaadjes schijnt krijgen deze een mooie rode kleur.

Hoe werkt een Sarracenia?

Sarracenia-planten bezitten bekervormige bladeren waarmee ze kleine geleedpotigen vangen. Prooidieren worden aangetrokken door de felgekleurde bekers en de nectar die ze uitscheiden. De bekerrand is zeer glibberig en biedt geen houvast.

Hoe verzorg je een Sarracenia?

Gebruik bij voorkeur: regenwater, osmosewater of demiwater. Licht: Sarracenia’s houden van veel zonlicht, hoe meer hoe beter. Houd wel in dat gaten dat de bodem nooit opdroogt. Door het zonlicht krijgen de vallen een mooie rode / paarse kleur en zullen ze ook veel hoger groeien.

Hoeveel moet een vleesetende plant eten?

Plantenvoeding hoeven ze niet, ze vangen hun eigen eten. Haal dode bruine blaadjes en kelken weg, daar zijn schimmels iets te dol op. Verpot de vleeseters elke een of twee jaar in het voorjaar. Geef vleesetende planten geen stukjes vlees, want hier gaan de vallen van rotten.

Hoeveel water geef je een vleesetende plant?

De planten hebben het gehele jaar veel water nodig, in de zomer een laagje water in de pot of deksel laten staan en in de winter zo vochtig dat de grond nat blijft maar er geen water blijft staan. Er zijn ook Sarracenia voor gebruik in de vijver, deze zijn winterhard. Lijkt het u wat, vleesetende planten in huis?

Waar kan ik een vleesetende plant kopen?

Vleesetende planten kun je in de lente en zomer bij tuincentra, bloemisten en webshops kopen. De meest populaire plant is de Venusvliegenval – iedereen kent deze met haar iconische mondjes. Deze plant zul je het snelst tegenkomen in tuincentra en bloemisten.

Welke vleesetende plant tegen fruitvliegjes?

Deze vleesetende plant (venusvliegenvanger) is een echte plantaardige carnivoor! De plant werkt o.a. goed tegen de notoire fruitvliegjes en gaat als volgt te werk. Aan de rand van de rode klemvallen zitten stekels met nectarklieren. Hiermee wordt de prooi van de venusvliegenvanger de val in gelokt.

Welke vleesetende plant eet muggen?

Welke vleesetende plant eet muggen? De Drosera Capensis (Alba), oftewel de tropische Zonnedauw, is goed in het vangen van kleine insecten. Net als de Zonnedauw, is het Mexicaans Vetblad (Pinguicula Tina) ook een kei in het vangen van insecten.