mei 20, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe kom je van het bord in backgammon?

3 min read

De speler die als laagste gooit mag beginnen. Gooien beide spelers hetzelfde aantal ogen, dan wordt er overnieuw gegooid. Het is de bedoeling om de stenen zo snel en zo goed mogelijk van het bord te verwijderen. De ene speler gaat met zijn stenen tegen de richting van de klok in en de andere speler met de klok mee.

Hoe speel je het spel Backgammon?

Backgammon is een race waarbij beide spelers stenen over het veld naar een andere kant moeten laten lopen volgens de worpen van de dobbelstenen. De tegenstanders lopen in tegengestelde richting. Losse stenen van de tegenstander kunnen worden geslagen.

Wat zijn de spelregels van Triktrak?

In tegenstelling tot Backgammon mogen er bij Trictrac maximaal vijf stenen op een punt staan! Er op dat bepaalde punt slechts één speelsteen van je tegenstander staat (een blot). Je slaat nu je tegenstander zijn steen. Er kunnen nooit 2 verschillende kleuren speelstenen op een punt staan.

Is Backgammon moeilijk?

Een eenvoudig te spelen bordspel met historie

De hedendaagse jeugd is weinig bezig met bordspellen, en een moeilijk uitziend spel als Backgammon wordt dan al snel overgeslagen. Dat is erg jammer, want Backgammon is eigenlijk helemaal niet zo lastig om te spelen.

Hoe begin je met Backgammon?

De eerste beurt van ieder spel wordt gespeeld met de eerste worp die wordt gegooid om te bepalen wie er het spel mag beginnen. Dus wanneer Wit een 1 gooit en Zwart gooit een 5 dan begint Zwart het spel met de worp 5-1. Bij ieder nieuw spel gooit dus iedere speler één dobbelsteen waarmee het spel wordt begonnen.

Is Backgammon hetzelfde als Triktrak?

TricTrac is een Nederlandse variant van Backgammon. In Nederland is de term TricTrac ingeburgerd maar het staat eigenlijk niet voor het spel zoals het tegenwoordig in Nederland wordt gespeeld. De naam TricTrac is wereldwijd erg bekend geraakt doordat het bordspel in de Renaissance in Frankrijk immens populair was.

Hoeveel stenen op 1 punt Backgammon?

Ook erg belangrijk om te hebben zijn de Speelstenen voor Backgammon. In totaal 30 ronde speelstenen (checkers) onderverdeeld twee keer 15 speelstenen in twee verschillende kleuren. Iedere speler kiest zijn eigen kleur speelstenen waarmee hij het spel gaat spelen.

Wat als je dubbel gooit bij Backgammon?

Als je dubbel gooit dan mag je twee keer het aantal gegooide ogen gebruiken, met dubbel vier mag je dus vier keer een stap van vier punten doen met een steen. Je moet altijd de zetten van de twee dobbelstenen doen als dat kan. Kun je maar één dobbelsteen gebruiken, dan moet je de hoogst bruikbare kiezen.

Wat kost het spel Keezen?

Keezbord – Het originele Keezen bordspel vanaf 18 euro!

Hoe lang duurt Mens erger je niet?

(Mensch ärgere Dich nicht) werd bedacht door de Duitser Joseph Friedrich Schmidt en verscheen in 1914 voor het eerst. In Nederland werd Mens erger je niet! in 1934 door Jumbo op de markt gebracht.

Mens erger je niet!
Aantal spelers 2, 3, 4 of 6
Leeftijd 6+
Voorbereidingstijd 1 minuut
Speelduur 30 minuten

Hoe speel je molen?

Het is de bedoeling om stenen van de tegenstander weg te spelen door een drie op een rij te maken, dat kan zowel verticaal als horizontaal. Daarom heeft dit spel ook de naam gekregen. Bij elke molen vorm die zal worden gecreëerd, kan er dus een steen van de opponent worden weggehaald.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl