Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

(Hoe) kan een bagagedrager op de Specialized Diverge Elite E5 gemonteerd worden?

5 min read

Gevraagd door: Jennifer Ray

Kun je een achterdrager op een specialized Diverge zetten?

Alle Diverge-modellen hebben meerdere opties voor rekmontage. Op de vork gemonteerde dragers: De vork is voorzien van laag gemonteerde dragers en kan tot 13,6 kg lading dragen. Bagagedragers achteraan: De achterdriehoek heeft traditionele bevestigingspunten voor dragers en kan tot 55lbs aan lading dragen. Alle niet-EVO-modellen zijn voorzien van een zadelkraag met bevestigingspunten voor dragers.

Passen bagagedragers op alle fietsen?

Met de juiste uitrusting kun je fietstassen monteren op een fiets die daar niet voor ontworpen is. Sommige fietsen – tourfietsen, de meeste hybriden en veel gravelfietsen bijvoorbeeld – hebben de gaten in het frame die nodig zijn voor een achtertas: twee hoog op de staande achtervork, andere onderaan bij de uitvaleinden. Veel racefietsen en mountainbikes hebben dat niet.

Hoe hang je een fietsenrek op zonder oogjes?

Als er geen oogjes op uw fiets zitten, moet u ze toevoegen om een standaard fietsdrager te kunnen monteren. De beste manier om dit te doen is met “P-klemmen”. Als je die nog niet eerder hebt gezien, dan is dat een metalen band die om een buis past, zodat er een oogje uitsteekt om bevestigingsmiddelen aan te bevestigen.

Hoe werkt een bagagedrager?

Ze werken net als elke andere fietsdrager achterop: je kunt er fietstassen op monteren omdat ze rails hebben om de fietstassen aan vast te haken, en beschermers die voorkomen dat de fietstas de spaken raakt. Sommige bagagedragers voor zadelpennen hebben extra bevestigingsarmen die op het frame worden gemonteerd als je iets zwaars wilt vervoeren.

Kun je een rek op een carbon frame zetten?

Ja, je kunt een rek op een CF frame zetten, mits het juiste rek. Tailfin maakt namelijk bagagedragers die speciaal ontworpen zijn voor CF-frames zonder oogjes, zoals racefietsen.

Kan je een bagagedrager op een carbon fiets zetten?

Beknopt antwoord: Onder de juiste omstandigheden is het mogelijk om fietstassen op een carbon fiets te zetten. Een carbonfiets gebruiken om vracht te vervoeren heeft echter weinig financiële zin en doet de gewichtsbesparende eigenschappen van een carbonframe teniet. Meestal is het beter om deze praktijk te vermijden.

Hoe bevestig je fietstassen aan een bagagedrager?


Citaat uit de video: De tas wordt verbonden met de bagagedrager en vergrendeld door de klemmen samen te drukken om de Pena te vullen of te legen. Open deze klem sneller. Rol dan de bovenkant van de Pena af.

Hoe worden fietstassen aan een racefiets bevestigd?

Ze zijn zeer eenvoudig te installeren, gewoon de klem openen en over het vorkblad of de achtervork plaatsen, dan sluiten en vastzetten met een bout, ze glijden niet weg. Gelijkaardig aan de P-Clamps maar speciaal gemaakt om Tubus Racks te monteren op een fiets zonder oogjes.

Zijn bagagedragers universeel?

Als u een achterdrager kunt monteren, zult u merken dat de meeste fietstassen “universeel” zijn, in die zin dat ze op elke buisdrager passen. Er zijn een paar fietstassen die worden verkocht als onderdeel van een systeem en alleen werken met één specifieke bagagedrager, dus daar moet je mee oppassen.

Hoe installeer je een voorste bagagedrager?

Citaat uit de video: Zorg ervoor dat de uitvaleinden parallel staan. Maak eventuele aanpassingen als dat nodig is en draai de uitvaleinden stevig vast. Plaats het rek over de as van uw fietsen.

Passen alle fietsdragers op alle fietsen?

Niet alle fietsenrekken werken met alle fietsen, dus wees voorzichtig bij het winkelen. Als uw fiets bijvoorbeeld schijfremmen heeft, moet u ervoor zorgen dat u een model kiest dat speciaal is ontworpen voor schijfremmen. De meeste bagagedragers zijn voorzien van houders die worden bevestigd aan bretels of oogjes aan de onderkant van het frame.

Hoe bevestig je een fietsdrager aan een zadelpen?

Citaat uit de video: De stoelrailbeugels worden bevestigd door het rek op zijn plaats te draaien met een achterplaat met snelsluiting die achter de stoelrails is aangebracht en het snelspanmechanisme licht aandraait.

Mag ik een fiets met carbon wielen ophangen?

Haak Ophangen Tip 1: “Fairing” carbon wielen zijn te kwetsbaar om een fiets aan op te hangen. De belangrijkste tip is van Mark Beaver, die opmerkte: “Jim, ik moet een voorbehoud maken bij je suggesties voor ophanging – als je een wielset hebt die “carbon fairings” gebruikt, hang de fiets dan niet op aan de wielen.

Hoe klem je een carbon fiets?

Klem nooit het frame. In plaats daarvan, als je een ronde aluminium zadelpen hebt, klem die. Als je zadelpen van carbon is, is het het veiligst om een goedkope aluminium zadelpen te kopen met dezelfde diameter als je zadelpen en die te gebruiken om te klemmen als je aan je fiets werkt.

Hoe vervoer je een carbon racefiets?

Citaat uit de video: Tussen die vezels. Dus als je de fietsen hebt dan zoals ik het enige wat ik kan doen is eigenlijk het frame gewoon laten hangen aan de op de fietsstandaard en ik zal gewoon lichtjes.

Hoe vervoer je een carbon fietsframe?

Citaat uit de video: Tussen die vezels. Dus als je de fietsen hebt dan zoals ik het enige wat ik kan doen is eigenlijk het frame gewoon laten hangen aan de op de fietsstandaard en ik zal gewoon een beetje.

Hoe installeer je schijfremmen op de bagagedrager?

Citaat uit de video: Dus de bouten gaan door de sleuven in de staten. Draai de moer op elke bout met de hand vast. Schroef nu de onderste poten van het rek in het oog met schroefdraad aan de achterkant van je fietsframe.

Hoe worden fietstassen aan de fiets bevestigd?

Citaat uit de video: De tas wordt verbonden met de bagagedrager en vergrendeld door de klemmen samen te drukken om de Pena te vullen of te legen. Open deze klem sneller. Rol dan de bovenkant van de Pena af.

Passen alle fietsdragers op alle fietsen?

Niet alle fietsenrekken werken met alle fietsen, dus wees voorzichtig bij het winkelen. Als uw fiets bijvoorbeeld schijfremmen heeft, moet u ervoor zorgen dat u een model kiest dat speciaal is ontworpen voor schijfremmen. De meeste dragers zijn voorzien van houders die worden bevestigd aan bretels of oogjes aan de onderkant van het frame.