juni 29, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe is natuurkunde betrokken bij basketbal?

2 min read

Hoe stuitert een basketbal?

Een stuiterbal is gemaakt van rubber, een zogenaamd viscoelastisch materiaal. Dat wil zeggen dat het materiaal voor een deel elastisch en voor een deel visceus (= zeg maar vloeibaar) is. Het stuiteren wordt veroorzaakt door de elastische eigenschap.

Hoe komt dat een tennisbal stuitert?

Omdat de stuiterbal van rubber is en dus elastisch, wil hij gelijk terug in zijn oude vorm. Dat doet hij door kracht te zetten doordat die stuiterbal weer omhoog stuitert. De energie die daarbij vrijkomt heet kinetische energie. De ondergrond is ook heel belangrijk.

Kan je een basketbal oppompen met een Voetbalpomp?

Een ballenpomp voor je basketbal

Zelfs zoiets als een basketbal heeft onderhoud nodig. Een basketbal verliest na verloop van tijd altijd wat lucht, ook als er geen lek is. Je hebt dan een. Met de Spalding ballenpomp is het oppompen van je bal in een handomdraai gebeurd.

Hoe duur is een stuiterbal?

Mooie stuiterbal van maar liefst Ø 4,3 cm. Verschillende kleuren en uitvoeringen worden door elkaar geleverd. Prijs per stuk, korting vanaf 120 sts.
Artikelnummer: 78622.

Aantal Prijs U bespaart
120 € 0,53 Tot € 2,40

Wat is de beste stuiterbal?

Er zijn veel stuiterballen, maar deze is heel bijzonder! Deze gekke, zwaartekracht tartende stuitering van de Moonbal is niet van deze wereld. Het is buitengewoon verslavend om mee te spelen op de stoep, in een skatepark, in een tunnel, in een gymzaal – overal waar een harde ondergrond is.

Waar kan je stuiterbal kopen?

Stuiterballen koop je online bij Blokker.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl