Nederlands | English | Deutsch

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe installeer je een hoofdbord?

4 min read

Hoe bevestig je een hoofdbord?

Op het hoofdbord van mij boxspring zitten gewoon rechthoekige ijzeren stangen die onder de boxspring in daarvoor voorziene ijzeren beugels schuiven, daar een boutje in, en klaar. Eventueel kan je aan deze horizontale stangen nog een verticale stang lassen om meer stijfheid in de constructie te brengen.

Hoe zit een hoofdbord vast aan boxspring?

Bij sommige boxsprings zit het hoofdbord vastgeschroefd maar het kan ook zijn dat deze alleen met een schuifmechanisme in elkaar staat. Is het bord vastgeschroefd? Draai dan de schroeven of bouten los. Deze zitten aan de onderkant, zijkant of achterkant.

Hoe maak je bed hoofdeinde?

Je kan een laagje behang namelijk ook nog voor andere doeleinden gebruiken. Een daarvan is het maken van een hoofdeinde voor aan je bed. Hang een paar stroken van een mooie soort behang strak tegen elkaar boven je bed en zo heb je in één, twee, drie een stijlvol, chic en uniek hoofdeinde!

Hoe maak je een bed achterwand?

Bepaal de afmetingen van het hoofdbord

Meet in je slaapkamer op hoe groot jij jouw hoofdbord wilt maken. Je kunt ervoor kiezen om het hoofdbord even breed te maken als je bed. Je kunt er ook voor kiezen om het hoofdbord breder te maken dan je bed zodat je er eventueel nog nachtkastjes of plankjes aan toe kunt voegen.

Kan een boxspring zonder hoofdbord?

Let op: een boxspring zonder hoofdbord moet extra stevig in elkaar zitten. Het hoofdbord zorgt voor een klassieke look van het bed, maar draagt traditioneel ook bij aan de stevigheid en stabiliteit. Onze boxsprings zonder hoofdbord zijn daarvoor speciaal ontwikkeld, waardoor je er comfortabel op kunt slapen.

Waarom een hoofdbord?

Een hoofdbord heeft veel voordelen.

Het kan voorkomen dat je kussens ’s nachts van het bed vallen en daarnaast zorgt het voor een gezellig gevoel. Als je iemand bent die houdt van werken, lezen, tv kijken, etc. in je bed, fungeert een hoofdbord als een mooie comfortabele rugleuning als je rechtop zit.

Hoe boxspring naar boven?

Neem een duimstok of iets anders van 2 meter lang (of de breedte van het hoofdbord) en loop de trap op, totdat de stok de muur voor je raakt. Draai de stok dan in de juiste richting totdat hij 25 centimeter van de zijmuur af is. Kijk of de stok de draai kan maken met behoud van deze 25 cm tussenruimte.

Kan een boxspring kraken?

Het kraken van de boxspring kan verschillende oorzaken hebben. Controleer of de poten goed zijn gemonteerd en aangedraaid. Heb je een harde vloer? Plaats dan extra vilt onder de poten, als dit er nog niet onder zit.

Hoe maak je een boxspring op?

Wil je de boxspring opmaken? Begin bij de topper, door daar een molton en een hoeslaken omheen te doen. Het is de belangrijke basis, waarmee je jouw topper goed kunt bedschermen en waarmee je zorgt voor een strakke onderlaag. Richt je vervolgens op het dekbed, waar je de dekbedovertrek omheen kunt doen.

Welk beddengoed heb je nodig voor boxspring?

Bij een boxspring met een gewone matras kun je kiezen voor een matras hoeslaken, heb je een gestoffeerde matras met hierop een topper dan kies je hiervoor een topper of topdek matras.

Wat heb je nodig voor een boxspring?

 • Lichaamsondersteuning. Een belangrijk punt waar je op moet letten bij de aanschaf van een boxspring is wat voor lichaamsondersteuning je nodig hebt. …
 • Vocht- en temperatuurregulatie. …
 • Welk matras past bij jou. …
 • Wasbare matrashoes. …
 • Design en stoffen. …
 • Proefliggen en uitproberen.
 • Wat leg je op boxspring?

  In de box zitten metalen veren. De bodem van een boxspring is standaard gestoffeerd, waardoor die meteen een luxueuze uitstraling aan je slaapkamer geeft.
  Samengevat bestaat een boxspringbed dus uit:

  • houten doos met metalen veren, op poten.
  • stoffering.
  • matras, eventueel met topper erbovenop.
  • opties: hoofd- en/of voetenbord.

  Kun je een gewoon matras op een boxspring leggen?

  Op een boxspring bed kan elk type matras gebruikt worden. Van origine werden boxsprings met een bonellveren matras of met pocketveer matras verkocht, maar tegenwoordig kan elk matras op een boxspring. Net zoals in een ledikant.

  Wat is beter voor je rug boxspring of lattenbodem?

  Velen gaan er automatisch van uit dat een boxspring beter is dan een lattenbodem. Wanneer je kiest voor een kwaliteitsvolle lattenbodem is dit echter niet het geval. Beide slaapsystemen bieden een uitstekend slaapcomfort, zowel een goede lattenbodem combinatie als een kwalitatieve boxspring zijn ergonomisch goed.