Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe installeer ik een vast tandwiel op een opschroefbare freewheelnaaf?

3 min read

Gevraagd door: Nicole Pearson

Kan ik een vast tandwiel op een freewheelnaaf zetten?

Ja, een beetje. Bij een naaf met een vaste versnelling zijn er 2 schroefdraden zodat het tandwiel niet los kan draaien tijdens het “remmen” omdat de lockring in de tegenovergestelde richting op een iets kleinere schroefdraad wordt geschroefd.

Hoe bouw ik mijn freewheelnaaf om naar een vaste versnelling?

Overschakelen van freewheel naar vaste uitrusting – le’go!

 1. Ga je fiets op zijn terug. …
 2. Verwijder de achterwielmoeren. …
 3. Verwijder de ketting. …
 4. Draai het wiel rond. …
 5. Plaats de ketting op het vaste tandwiel en vervang het wiel. …
 6. Schroef de achterwielmoeren terug.
 7. 30 maart 2017


  Hoe installeer je Fixie Cogs?


  Citaat uit video: Ik stap klap stap de binnen stap is een rechtse draad en dat's de draad waar de auto op gaat en dat's uiteraard vastdraaien in de richting dat het gaat de fiets gaat oke.

  Hoe maak je tandwielen vast?

  Citaat uit video: Voor de installatie hoeft u de tandwielen niet op hun plaats te houden, u draait de borgring gewoon met kracht met de klok mee.

  Hoe verwissel je een single speed tandwiel?

  Citaat uit video: Mogelijk. Zet het wiel terug op de fiets. En span de ketting, aangezien de tandwielmaat is veranderd, zal je wiel in een andere positie moeten staan voor dezelfde kettingspanning.

  Hoe verwissel ik een single speed freewheel?

  Citaat uit video: Neem een brede standaard. En dan zou het gewoon moeten knallen. Meteen eraf. En je kunt het draaien. Helemaal naar buiten.

  Hoe kan ik overschakelen naar een vaste versnelling?

  Citaat uit video: Je hebt zogenaamde horizontale uitvaleinden nodig. De juiste kettingspanning krijgen voor een vaste versnelling is echt moeilijk met verticale uitvaleinden.

  Hoe bouw ik mijn fiets om naar een fixie?

  Citaat uit video: U wilt de moer losmaken en de afstandshouder plaatsen. Tussen de kegel en de moer en draai het weer vast en zorg ervoor dat je het aan beide kanten doet.

  Hoe kan een flip flop hub veranderd worden?

  Citaat uit video: Jij. Eerst moet je beide bouten losmaken. Dan wilt u de ketting te nemen. eraf. Draai hem om naar de vaste. Kant. Leg de ketting er weer omheen. Het. En draai de bouten vast. Omhoog.

  Hoe vervang je een achtertandwiel?

  Citaat uit video: Je moet er met je rechterhand op duwen, dus tegen de klok in losdraaien. En je moet op dit punt vaak behoorlijk wat kracht gebruiken bij het plaatsen. Omdat cassettes er vrij strak op moeten zitten.

  Hoe verwijder je een vast tandwiel?

  Citaat uit video: En aan de andere kant, om de borgring van een vast tandwiel te verwijderen, zit er omgekeerde schroefdraad op. Daarmee bedoel ik dat je hem linksom of tegen de klok in moet draaien om hem los te maken, draai je hem rechtsom of met de klok mee.

  Hoe verwijder je een vast tandwiel zonder een kettingzweep?

  Citaat uit video: Het omhoog onder zichzelf omdat het op deze manier los moet. Nu kunnen ze op het stuur staan of wat dan ook. En nu kan ik beide handen gebruiken en de hele band gebruiken. Oké de bus die vrij is verliest een gans.

  Hoe verwijder je een vast tandwiel?

  Citaat uit video: En aan de andere kant, om de borgring van een vast tandwiel te verwijderen, zit er omgekeerde schroefdraad op. Daarmee bedoel ik dat je hem linksom of tegen de klok in moet draaien om hem los te maken, draai je hem rechtsom of met de klok mee.

  Hoe installeer ik een nieuwe freewheel?

  Citaat uit video: Verwijder eerst het wiel. En dan de asmoer. Of als je een quick-release hebt verwijderen. De spiesmoer. Inspecteer als je wilt en kies het juiste type remover.