mei 17, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe hang je een babyschommel op zonder bomen?

3 min read

Hoe bevestig je Schommelhaken?

Hou voldoende afstand tussen de haken, bij voorkeur iets meer ruimte dan dat het schommelzitje breed is. Een goede richtlijn is 60 cm afstand tussen de schommelhaken. Houdt minimaal 45 cm ruimte vrij tot de zijkanten van het schommelframe.

Hoe bevestig je een Nestschommel?

Wij adviseren u om de schommelhaken minimaal 70 cm uit elkaar te plaatsen voor het beste schommelcomfort. De Kunststof lassen beschermd de draagtouwen tegen doorslijten. De nestschommel is van goede kwaliteit en als u deze ophangt aan de bijgeleverde hoge kwaliteit touwen, hebben kinderen jarenlang speelplezier!

Hoe veranker je een schommel?

Schommel verankeren met grondankers

 1. Monteer je volledige schommel zodat hij klaar is om te schommelen.
 2. Graaf een gat naast de poten op de plaats waar het anker moet komen.
 3. Laat het anker in de put zakken en bevestig het op zijn plaats, aan de poten van de schommel.
 4. Vul de put waar het anker in hang terug met grond.

Hoe dik moet een Schommelbalk zijn?

Langer kan ook, maar dan wordt de schommel hoger en heb je dus meer ruimte nodig. Voor een goede dikte kies je het best voor 8 x 8 cm of 10 x 10 cm. Voor de bovenbalk gebruikt u een vierkant paal tussen de 9 x 9 t/m 12.2 x 12.5 cm. Voordat je de palen in de grond zet, maar je van de palen eerst 2 driehoeken.

Hoeveel gewicht kan een Schommelhaak hebben?

Maximale belasting: 100 kg per schommelhaak.
RVS of verzinkt staal.

Aantal dozen 1 doos
Gewicht verpakking 260 gram per haak
Keurmerken CE
Gewicht 0,26 kg
Belastbaarheid 100 kg

Hoeveel ruimte tussen 2 schommels?

De afstand tussen schommel en frame moet steeds minstens 60 cm aan iedere kant bedragen. Indien twee schommels gemonteerd worden geldt tussen de schommels een afstand van minstens 45 cm, ten opzichte van het frame aan beide kanten 60 cm.

Hoeveel meter voor schommel?

De minimale ruimte rondom het complete toestel dient minimaal 1,5 meter te zijn (in rust toestand). Indien de vrije valhoogte tijdens het schommelen oploopt van 1,5 tot 3 meter (dit moet echt wel het maximum zijn), dan dient de vrije ruimte vergroot te worden tot tussen de 1,5 en 2,5 meter.

Welke Nestschommel?

De 3 Beste Nestschommels

 • #1. MaxxToys Schommelset – Nestschommel mand – groen/grijs. €87.49. Onze nummer 1 is deze nestschommel van MaxxToys. …
 • #2. KBT nestschommel Swibee blauw/zwart. €57.95. KBT is één van de bekendste merken op het gebied van speeltoestellen. …
 • #3. KBT Grandoh Loungeschommel – Zwart. €92.5.

Welk hout voor schommel?

Welke houten palen kan ik het beste gebruiken voor een schommel? Voor de constructie van een schommel worden vaak geschilde en geschuurde robinia palen gebruikt. Een goede keuze want robinia is heel duurzaam en de geschilde en geschuurde palen zijn een lust voor het oog.

Hoe dik hout voor schommel?

Om ervoor te zorgen dat de schommel stevig vastzit raden wij u aan om slotbouten van minimaal m8 dikte en het liefst m10 dikte te gebruiken. Bij de staanders houdt u rekening met de dikte van de staander + 1cm voor de lengte van de slotbout. Bij een staander van 9 cm gebruikt u dus slotbouten van 10 cm lang.

Hoeveel beton nodig voor schommel?

Beton voor het verankeren van uw speeltoestel of schommel. Dit is 25 kg droge mortel waaraan u alleen wat water hoeft toe te voegen. 1 zak van 25 kg is goed voor 12 liter beton.

Hoe diep palen in de grond schommel?

1m de grond in is zeker voldoende.

Hoeveel Snelbeton per paal schommel?

Een zak snelbeton kost ongeveer 10,- en meer dan 2 zakken per paal heb je niet nodig, meestal is 1 zak per paal al genoeg.

Hoe veranker je een paal in de grond?

Palen verankeren met beton

Wanneer u een gat in de grond heeft gemaakt met een grondboor, kunt u het gat ook bijvullen met snelbeton. Hierdoor vormt een stevig blok om de basis van de paal, waardoor deze goed op zijn plaats blijft. Deze techniek wordt ook veel gebruikt samen met paalhouders gepunt.

Hoe bouw ik een schommel?

Afhankelijk van hoe hoog je de schommel wilt maken en hoe diep je de staanders in de grond wilt zetten, moeten deze balken tussen de 300 en 500 centimeter lang zijn. Daarnaast heb je ook nog hout nodig voor de versteviging.
De schommel

 1. Touwen of kettingen;
 2. Oogbouten;
 3. Sluitringen;
 4. Een zitje.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl