juli 3, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe groot is een tafel voor 10 personen?

4 min read

De meest gebruikte formaten voor een rechthoekige eetkamertafel voor 10 personen zijn 240 x 100 cm en 260 x 100 cm, waarbij je bij de tweede iets meer persoonlijke ruimte over houdt tussen de stoelen in en meer geschikt is voor bredere stoelen.

Hoe lang is een tafel voor 10 personen?

Een rechthoekige eettafel voor 10 personen moet minimaal 240 centimeter lang zijn. Heb je wat bredere eetkamerstoelen of hou je van wat ruimte aan tafel, dan adviseren wij een tafel van 260 centimeter.

Hoe lang moet een tafel zijn voor 12 personen?

Aantal stoelen aan een rechthoekige tafel

Lengte van de tafel Aantal personen
240 cm 10 personen
260 cm 10 tot 12 personen
280 cm 12 personen
300 cm 12 personen

Hoe groot ovale tafel 10 personen?

Hoeveel mensen passen om een rechthoekige tafel

Afmetingen tafel Aantal personen
160 x 90 cm 4 tot 6 personen
180 x 90 cm 6 tot 8 personen
200 x 100 cm 8 personen
220 x 100 cm 8 tot 10 personen

Hoe lang moet een 8 persoons tafel zijn?

Met een vierkante eetkamertafel van 160 x 160 cm zou je genoeg ruimte moeten hebben voor 8 personen. De gemiddelde breedte van een eetkamerstoel is 47-55 cm, dus je houdt nog ruimte tussen de stoelen over en tussen de stoelen en de tafelpoten, zodat iedereen ruim kan zitten bij deze eettafel.

Hoeveel personen aan tafel 200 cm?

Hoeveel personen passen er aan een rechthoekige tafel?

Afmeting rechthoekige tafel Aantal personen
Tafel van 180 x 90 cm. 4 personen
Tafel van 200 x 95 cm. 4 personen
Tafel van 220 x 95 cm. 6 personen
Tafel van 260 x 100 cm. 6 personen

Hoe groot is een 6 persoons eettafel?

Lengte van de eettafel

De meest ideale afmeting van een eettafel voor zes personen begint bij een lengte van twee meter. Een eetkamerstoel heeft gemiddeld 60 centimeter ruimte nodig in de breedte en daarnaast nemen de tafelpoten ook enkele centimeters ruimte in beslag.

Wat is de beste tafelhoogte?

Voor de gemiddelde mens is een tafelhoogte van 76 à 77 centimeter perfect. Langere mensen zullen 78 à 79 centimeter prefereren, terwijl kleinere mensen een tafelhoogte van rond de 75 centimeter wenselijk vinden. Dit zou betekenen dat de ideale tafelhoogte tussen de 74 en 79 centimeter ligt.

Hoeveel cm per persoon aan tafel?

Wij raden aan om 70 centimeter per persoon te reserveren om comfortabel te kunnen zitten aan tafel. Vaak is een eetkamerstoel 45-50 centimeter breed. Natuurlijk wil je ook je armen langs de stoel kunnen laten hangen en wil je beschikken over wat persoonlijke ruimte.

Hoeveel moet er tussen eetkamerstoelen zitten?

Hoeveel eetkamerstoelen er aan je eettafel passen, hangt af van de afmeting van je tafel. De maten van je eettafel zijn bepalend. Het is in ieder geval belangrijk dat je per stoel 70 centimeter aan tafel reserveert. Deze ruimte heb je nodig om fijn te kunnen tafelen.

Hoeveel beenruimte onder tafel?

Ideaal is een ruimte van ongeveer 15 cm tussen de armleuning en de onderkant van de tafel. Houdt ook rekening met de zithoogte van de stoel en of er nog voldoende beenruimte is tussen de onderkant van het tafelblad en het zitvlak van je eetkamerstoel.

Hoeveel ruimte achter stoel eettafel?

Standaard wordt ervan uitgegaan dat je ongeveer 120 centimeter nodig hebt rondom je eettafel. Dan heb je voldoende ruimte om je stoel goed naar achteren te schuiven als je op wilt staan. Maar ook voldoende ruimte om nog achter de stoelen langs te lopen als er al iemand zit.

Wat voor eettafel in kleine ruimte?

Ovale eettafel

De meeste meubels in huis hebben een rechte, ronde of vierkante vorm. Dan is een ovale eettafel een welkome aanvulling, het houdt het interieur speels. Bovendien is een ovale eettafel perfect voor een smalle ruimte. De tafel heeft namelijk geen hoeken, waardoor je er makkelijker omheen kunt bewegen.

Welke eettafel in kleine woonkamer?

Formaat van de tafel in een kleine ruimte

Voor 2 personen is een tafel van 80 x 80 centimeter al voldoende, dit past in bijna elke ruimte. Met 4 personen is een rechthoekige eettafel van 140 x 90 centimeter al groot genoeg. Dit formaat is ideaal voor een kleine keuken of woonkamer.

Welke tafel in vierkante ruimte?

Een vierkante eetkamer daarentegen, leent zich vaak juist heel goed voor een ronde tafel. Bovendien neemt een ronde tafel dan ook minder ruimte in.

Hoe eettafel neerzetten?

Wat is de juiste plek voor een eettafel? Een prominente plek, in het midden van de kamer zodat je er omheen kunt lopen, is niet overal haalbaar. Je schuurt met je kont tegen de muur of veegt een schilderij van de muur als je om de tafel poogt te lopen. Kies er dan liever voor om een kant tegen de muur te zetten.

Hoeveel ruimte tussen muur en eettafel?

Komt je tafel tegen een wand te staan? Dan moet heb je ongeveer 60 tot 70 centimeter nodig om je eetkamerstoel naar achteren te schuiven. Daarnaast is het handig als je ook nog voorbij de eettafel kunt lopen. Zo hoeft niet iedereen op te staan als je even iets uit de keuken moet pakken.

Hoeveel loopruimte naast bank?

De menselijke maat betekent bij de meubelopstelling dat de zitafstand tussen twee mensen ongeveer tussen de 70 en 75 cm ligt. De ruimte tussen bank en tafel is gemiddeld 50 cm. Ligt het dichter bij elkaar dan wordt de afstand tussen de mensen als meer beklemmend of intiemer ervaren.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl