Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe gebruik je epoxy ankerbouten?

4 min read

Hoe moet je epoxy mengen?Hoe lang moet je epoxy roeren?

Universele epoxy heeft een relatief korte verwerkingstijd van ca. 45 minuten. Het uitharden zal gebeuren, afhankelijk van de laagdikte na enkele uren. Deze epoxy ontwikkelt relatief veel warmte en kan bij het mengen van grote volumes tot wel 80 graden heet worden en zelfs gaan roken.

Hoe epoxy sneller laten drogen?

Voor alle epoxyharsen geldt dat de verwerkingstijd wordt verkort en de uithardingstijd wordt versneld door het toevoegen van warmte. Dat kan door de startemperatuur van de epoxy omhoog te brengen of door het toevoegen van warmte in de vorm van een kachel of bijvoorbeeld een föhn.

Hoeveel epoxy heb je nodig?

De stelregel is: 1 liter geeft 1 mm laagdikte per m2. Een liter epoxy staat gelijk aan 1100 gram dus 1100 gram epoxy geeft 1mm laagdikte geeft per m2. We adviseren je om bij twijfel telefonisch contact op te nemen met onze klantenservice voor persoonlijk advies.

Kan je epoxy mengen met acrylverf?

Wanneer bijvoorbeeld watergedragen acryl pigmenten worden gemengd door epoxy kan dit heel rare dingen moet de uitharding. In veel gevallen wordt de epoxy erg heet en vervormt het. Gebruik dus altijd pigmenten speciaal voor epoxy, zoals RESION pigmenten voor epoxy, MetalTint pigmenten of TransTint pigmenten.

Hoeveel verharder bij plamuur?

Welke mengverhouding plamuur verharder aanhouden? 2K Polyester Plamuur wordt altijd in een verhouding van 2 tot 3% verharder. Om dit precies af te kunnen meten kan je een weegschaal gebruiken om de verhouding af te wegen. Het is belangrijk om de juiste mengverhouding aan te houden.

Waarom wordt epoxy niet hard?

Te weinig harder resulteert in het niet uitharden van de epoxy. Met teveel harder hardt de epoxy niet sneller uit maar geeft een zwakker resultaat. Als je epoxy gebruikt bij temperaturen onder de 21 graden dan kan de uithardingstijd langer duren.

Hoe snel droogt epoxy lijm?

Droogtijd. Net als een andere lijm, moet epoxy wel drogen. Als het rond de 20 graden is en je hebt goed gemengd dan is de droog tijd meestal 12 tot 24 uur.

Kun je in epoxy boren?

Wanneer de epoxyhars volledig is uitgehard, houdt u in principe een stuk hard plastic in uw handen. U kunt het materiaal dus op de volgende manieren nabewerken: slijpen (handmatig of met een machine) boren.

Is epoxy krasbestendig?

Zijn epoxyvloeren kras- en vuilbestendig? Geen enkele vloer is krasbestendig, jammer genoeg ook epoxyvloeren niet. Een transparante of gekleurde matte toplaag wordt dan ook altijd aanbevolen. Deze beschermlaag is beter resistent tegen krassen en vuil.

Wat hecht niet aan epoxy?

Epoxy hecht op vrijwel elke ondergrond. Te denken valt aan hout, metaal, aluminium, polyester, (de meeste) kunststoffen, steen, beton etc. Epoxy hecht niet of slecht op polyethyleen (PE).

Hoeveel epoxy heb je nodig voor onderzetters?

Maak ongeveer 100 gram epoxy aan per onderzetter.

Wat heb je nodig om epoxy onderzetters te maken?

Voor het maken van epoxy onderzetters heb je de volgende materialen nodig:

  1. Epoxy.
  2. Een epoxy onderzetter mal naar keuze.
  3. Kleurstoffen.
  4. Handschoenen.
  5. Mengbekers.
  6. Tongspatels.
  7. Optioneel UV-blocker bij transparante toepassingen om vergeling van helder materiaal door zonlicht te voorkomen.


Hoe zelf onderzetters maken?

Er zijn verschillende manieren om zelf onderzetters te maken. Het makkelijkste is om dit te doen met een siliconen mal. Maar je kunt ook MDF in vierkanten zagen of rondjes en daar epoxy overheen gieten. Zorg dat je ondergrond tijdens het gieten en uitharden waterpas staat voor het mooiste resultaat.

Hoe duur is epoxy?

Wat kost een epoxyvloer vloer per m2?

Aantal m2 Prijs Epoxy gietvloer
Epoxy gietvloer 20 – 50 m2 Vaste staffel (excl btw)* € 3.150,-
Epoxy gietvloer 51 – 100 m2 Prijs per m2 (excl btw) € 50, –
Epoxy gietvloer 101 – 150 m2 Prijs per m2 (excl btw) € 45,-
Epoxy gietvloer 151 – 200 m2 Prijs per m2 (excl btw) € 40,-


Waarom is epoxy zo duur?

Hoe dikker de gieting, hoe duurder het product. De epoxy-gietharsen voor dikke gietingen zijn prijziger dan normale epoxyharsen – afhankelijk van het merk en de kwaliteit. Vanzelfsprekend wordt epoxy ook duurder wanneer je er meer van gaat gebruiken. Naast epoxy speelt arbeid ook een grote rol.

Wat kost een epoxy vloer per m2?

Gietvloer prijzen per type gietvloer

Soort gietvloer Vanafprijs gietvloer
Epoxy coatingvloer € 28,- per m2
Epoxy gietvloer € 28,- per m2
PU gietvloer € 42,- per m2
Woonbeton € 73,- per m2