mei 18, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe draai je een trimvlak?

2 min read

Hoe werken Trimplaten van een boot?

Bij lage snelheden en die zich automatisch omhoog (horizontaal) laten drukken bij hogere snelheden. De trimplaten staan continue onder druk waardoor deze feitelijk als een soort schokbrekers functioneren en voortdurend automatisch de juiste positie innemen al naar gelang de omstandigheden, bootsnelheid en balans.

Wat doen Trimvlakken?

dat de trimvlakken dienen om de boot in planee te brengen tijdens wel bepaakde omstandigheden zie gebruiksaanwijzing van je trimvlakken.

Hoe trim je een boot?

Omhoog gaanAls de boot eenmaal in plané is en met een constante snelheid vaart, trim dan ‘uit’ om de buitenboordmotor een beetje omhoog te brengen. Hierdoor komt de boeg hoger te liggen en blijft er minder van het onderwaterhuis in het water, wat de remming vermindert.

Wat zijn Trimplaten?

Trim tabs, ook wel trimplaten genoemd, monteert je aan de onderkant van de spiegel. Deze trimplaten zorgen ervoor dat je boot soepeler, sneller en stabieler vaart. Bij Boottotaal hebben we automatische en elektrische trim tabs. De elektrische trim tabs van Allpa hebben we met en zonder indicator.

Hoe varen met golven?

Houdt rekening met de golfslag en de zuiging die vrachtschepen veroorzaken. Dring bij bruggen en sluizen niet voor, sluit aan bij de wachtende schepen. Blijf niet ronddobberen, maar gebruik de wachtsteiger. Passeer de geopende brug vlot en veilig.

Hoe speedboot trimmen?

Je begint het leren trimmen op een stilliggende boot. Je trimt de motor helemaal het water uit zodat de motor nog net de trimnokken raakt, net voor de beaching-stand (als de motor sneller omhoog beweegt tot ze niet verder omhoog kan).

Wat is een Powertrim?

Met een tilt en trim elektromotor (ook wel een powertrim genoemd) trim of tilt je de buitenboordmotor van de boot.

Hoe motorboot starten?


Рекомендуемый клип

Wat doet een Hydrofoil?

Hydrofoils zijn vleugels onder water. Net als vliegtuigvleugels zorgen deze voor een opwaartse kracht die een boot uit het water kan tillen, wat de weerstand drastisch doet verminderen.

Heeft hydrofoil zin?

Een hydrofoil op je buitenboordmotor monteren, heeft verschillende voordelen. Het brengt de boot sneller in plané, waardoor de boot, vooral bij het watersporten, makkelijker snel vaart. Daarnaast verbetert het de stabiliteit en zorgt het voor lagere brandstofkosten.

Hoe kan ik mijn buitenboordmotor sneller laten varen?

Als je de buitenboordmotor sneller wilt laten gaan, kom je al snel uit op de aanschaf van een nieuwe carburateur. Deze zijn beslist niet goedkoop, zeker niet wanneer je dit opweegt tegen hoe weinig je daadwerkelijk wint.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl