Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe demonteer ik de as en de naaf van deze fiets?

5 min read

Gevraagd door: Scott Diepenbrock

Hoe verwijder ik de freehub door de as?


Citaat uit de video: I'm going to grab your free hand body put a glove on get a rag if you need to and basically want to pull the total is logotype shoulders and fall out like that.

Hoe scheid je de as van de naaf?

Citaat uit de video: Ik gebruik een beetje penetrerende olie. olie erop om dingen te helpen bewegen en dan schroef je het gereedschap vast aan de naaf. En als je de centrale bout indraait duwt het de as. Door.

Hoe haal je een naaf uit elkaar?

Citaat uit de video: En demonteer en reinig de vrije naaf, deze heeft een linksdraaiende schroefdraad. Dus hier ben ik hem aan het losdraaien. Het gereedschap met de klok mee. En dat is goede techniek.

Hoe haal je een naaf van een fiets?

Citaat uit de video: Maar om de naaf eraf te halen moeten we de as verwijderen. Dus draai het wiel om. Over. Er zit hier een rubberen hoes, gebruik een schroevendraaier en til hem op.

Kun je de freehub verwijderen zonder de cassette te verwijderen?

Als de freehub er zonder de cassette af gaat, gaat hij er met de cassette af.

Kun je de naaf van een fietswiel vervangen?

Je kunt een nieuwe freehub kopen of, als je geluk hebt, je plaatselijke fietsenwinkel of fietsrecyclingproject heeft nog een voorraadje! Je vervangende naafhuis moet dezelfde interface hebben als je oude (d.w.z. hetzelfde spaakpatroon) zodat het op je oude naaf past.

Hoe verwijder je de as?

U kunt een kleine koevoet of een stevige platte schroevendraaier gebruiken om de as uit de verbinding te wrikken. Als de as niet onmiddellijk loskomt, probeer hem dan terug te draaien en kracht te zetten om de afdichting te verbreken. Het is normaal dat er wat transmissievloeistof weglekt als u de as uit de cv-verbinding haalt. U moet een opvangbak neerzetten.

Hoe verwijder je een wielas?

Citaat uit de video: Hou je stuur vast. En draai je inbussleutel tegen de klok in of naar links. Helemaal tot hij niet verder kan. En die kun je er gewoon uittrekken.

Hoe verwijder je de asmoer?

Citaat uit de video: Je wilt ook doorgaan en je rem erop zetten op dit moment de as moer op dit voertuig is een 36 millimeter ga je gang en zet het op je breekijzer en breek de moer. Los.

Hoe verwijder je een vastzittend naafhuis?

Citaat uit de video: Alles wat je moet doen is er op slaan met een scherpe klap.

Hoe maak ik mijn fietsas schoon?

Ik begin met de assen uit het wiel te halen. Dan spuit ik WD-40 op de assen, aan de knopzijde, en in de kogelgaten aan het einde van de as. Gewoon helemaal WD-40 spuiten en met een oude doek al het vuil en uiteindelijk de overtollige olie wegvegen. Op deze manier zijn de assen echt schoon en hebben ze een heel dun laagje olie.

Hoe onderhoud ik mijn naafhuis?

Citaat uit de video: En oliën en ander soort spul dat je gebruikt zet die opzij zorg ervoor dat je volledig gescheiden bent van waar je werkt de volgende klus is het verwijderen van je eindkap van de naaf.

Hoe gebruik ik de freewheel verwijderaar?

Citaat uit de video: Draai het gereedschap tegen de klok in. Het kan aardig wat kracht kosten om de vrijloop van de naaf los te krijgen. Nadat het los is verwijder je de asmoer of spie. Dat gaat verder met het losdraaien van de freewheel.

Hoe vervang ik de naaf van mijn racefiets?

Citaat uit de video: Maar dit past er precies in en dan kan ik dit gebruiken om de freehub body te verwijderen door het tegen de klok in te draaien en dan gewoon los te draaien. Het.

Wat is het verschil tussen een freewheel en een freehub?

Citaat uit de video: Похожие запросы

Hoe verwijder je een vastzittend naafhuis?

Citaat uit de video: Alles wat je moet doen is er op slaan met een scherpe klap.

Hoe verwijder je een DT Swiss freehub?

Onderhoud aan uw DT Swiss sterratel-freehub

  1. Trek de einddop los. Verwijder de eindkap van de aandrijfzijde van de naaf. …
  2. Leg het uit. Schuif het huis van de as en verwijder de twee sterratelringen, veren en afstandsstuk. …
  3. Maak grondig schoon. Maak elk onderdeel grondig schoon – alcohol en een tandenborstel werken haar goed. …
  4. Smeer het.


Hoe kom ik van de freehub XD body af?

Citaat uit de video: Dat's altijd met een normale kus het je's op sommige mensen zetten het nog bovenaan sommige mensen zetten het onderaan ik zet gewoon onderaan meestal. En het zal verwijderen.

Hoe verwijder ik de naaf van de Formula naaf?

De as is onafhankelijk van de vrijloopnaaf.

  1. Verwijder de stelschroef aan de zijkant van de borgmoer aan de aandrijfzijde.
  2. Houd de conus aan de niet-aangedreven zijde vast met een conussleutel. Draai de borgmoer aan de aandrijfzijde los en verwijder deze.
  3. Trek aan de vrijloopnaaf om deze te verwijderen. Pas op dat u geen kleine onderdelen losraakt. Let op de richting van de pallen wanneer u de freehub verwijdert.


Welke naaf heb ik?

Bepaal het merk: Zoek het merk van je bestaande cassette – waarschijnlijk is dat Shimano, SRAM of Campagnolo. Voor een Campagnolo cassette kies je een Campy freehub. Voor een Shimano freehub, tel het aantal versnellingen op de cassette. Heb je 8, 9, 10, of 11 versnellingen, kies dan een Shimano/SRAM vrijloopnaaf.

Hoe open ik de formulehub?

Citaat uit de video: Dus ik ga gewoon de dop losdraaien. Aan de aandrijfkant. En dit is de dop. Dus let op als je deze neerzet. Degene die op de niet-aandrijving zit.