Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe controleer je een fiets aan de hand van het framenummer

5 min read

Gevraagd door: Noah Prince

U vindt het serienummer van de fiets meestal op de onderkant van de trapas. De “trapas” is het deel van het frame waar de pedalen in gaan. U hoeft uw fiets dus alleen maar om te draaien en te kijken… Als het er niet op staat, geen zorgen!

Hoe identificeer ik mijn fietsframe?

De meeste fietsen hebben een framenummer dat in het metaal onder de trapas is gestempeld. Bij een carbon frame is het nummer in het oppervlak geëtst of op een sticker aangebracht. Soms staat het framenummer aan de binnenkant van de achtervork of op de onderbuis of bovenbuis.

Is het framenummer hetzelfde als het serienummer van de fiets?

Ja, “serienummer” en “framenummer” zijn hetzelfde. Het nummer op de sticker moet overeenkomen met het nummer op uw fiets. Afhankelijk van de leeftijd van je fiets, zal het op een van de twee plaatsen staan. Fietsen gebouwd voor midden 1999 hebben het framenummer gestempeld op de achterbrug.

Hoe kun je een vals fietsframe herkennen?

Valse frames missen een serienummer aan de onderkant van het frame of hebben een reeks die begint met letters, zoals “GK”. Veel valse Venge of Tarmac frames hebben het serienummer WSBC604292544K.

Hoeveel cijfers zitten er in een fietsframe?

Een fietsserienummer, ook wel framenummer genoemd, is een unieke reeks getallen van doorgaans 6 tot 10 cijfers lang. Bijna elke fietsfabrikant stempelt een uniek framenummer op de fietsen die hij produceert[1]. Soms kunnen er vóór het serienummer een paar letters staan.

Wat is een frame model op een fiets?

Een frameset bestaat uit het frame en de vork van een fiets en omvat soms ook het balhoofdstel en de zadelpen. Framebouwers produceren het frame en de vork vaak samen als een gepaarde set.

Hoe weet ik het chassisnummer van mijn motor?

Zoals hierboven vermeld, maakt het chassisnummer van een fiets deel uit van het Voertuigidentificatienummer of VIN. Daarom kunt u het chassisnummer vinden door het VIN-nummer van de fiets op te zoeken. Het staat meestal op het handvat of de motor van de fiets. Als u het niet kunt vinden, kunt u de hulp van een monteur inroepen.

Zijn framenummers van fietsen uniek?

Framenummers zijn exclusieve kenmerken van elke fiets. Ongeveer 95% van de fietsen op de Nederlandse wegen heeft een uniek framenummer op het moment van productie – en dat geldt ook voor die van jou. (Ook al lijken sommige fietsen er op het eerste gezicht geen te hebben, meestal kun je het nummer ergens goed verborgen vinden, soms zelfs op meer dan één plek).

Wat is frame no?

Een voertuigidentificatienummer (VIN) (ook chassisnummer of framenummer genoemd) is een unieke code, waaronder een serienummer, die door de automobielindustrie wordt gebruikt om individuele motorvoertuigen, getrokken voertuigen, motorfietsen, scooters en bromfietsen te identificeren, zoals gedefinieerd door de Internationale Organisatie voor Normalisatie in

Hoe ziet een serienummer eruit?

Ondanks de naam bevat een serienummer vaak letters en cijfers. Het aantal tekens waaruit een serienummer bestaat, verschilt sterk, afhankelijk van de fabrikant, het product en het model. De meeste serienummers hebben ten minste zes of zeven tekens, en sommige serienummers hebben er twintig of meer.

Hoe weet ik of mijn Giant frame echt is?

De enige manier voor u om uit te vinden of het echt of nep is, is om het serienummer van de motor te achterhalen en dat te verifiëren bij Giant. Kijk of de verkoper je dat wil geven.

Worden alle carbon fietsframes in China gemaakt?

Bijna alle westerse topmerken laten hun frames maken in China en Taiwan, zoals Trek, Specialized, Cannondale en zelfs het “Italiaanse” Colnago. Er is ook Giant, het grootste fietsbedrijf ter wereld, een Taiwanese onderneming. Dus, carbon frames van goede Chinese fabrikanten zijn veilig om op te rijden.

Hoe herken je een valse Trek Madone?


Citaat uit de video: En je kunt het niet veranderen, want er zijn er alleen die bij je motor passen. En je moet het van dezelfde fabrikant kopen. Maar hier heb je de mogelijkheid om het van aliexpress te kopen.

Wat zijn de soorten fietsframes?

In het algemeen zijn er vier hoofdopties: aluminium, koolstofvezel, titanium en staal. Elk heeft zijn voor- en nadelen, maar afhankelijk van uw budget en het beoogde gebruik kunnen wij u helpen de juiste keuze te maken.

Wat is de framemaat van de fiets?

Maattabel

Hoogte (Centimeters & Voeten) Binnenkant been Road Bike Framemaat (CM)
170cm / 5′. 7″ 79cm / 31″ 54cm (Medium)
175cm / 5′. 9″ 83cm / 32.5″ 56cm (Large)
180cm / 5′.11″ 85cm / 33. 5″ 57cm (X Large)
188cm / 6′.2″ 89cm / 35″ 60cm (XX Large)

Waar is het framenummer op een Trek fiets?

U vindt het serienummer van de fiets aan de onderkant van het fietsframe, bij de trapas. Zoek naar een sticker met een streepjescode. Deze sticker bevat ook een reeks letters en cijfers, waarvan vele beginnen met WTU. Deze volledige tekenreeks is het serienummer van de fiets.

Wat is de framemaat van een fiets?

De framemaat is simpelweg de lengte van de zitbuis van de fiets, gemeten vanaf het midden van de cranks tot ofwel de bovenkant van de buis (aangeduid als “midden tot boven”), of tot het punt waar de zitbuis de bovenbuis snijdt (aangeduid als “midden tot midden”).

Waar is het framenummer op een Trek fiets?

U vindt het serienummer van de fiets aan de onderkant van het fietsframe, bij de trapas. Zoek naar een sticker met een streepjescode. Deze sticker bevat ook een reeks letters en cijfers, waarvan vele beginnen met WTU. Deze volledige tekenreeks is het serienummer van de fiets.

Wat betekent een 20 inch fiets?

Dus als we het hebben over kinderfietsmaten in termen van 14, 16, 20 of 24, geven die getallen de diameter van de wielen op de fiets aan in inches.

Welke maat heeft een 20-inch frame op een fiets?

Welke maat fiets heb ik nodig?

Hoogte Fietsmaat Mountainbikemaat *
5’10” – 6’0″ 178 – 183 cm L 19″ (48 cm)
6’0″ – 6’3″ 183 – 191 cm XL 20″ (51 cm)
6’3″ – 6’5″ 191 – 196 cm XXL 21″ (53 cm)
6’5″ – 6’9″ 196 – 205 cm XXXL 22″ (56 cm)

Kunnen volwassenen op 20-inch fietsen rijden?

Volwassenen kunnen zeker op 20-inch BMX-fietsen rijden, maar het wordt aanbevolen dat zij de juiste veiligheidsuitrusting dragen om zichzelf veilig te houden. Dit type fiets kan moeilijker zijn voor volwassenen dan andere typen fietsen, omdat de kleinere wielen veel meer evenwicht en coördinatie vereisen om veilig te rijden.