mei 20, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Hoe breed is een 6 voet lange tafel?

3 min read

Hoe lang is een 6 persoons tafel?

Ben je dus met zes personen, dan kun je een tafel van 160 of van 180 cm aanschaffen. Uiteraard kun je ook een tafel van 2 meter kopen en daar zes stoelen aan plaatsen.

Hoe breed is een 6 persoons tafel?

Hoeveel personen passen aan een rechthoekige tafel?

Tafel 80x80cm 2 personen
Tafel 160x90cm 4-6 personen
Tafel 180x90cm 6-8 personen
Tafel 200×90/100cm 8 personen
Tafel 220x100cm 8-10 personen

Hoe breed eetkamertafel?

Een ideale eettafel heeft een hoogte van 75-76 centimeter. De breedte is afhankelijk van het aantal personen aan tafel. Ben je bijvoorbeeld met z’n tweeën dan heb je aan een minder brede tafel van 70 centimeter al voldoende. Wanneer je met acht personen bent heb je een eettafel van minstens 220 centimeter breed nodig.

Hoe lang is een eetkamertafel?

Aantal personen en de grootte van je tafel

Als je naast elkaar zit te eten is het fijn om wat extra beweegruimte te hebben, vandaar dat we uitgaan van 70cm per stoel. Wil je met drie personen naast elkaar zitten dan heb je een tafel van 200cm/220cm nodig.

Wat voor eettafel in kleine ruimte?

Als je een smalle ruimte hebt, is het handig om een rechthoekige tafel te kiezen. Een rechthoekige eettafel kan je namelijk tegen de muur aan zetten en blijft er genoeg ruimte voor iedereen aan de lange zijde van de tafel over. Als je wat gezelliger wilt zitten, kies dan een ovale of ronde tafel.

Hoeveel ruimte achter stoel eettafel?

Standaard wordt ervan uitgegaan dat je ongeveer 120 centimeter nodig hebt rondom je eettafel. Dan heb je voldoende ruimte om je stoel goed naar achteren te schuiven als je op wilt staan. Maar ook voldoende ruimte om nog achter de stoelen langs te lopen als er al iemand zit.

Hoe lang moet een tafel zijn?

Houd er in ieder geval rekening mee dat je per persoon 70 centimeter ruimte aan de eettafel moet rekenen. Dus wil je acht personen aan tafel plaatsen? Dan moet je eettafel minimaal 300 centimeter lang zijn, omdat je ook rekening moet houden met de poten.

Hoe groot moet een eettafel zijn?

Een ideale eettafel heeft een hoogte van 74 tot 75 centimeter. De breedte is afhankelijk van het aantal personen aan tafel. Ben je bijvoorbeeld met z’n tweeën, dan is 70 centimeter voldoende. Maar ben je met acht personen, dan heb je een breedte van minstens 250 centimeter nodig.

Hoeveel cm per persoon aan tafel?

Wij raden aan om 70 centimeter per persoon te reserveren om comfortabel te kunnen zitten aan tafel. Vaak is een eetkamerstoel 45-50 centimeter breed. Natuurlijk wil je ook je armen langs de stoel kunnen laten hangen en wil je beschikken over wat persoonlijke ruimte.

Hoe lang is een 12 persoons tafel?

Aantal stoelen aan een rechthoekige tafel

Lengte van de tafel Aantal personen
240 cm 10 personen
260 cm 10 tot 12 personen
280 cm 12 personen
300 cm 12 personen

Hoe lang tafel 10 personen?

Een rechthoekige eettafel voor 10 personen moet minimaal 240 centimeter lang zijn. Heb je wat bredere eetkamerstoelen of hou je van wat ruimte aan tafel, dan adviseren wij een tafel van 260 centimeter.

Hoeveel ruimte nodig bij bank aan tafel?

Doordat de bank een vast element is, zet je deze op een afstand van ongeveer 60 cm van de tafel. Zo kan je gemakkelijk plaatsnemen en goed bij de tafel komen én bespaar je dus 40 cm aan ruimte. Eetkamerbanken zijn er in alle vormen en maten.

Hoeveel personen Eetkamerbank?

Aanschuiven maar

Normaal gesproken zou er altijd één persoon aan de kop van de tafel of tegenover een lege stoel moeten plaatsnemen. Met het gebruik van een bank heb je plek voor 3 man aan de ene kant en 2 man aan de andere kant. Door deze indeling is je eethoek veel compacter en het is natuurlijk een stuk gezelliger.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl