Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

HELP met derailleur upgrade vraag

5 min read

Gevraagd door: Tasha Davis

Kun je alleen de achterderailleur upgraden?

Compatibele tandwielen veranderen
Elk achterderailleurproduct heeft zijn eigen “minimum aantal tanden” en “maximum aantal tanden” voor het bijbehorende tandwiel, dus het upgraden van de achterderailleur kan de getallen hier veranderen.

Hoe weet ik welke derailleur ik nodig heb?

Als je een bestaande derailleur op een fiets vervangt, tel dan gewoon het aantal tandwielen op je cassette en je kunt aan de slag. Als de snelheid van je aandrijving een onbekende grootheid is, kun je het aantal stappen tellen dat je shifter doorloopt en daar ‘één’ bij optellen om het aantal versnellingen van je aandrijving te bepalen.

Past elke derailleur op mijn fiets?

Nee, fietsderailleurs zijn niet universeel. Een derailleur die werkt met de ene fiets kan niet werken met een andere fiets op basis van factoren zoals de kooilengte. Controleer het verschil tussen de kleinste en grootste tandwielen en ook de kettingringmaat om de compatibiliteit van de derailleur te bepalen.

Wat betekent totale capaciteit voor de achterderailleur?

Totale capaciteit achterderailleur
Dit is de maximale hoeveelheid kettingspeling die een derailleur kan opnemen of laten ontsnappen, uitgedrukt in een aantal tandwieltanden. Als je de totale capaciteit overschrijdt, zal je ketting waarschijnlijk te lang of te kort zijn voor sommige combinaties van versnellingen.

Heb ik een nieuwe derailleur nodig als ik een grotere cassette neem?

Derailleur aanpassingen
Als je een grote cassette plaatst, kan het derailleurwieltje misschien niet onder die grote tandwielen staan, waardoor je niet kunt schakelen. Daarvoor is een specifieke achterderailleur nodig die compatibel is met deze grote verhoudingen en dat kan een dure upgrade zijn.

Kun je een 12-speed derailleur gebruiken op een 11-speed cassette?

Dus mensen, er is geen verschil in indexering tussen 11 en 12 speed, het verschil zit aan de derailleurkant. Dus je kunt geen 12 speed derailleur gebruiken op een 11 speed setup of andersom, maar je kunt wel een xtr 12/11 speed shifter gebruiken op een 11 speed aandrijving.

Passen alle derailleurs op alle hangers?

Er zijn duizenden soorten derailleurhangers (ontwerpen) op de markt. Elke framefabrikant kan voor elk model frame een ander sos hanger ontwerp hebben en voor hetzelfde frame maar geproduceerd in een ander jaar verschillende sos hanger ontwerpen.

Wat is het verschil tussen een derailleur met middellange en lange kooi?

Citaat uit de video: En het herbergt deze twee jockeywielen op een korte kooi derailleur zoals deze zullen de jockeywielen vrij dicht bij elkaar staan en dan een langere kooi zullen ze veel verder uit elkaar staan.

Kun je elke derailleur gebruiken?

Een derailleur voor je mountainbike moet overeenkomen met de specificaties van de originele derailleur. Dat wil zeggen, hoewel het niet hetzelfde model derailleur hoeft te zijn, moet het wel hetzelfde merk zijn, in bijna alle gevallen. Hij moet ook overeenkomen met het aantal versnellingen, of meer bedoeld zijn.

Moeten shifters en derailleurs bij elkaar passen?

Als alle onderdelen nieuw zijn, negeer dan al dat spul. De shifters en derailleurs moeten bij elkaar passen. Voor: Sram en Shimano werken met elkaar samen op de voorderailleur.

Hoe weet ik welke Shimano derailleur ik heb?

Citaat uit de video: Dus ze hebben onderdeelnummers om het verschil te laten zien. Dit is een voorderailleur. Soms zijn ze moeilijk te vinden. Ik denk dat het op dit plaatje staat. Maar ik zie er geen op deze, het is een beetje ouder.

Kan ik een 7-speed derailleur gebruiken op een 8-speed cassette?

Ja, het zal werken.

Welke cassetteverhouding is het beste voor klimmen?

Voor heuvelklimmen en bergachtig terrein raden wij een wegcassette aan, zoals de 11-32T SRAM Red 22 XG1190 11 Speed Cassette (A2), of de 11-34T Shimano Ultegra R8000 11 Speed Cassette.

Welke versnelling is het beste voor klimmen?

De beste mountainbike tandwielverhouding voor klimmen is 46 tot 49 op een kettingblad en 16 tot 18 op een cassette. Voor meer gevarieerde ritten werken mountainbikeversnellingen met verhoudingen 46/17 tot 42/17 voor vlakker terrein of incidentele heuvels. De perfecte verhouding hangt echter meestal af van het terrein waarop je rijdt.

Wat betekent een 11 32 cassette op een fiets?

Citaat uit de video:

Hoe weet ik welke Shimano achterderailleur?

Shimano stempelt het modelnummer van de achterderailleur op de onderkant van het parallellogram.

Kan ik een 7-speed derailleur gebruiken op een 8-speed cassette?

Ja, het zal werken.

Kan ik een 9-speed derailleur gebruiken op een 7-speed cassette?

Kan ik een 9-speed derailleur gebruiken op een 7-speed cassette? Het antwoord is ja, want de schakelverhouding van 9-speed en 7-speed derailleurs is hetzelfde als je bij hetzelfde merk blijft.

Werkt een 9-speed derailleur op een 10-speed cassette?

MORGAN @ SRAM: Voor de achterkant, nee. De kabeltrek is anders voor de 10-speed achterderailleurs en de 9-speed achterderailleurs sluiten niet goed aan op de tandwielen bij gebruik met een 10-speed shifter en cassette.

Kun je een 11-speed achterderailleur gebruiken op een 10-speed cassette?

Kan een 11-speed derailleur werken met een 10-speed cassette en shifter? Verkort antwoord: Shimano’s 11-speed derailleurs hebben een andere schakelverhouding dan 10-speed derailleurs en zijn daarom niet compatibel met 10-speed geïndexeerde shifters.

Kan ik 10 speed rd naar 9 speed tandwielen gebruiken?

Samengevat antwoord: 10-speed Shimano en SRAM MTB derailleurs hebben een andere schakelverhouding dan 9-speed derailleurs en kunnen niet effectief gecombineerd worden met een 9-speed shifter en cassette.