Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Help me alsjeblieft dit fietsframe te identificeren?

4 min read

Gevraagd door: Dan Phillips

Hoe weet ik welk frame mijn fiets is?

De meeste fietsen hebben een framenummer dat in het metaal onder de trapas is gestempeld. Bij een carbon frame is het nummer in het oppervlak geëtst of op een sticker aangebracht. Soms staat het framenummer aan de binnenkant van de achtervork of op de onderbuis of bovenbuis.

Waar staat het serienummer op een fietsframe?

trapas
De meeste serienummers bevinden zich onder de trapas waar de twee trapassen samenkomen. Draai uw fiets ondersteboven en noteer het nummer. Als er geen serienummer bij de cranks zit, moet u andere gebruikelijke plaatsen controleren, zoals het balhoofdstel of de achtervork.

Wat zijn de soorten fietsframes?

In het algemeen zijn er vier hoofdopties: aluminium, koolstofvezel, titanium en staal. Elk heeft zijn voor- en nadelen, maar afhankelijk van uw budget en het beoogde gebruik kunnen wij u helpen de juiste keuze te maken.

Is het framenummer hetzelfde als het serienummer van de fiets?

Ja, “serienummer” en “framenummer” zijn hetzelfde. Het nummer op de sticker moet overeenkomen met het nummer op uw fiets. Afhankelijk van de leeftijd van je fiets, zal het op een van de twee plaatsen staan. Fietsen gebouwd voor midden 1999 hebben het framenummer gestempeld op de achtervork.

Wat is een frame model op een fiets?

Een frameset bestaat uit het frame en de vork van een fiets en omvat soms ook het balhoofdstel en de zadelpen. Framebouwers produceren het frame en de vork vaak samen als een gepaarde set.

Wat is het framenummer?

Het VIN, ook bekend als het chassisnummer, is een exclusief auto-identificatienummer dat door de fabrikant aan uw auto is toegekend. Via het chassisnummer van de auto gebruiken de registratieautoriteiten dit nummer om uw auto te registreren. Dit exclusieve nummer bestaat uit 17 cijfers en onderscheidt de auto van andere modellen en merken.

Hoe herken ik een racefiets?

Wat is een racefiet?li> smalle wielen en banden.

 • Een samengestelde (koolstofvezel) voorvork.
 • Geen voor- of achtervering.
 • Heren- en damesstijlen en een breed bereik van maten.


 • Hoeveel soorten fietsen zijn er?

  De zes hoofdtypen motorfietsen worden algemeen erkend als standaard, cruiser, touring, sport, off-road en dual-purpose.

  Wat is een gelegeerd fietsframe?

  Je ziet vaak dat aluminium frames worden aangeduid als “legering”. Dat komt omdat puur aluminium veel te zacht zou zijn om er een fietsframe van te maken, dus wordt het gemengd met andere elementen om de fysieke eigenschappen te veranderen. In feite zijn alle metalen fietsframes om dezelfde reden gemaakt van legeringen.

  Hoe ziet het serienummer van de fiets eruit?

  Ten slotte hebben bijna alle fietsen een uniek identificatienummer dat ook wel het serienummer van de fiets wordt genoemd. Dit staat gewoonlijk gegraveerd aan de onderkant van de crank op het frame. U zoekt een nummer dat ongeveer zes en tien cijfers lang is. En dan moet je hem registreren bij een fietsregister.

  Wat is de framemaat van een fiets?

  De framemaat is simpelweg de lengte van de zitbuis van de fiets, gemeten vanaf het midden van de cranks tot ofwel de bovenkant van de buis (aangeduid als “midden tot boven”), of tot het punt waar de zitbuis de bovenbuis snijdt (aangeduid als “midden tot midden”).

  Waar is het VIN nummer op de motor?

  Het VIN van een fiets kan op verschillende plaatsen op de fiets worden gevonden. Het bevindt zich meestal op de stuurhals van de fiets. Het kan worden gevonden door het handvat van de fiets te draaien, of het kan worden gevonden in de buurt van de motor van de fiets.

  Wat is mijn framemaat?

  Om uw lichaamslengte te kennen, moet u: Uw lengte omrekenen in inches; 1 meter is 72 inches. Deel uw lengte in inches door uw polsomtrek; het resultaat moet 13 zijn. Een lichaamslengte-index van 13, bij mannen en vrouwen, duidt op een klein postuur.

  Wat betekent een 15 inch fietsframe?

  5’3″ – 5’7″ = 15 – 16 inch = Small. 5’7″ – 5’11″ = 16 – 17 inch = Medium. 6’0″ – 6’2″ = 17 – 19 inch = Large. 6’2″ – 6’4″ = 19 – 21 inch = X-Large. 6’4″ en hoger = 21+ inches = XX-Large.

  Wat is de framemaat van een fiets?

  De framemaat is gewoon de lengte van de zitbuis van de fiets, gemeten vanaf het midden van de cranks tot ofwel de bovenkant van de buis (aangeduid als “midden tot boven”), ofwel tot het punt waar de zitbuis de bovenbuis snijdt (aangeduid als “midden tot midden”).

  Wat betekent een 26 fiets?

  Wat is een 26-inch fiets? Een 26 inch fiets is een populaire fiets met wielen met een diameter van 26″. Het zijn enkele van de meest bereden modellen vanwege hun gemiddelde grootte, perfect voor tieners en kleinere volwassenen. De 26″ maat verwijst naar het wiel en niet naar de framemaat.

  Hoe groot is een 29 inch fiets?

  29er-velgen hebben een binnendiameter van 622 millimeter (24,5 inch) en de gemiddelde 29″ mountainbikeband is (in ISO-notatie) 59-622 – wat overeenkomt met een buitendiameter van ongeveer 29,15 inch (740 mm).

  Voor welke hoogte is een 26 inch frame fiets?

  26-inch fietsen zijn vaak de optimale maat voor kleine rijders, van 1 meter 80 tot 1 meter 80. Toch kan een 26-inch fiets met een groot frame werken voor volwassenen en jongeren. Voor mensen van 1 meter 80 of langer volstaat dus een fiets in maat 26 met een groot frame.