juli 3, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Heeft Kevin Harvick op elk circuit gewonnen?

4 min read

Wat voor motor zit er in een NASCAR auto?

Hoe dat komt? Wel, iedere piloot heeft een nagenoeg identieke NASCAR Whelen Euro Series auto – een Chevrolet, een Ford of een Toyota – met een V8-motor, 5.7 cilinderinhoud en 400 pk onder de motorkap. Iedere auto heeft achterwielaandrijving, weegt 1.225 kg en haalt een topsnelheid van 250 km/uur.

Wat zijn de spelregels van NASCAR’s?

De coureurs rijden met stockcars, auto’s die van buiten lijken op straatauto’s. Onderhuids zijn het buizenframes met een dikke V8-krachtbron die rond de 750 paardenkrachten levert. De technische regels zijn erop gericht om het veld zo gelijkwaardig mogelijk te houden.

Wat is NASCAR race?

De National Association for Stock Car Auto Racing of kortweg NASCAR is een overkoepelende organisatie in de Verenigde Staten die een aantal nationale en regionale kampioenschappen organiseert in het stockcarracen.

Hoeveel rondes is NASCAR?

Vanaf 1959 wordt de race jaarlijks in februari gehouden op de Daytona International Speedway over een afstand van 500 mijl (804,7 km) en 200 ronden, met uitzondering van de race van 1974, die ingekort werd wegens de oliecrisis, de races die ingekort werden door het regenweer en de races die enkele ronden langer duurden …

Wat voor motor zit er in een IndyCar?

Motoren. In IndyCar en Formule 1 worden turbomotoren gebruikt, maar de verschillen zijn groot. In een IndyCar is de turbomotor de enige motor van de wagen en is met zijn 2,2 liter V6 aanzienlijk groter dan de 1,6 liter V6 die in de Formule 1 gebruikt wordt.

Hoeveel pk heeft een NASCAR auto?

Gewicht: 1455 kg zonder coureur, 1545 kg met coureur. Vermogen: 865 PK (645 kW) zonder restrictie; 445 PK (332 kW) met restrictie (op sommige circuits). Brandstof: loodvrije benzine, 98 RON. Capaciteit van de tank: 67,3 liter.

Hoe hard rijden NASCAR auto’s?

De huidige topsnelheden die in de NASCAR genoteerd worden, liggen rond de 321 kilometer per uur. Dat is aanzienlijk langzamer dan de F1 en IndyCar.

Hoe duur is een NASCAR auto?

De auto gaat naar verwachting tussen de $30.000 en $35.000 dollar opbrengen, niet gek voor 700 pk!

Heeft een NASCAR auto remmen?

Op de Super Speedways (ovals met een lengte van 4 km) worden de remmen nooit gebruikt, behalve bij het inrijden van de pits of bij een gele vlag. Op de Intermediates (ovals van 1,6 tot 4 km) worden de remmen slechts in zeer beperkte mate gebruikt, terwijl op de Short Tracks gedurende de gehele bocht geremd.

Wat is de topsnelheid van een Formule 1 wagen?

De recordhouder wat betreft snelheid is Valtteri Bottas, hij heeft twee records op zijn naam staan: de hoogste snelheid ooit gemeten in een race (372,5 kilometer per uur, Mexico 2016) en de hoogste snelheid aller tijden in een F1 (trainings-) sessie: 378 kilometer per uur.

Hoe lang duurt de Daytona 500?

De grote teams hebben vier auto’s (en dus vier coureurs), maar er zijn ook teams met twee of maar één ingeschreven auto. De Daytona 500 gaat in principe over tweehonderd ronden (dus 500 mijl), maar de auto’s mogen niet achter de pacecar finishen. Dan komen er wat ronden bij.

Hoe hard gaan ze bij de Indy 500?

Rinus van Kalmthout heeft tijdens de eerste kwalificatiedag voor de Indy500 grote indruk gemaakt op de Indianapolis Motor Speedway. De 21-jarige Nederlander had slechts 2.23,073 nodig om vier rondjes af te leggen. Hij reed daarmee (dankzij een snelheid van ruim 376 kilometer per uur) de snelste tijd van de dag.

Wat is de snelste autosport?

Welke autosport gaat het snelst? De Formule 1 is de plek waar auto’s veruit het snelst optrekken. Een Formule 1 auto kan in zo’n 2,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur gaan. Hiermee is de Formule 1 een stuk sneller dan andere raceklassen.

Hoe lang is een rondje Indy 500?

Wheeler en werd geopend in 1909. De ovale baan is 2½ mijl lang (4 kilometer) en draagt de bijnaam The Brickyard (de klinkerweg); de pitstraat wordt ook wel Gasoline Alley (benzinelaantje) genoemd.

Wat is sneller Formule 1 of Formule E?

Aangezien het geen invloed heeft op de spanning en het spektakel, ligt de focus niet op de topsnelheid. Formule E-bolides zijn qua acceleratie van 0 tot 100 kilometer wel vergelijkbaar met de F1 en MotoGP: het duurt 2,8 seconden.

Hoe snel is een Formule E auto van 0 naar 100?

Elk team heeft twee coureurs en twee auto’s. Races, genaamd ‘ePrix‘, worden gehouden in twaalf steden over de hele wereld. Racecircuits worden aangelegd in steden en zullen tussen de 2,5 en 3 kilometer lang zijn. De auto’s accelereren van 0 naar 100 km/h in 2,8 seconden en bereiken een maximumsnelheid van 280 km/h.

Wat is het verschil tussen Formule 1 en Formule E?

Formule E is een racevariant zoals Formule 1 en Formule 3, maar in tegenstelling tot de ronkende motoren van die racebolides is Formule E er volledig op geënt om elektrisch te rijden. Het is elektrisch racen.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl