Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Heb je een visvergunning nodig om te vissen vanaf de pier in Californië?

3 min read

Kustwateren en zeegebied In de kustwateren en het zeegebied geldt de beperking van maximaal twee hengels voorzien van maximaal 3 haken. Voor het vissen met hengels in de kustwateren en het zeegebied heb je geen vergunning nodig.

Kan je zonder VISpas vissen?

U heeft een VISpas nodig om te kunnen vissen in de meeste Nederlandse binnenwateren. Een VISpas is 1 jaar geldig.

Waar kan ik vissen zonder vergunning?

Veelgestelde vragen. Als u recreatief wilt vissen op zee met een vislijn, moet u geen vergunning aanvragen. Op zee moet u wel de regelgeving voor recreatief vissen op zee naleven (bijvoorbeeld quota). Een visvergunning voor beroepsvissers wordt verleend door de dienst Visserij.

Welke vispassen zijn er?

Bovendien worden er met de contributie allerlei mooie dingen gedaan voor de sportvisserij, dus je geld wordt in ieder geval goed besteed.

  • Vispas. …
  • Visplanner. …
  • Extra vispas. …
  • Kleine vispas. …
  • Jeugdvispas en jeugdvergunning. …
  • Zeevispas. …
  • Nachtvissen.

Waar mag je zeevissen?

Met de visserijzone wordt de Noordzee langs de Nederlandse kust aangeduid, aansluitend op het zeegebied en de kustwateren. De visserijzone is eigenlijk wat wij in de volksmond ‘zee’ noemen. In de visserijzone, de kustwateren en het zeegebied hebt u voor het vissen met hengels geen visvergunning nodig.

Wat is verpacht viswater?

pacht = Het recht dat iemand tegen betaling heeft op het gebruik van een stuk grond, meestal agrarische grond met een boerderij. Soms het recht op een viswater of het recht een pontveer te beheren.

Waar kan een sportvisser niet zonder?

Vissen zonder schriftelijke toestemming (vergunning)

Zowel een beroeps- als sportvisser moet zijn voorzien van de schriftelijke toestemming van de visrechthebbende (tenzij hij uiteraard zelf de visrechthebbende is, bijvoorbeeld omdat hij de huurder is van het visrecht).

Wat is de boete voor vissen zonder vergunning?

1a van de Wet op de economische delicten (WED) onder 10. Het vissen zonder schriftelijke toestemming (vergunning) van de visrechthebbende met één of twee hengels kost € 140 (exclusief € 9 administratiekosten).

Wat mag je met een kleine VISpas?

Met de Kleine VISpas mag u met één hengel vissen met de zogenoemde “aangewezen” aassoorten. De aangewezen aassoorten zijn: brood, aardappel, deeg, kaas, granen, zaden, worm, steurkrab, insectenlarven (bijvoorbeeld maden) en nabootsingen van insectenlarven die niet groter zijn dan 2,5 cm.

Wat kost een VISpas 2021?

Gemiddeld kost een VISpas ongeveer €35,00. Wanneer je lid wordt van een hengelsportvereniging ontvang je de VISpas. Die is geldig t/m 31 december van het lopende jaar.

Wat kost een visvergunning 2022?

Gemiddeld kost een VISpas ongeveer €35,00. Wanneer je lid wordt van een hengelsportvereniging ontvang je de VISpas. Die is geldig t/m 31 december van het lopende jaar.

Wat kost een VISpas voor een dag?

Met de VISpas kun je vissen in alle wateren die in de bijbehorende Lijsten van VISwateren zijn ingebracht, ruim 90% van het Nederlandse oppervlaktewater (met maximaal twee hengels). Gemiddeld kost een VISpas rond de 40 euro. Wanneer je lid wordt van een hengelsportvereniging ontvang je de VISpas.