Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Geen kettinggeleider meer van Sram?

5 min read

Gevraagd door: Stephen Stamper

Heeft u een Chainguide nodig?

Waarom je een kettinggids zou moeten hebben. Montage van een kettinggeleider op uw mountainbike geeft je een extra gevoel van veiligheid, hopelijk ervoor te zorgen dat je niet ooit je ketting laten vallen. Wanneer u door ruwe secties van trail vliegt, zal de ketting op en neer springen en kan soms zijn weg van de kettingring werken.

Heeft u een kettinggeleider nodig voor 1×10 smal breed?

Geregistreerd. Je hebt geen kettinggeleider nodig omdat het een hardtail is. Het N/W kettingblad en de koppeling RD zouden het moeten doen.

Wat is een Chainguide?

Kettinggeleiders worden meestal gebruikt in combinatie met een bash guard, een legering of polycarbonaat plaat die op de plaats van de grootste kettingring op het kettingstel wordt gemonteerd en die voorkomt dat stenen, boomstammen en andere obstakels op het parcours of de racebaan de kettingringen beschadigen.

Hebben smalle brede kettingbladen een speciale ketting nodig?

Vóór smalle brede kettingbladen was het altijd nodig een kettinggeleider te monteren om te voorkomen dat de ketting zou vallen. Wanneer je nu een smal breed kettingblad gebruikt, hoef je helemaal geen kettinggeleider te gebruiken. Zo blijft alles lekker simpel!

Kun je een voorderailleur als kettinggeleider gebruiken?

Enthousiast. Zeker, je kunt een derailleur als geleider gebruiken.

Is een kettingbeschermer noodzakelijk op een motorfiets?

De zeven belangrijkste redenen waarom een kettingkast op elke motorfiets noodzakelijk zou zijn, zijn de volgende: Houdt de ketting weg van je been als de ketting per ongeluk breekt. Helpt schade aan uw motorfiets te voorkomen in het geval de ketting breekt. Beschermt uw kleding en bagage tegen de ketting.

Hoe stop je een kettingklap op een mountainbike?


Citaat uit video: Nummer twee: ik gebruik graag een kettingkastbeschermer. Hier heb ik er een van hagedissenhuid, voor $10.

Werken kettinggeleiders met ovale kettingbladen?

Absoluteblack Oval Guide™ is de enige kettinggeleider op de markt die speciaal ontworpen is voor ovale kettingbladen. Extreem licht en veelzijdig, de Oval Guide ™ kettinggeleider beveiligt de ketting beweging op elke crank positie. De Oval Guide ™ is ook het lichtste product in zijn soort op de markt.

Wat is het doel van Bashguard?

Bash guards worden gebruikt op gravity en trail motoren om te voorkomen dat stenen, boomstammen en andere trail of racebaan obstakels de kettingbladen beschadigen. Ze bestaan meestal uit ronde schijven die op de plaats van het grote kettingblad aan het kettingstel worden bevestigd, en zijn gemaakt van sterk aluminium of polycarbonaat dat schokken kan opvangen.

Heb ik een kettinggeleider nodig op een crossmotor?

De meeste crossmotoren en dual-sports hebben een kettingkast. Ik heb gemerkt dat sommige adventure bikes niets hebben, of alleen een vin zoals de Africa Twin. Ik zou denken dat alles wat off-road gaat en een lange veerweg heeft, een kettinggeleider zou hebben.

Welke MTB ketting moet ik kopen?

Beste ketens voor mountainbike, grind en weg

  • Sram X01 Eagle. Een van de beste 12-versnellingsbaken die beschikbaar zijn. …
  • Sram Axs Force. Visueel opvallende ketting met een uitstekend record voor duurzaamheid. …
  • Ybn SLA Gold. …
  • Wippermann Connex 11SX. …
  • Shimano M7100 SLX. …
  • Sram Axs rood. …
  • Shimano 6800 Ultegra. …
  • Shimano M9100 Xtr.

Kan ik een Shimano voorderailleur gebruiken met SRAM shifters?

Ja, je kunt Shimano en SRAM voorderailleurs en shifters combineren. Het is de achterderailleur die niet cross-compatibel is, met de uitzondering dat SRAM ‘Attack’ shifters heeft gemaakt die met de Shimano achterderailleurs zullen werken.

Wat is een E-type voorderailleur?

E-type (aka low direct mount, E2-type en S3) voorderailleurs hebben twee gaten (22.1mm) naast elkaar – Shimano opties staan enige hoek en hoogte aanpassing toe, waar SRAM opties meer vast zijn en moeten worden afgestemd op de kettingblad maat. David Rome / Onmiddellijke Media.

Hoe maak je een kettinggeleider?

Citaat uit video: De benodigdheden die je're nodig hebt voor deze diy een fiets reflector een multi-tool vier tie wraps kant kniptang of schaar. En een oude binnenband. Het eerste wat je wilt doen is de reflector eraf halen.

Hoe zet je een ketting op een smal breed kettingblad?

Citaat uit video: Je hebt een hamer met een zacht oppervlak nodig, een kabelkniptang, een gereedschap om het vrouwelijke deel van de bout van de kettingring vast te houden, een platte schroevendraaier, een gereedschap voor de voorspanningskap op een Shimano crank.

Kun je een smal breed kettingblad schakelen?

Schakelen met de hand zonder derailleur werkt ook. @mattnz inderdaad, schakelen naar een smal-brede ring zou een onmogelijk-extreem-super-nauwkeurige timing vergen om op een juist type van een tand te grijpen.

Wat is een smalle fietsketting?

Smal/breed is een nieuwe manier om kettingringen en kettingwielen te maken, en houdt in dat de tanden die tussen de buitenste platen van de ketting grijpen over het algemeen dikker zijn.

Passen alle kettingen op alle kettingbladen?

Zijn ze onderling verwisselbaar? Grotendeels wel, ja. Zolang je probeert om ze te vervangen door een kettingring (en) ontworpen om te werken met uw kettingstel. Uw cranks zal een specifieke bout lay-out of pasvorm spec hebben, zodat u niet zomaar een BMX kettingblad passen op uw triathlon fiets.

Werken KMC kettingen met SRAM?

Een van de belangrijkste voordelen van KMC kettingen is dat ze compatibel zijn met Sram, Campagnolo en Shimano aandrijvingen.

Kan ik een Shimano ketting op een SRAM kettingblad gebruiken?

Shimano en SRAM 11-speed kettingen zijn cross-compatibel. Als je een Shimano 11-speed aandrijving hebt, zal een SRAM ketting prima werken en vice versa, maar de fabrikant raadt aan je componenten te koppelen voor optimale prestaties.