Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Gebruik van 11-36t 9-speed derailleur met 11-40t 9-speed cassette

4 min read

Gevraagd door: Danielle Shavers

Kan ik een 11 speed derailleur gebruiken met een 9 speed cassette?

Met Campagnolo, ja. Van 9 tot 11 versnellingen, kabeltrek is hetzelfde.

Werkt elke derailleur met elke cassette?

Een algemene vuistregel is dat u beter geen aandrijfcomponenten van verschillende merken kunt mixen en matchen. Terwijl cranks, kettingen en cassettes meestal wel compatibel zijn tussen verschillende merken, geldt dat over het algemeen niet voor shifters en derailleurs.

Kan ik een derailleur met 9 versnellingen gebruiken?

Een 9-speed voorderailleur werkt wel, maar is niet geoptimaliseerd en kan resulteren in meer kettingverlies of langzamer schakelen -of niet schakelen aan de uiterste uiteinden van de cassette- omdat de ruimte tussen de platen groter is dan wat nodig is voor een 10-speed ketting.

Is de ZTTO cassette compatibel met Shimano?

Amazon.com: Klantbeoordelingen: Ztto Racefiets 11 Speed Cassette 11-28t Compatibel voor Shimano Sram Systeem.

Zal een 10 speed derailleur werken op een 9 speed cassette?

Shimano 10 speed derailleur werkt op een 9 speed cassette met een sram 9 speed shifter.

Kan een 10 speed derailleur werken op een 11 speed cassette?

U kunt de 10 speed achterdrailleur zonder problemen op een 11 speed cassette gebruiken, maar u kunt geen 10 speed shifters op een 11 speed cassette gebruiken.

Zal een 8 speed derailleur werken op een 9 speed cassette?

Ja, uw XTR derailleur werkt met een 9-speed shifter en cassette. 8 en 9 speed Shimano RD’s zijn voor alle praktische doeleinden uitwisselbaar.

Moet de derailleur bij de cassette passen?

De achterderailleur moet worden afgestemd op de maat van het grootste achtertandwiel. Deze capaciteit, die wordt uitgedrukt in tanden, houdt rekening met zowel het verschil in grootte tussen beide kettingbladen (bijv. 14T voor een 53/39T crankstel) als de grootste en kleinste tandwielen op de fiets (bijv. 17T voor een 11-28T cassette).

Is Ltwoo compatibel met Shimano?

LTWOO A2 7-Speed Shifter – Shimano Compatible.

Kan een 7-speed derailleur werken voor een 9-speed cassette?

Geregistreerd. Het komt wel goed. Ik had een Deore 9-speed achterderailleur met een merkloze Shimano 7-speed cassette en dat werkte prima. Het enige is dat je misschien wat meer afstelling nodig hebt op de derailleur voor de eerste setup vanwege de verandering.

Kun je een 12 speed derailleur gebruiken op een 11 speed cassette?

Dus je kunt geen 12-speed derailleur gebruiken op een 11-speed setup of vice versa, maar je kunt wel een xtr 12/11-speed shifter gebruiken op een 11-speed aandrijving.

Zijn alle Shimano 9-speed shifters compatibel?

Shimano shifters, voor 6, 7, 8 of 9 versnellingen zijn compatibel met alle Shimano RD’s voor 6 tot 9 versnellingen, en met Shimano 10 speed weg RD’s (niet met 10 speed MTB RD’s). Update: een nieuwe uitzondering zijn Shimano Tiagra 4700 road 10-speed shifters, en Shimano GRX gravel series shifters.

Zijn 9 en 10 speed cassettes even breed?

9/10 speed shimano cassettes zijn over de gehele breedte even breed / zijn onderling verwisselbaar.

Kan ik mijn 9 versnellingen veranderen in een 10 versnellingen?

9 speed en 10 speed cassettes zijn even groot… ze passen op dezelfde wielen en naven. het enige verschil is de afstand tussen de ringen en de dikte van de ketting. je hebt een nieuwe shifter, derailleur en ketting nodig om een 10 speed op een 9 speed te zetten.

Kun je een 11-speed derailleur gebruiken?


Citaat uit video: Похожие запросы

Kan ik een 9 speed cassette vervangen door een 11 speed?

Ombouwen van een 9-speed wiel naar 11-speed
U zult een nieuw 11-speed wiel moeten kopen en het hele wiel moeten vervangen. Als uw huidige wiel echter een 11-speed wiel is, kunt u het ombouwen naar 11-speed door de lage spacer aan de lage kant van de 9-speed tandriemschijf te verwijderen en een 11-speed tandriemschijf te monteren.

Zal een 8 speed derailleur werken met 11 speed?

Hij zal waarschijnlijk niet door de 11-speed derailleurkooi passen, en als dat wel het geval is, zal hij in sommige versnellingscombinaties waarschijnlijk wrijven.

Kun je een 12-speed derailleur gebruiken op een 10-speed cassette?

-kettingen hebben dezelfde buitenafmeting, de 12-speed derailleur zou smallere tandwielen hebben dan wat nodig is voor een 10-speed. -Zolang je de hoog/laag grenzen op de derailleur kunt instellen om hem op de cassette te houden zou het goed moeten gaan.

Past een 9-speed cassette op een 12-speed naaf?

Het is een cassette met een brede overbrenging en een gelegeerde spider, lockring en spacer. Deze cassette past op alle Shimano of SRAM 8, 9, of 10-speed fretframes en op Shimano Dynasys 11-speed mountain fretframes.

Zijn alle 11 speed cassettes compatibel?

Toen SRAM in 2006 zijn intrede deed op de markt van weggroepen, besloot het de specificaties van Shimano over te nemen voor zijn kettingen en cassettes. Als gevolg hiervan zijn de kettingen en cassettes van de twee merken altijd volledig uitwisselbaar geweest voor een bepaald type transmissie (bijv. 11-speed).

Heb ik een spacer nodig voor 11 speed cassette?

Het antwoord is ja, je hebt inderdaad een spacer nodig met een 11-speed cassette, maar alleen als je je 11-speed Shimano of SRAM aandrijving op een 10 of 9-speed naaf gebruikt.