mei 20, 2022

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Gebruik je estar of ser voor plaats?

3 min read

Wanneer maak je gebruik van ser, estar of hay? De samenvatting is als volgt: ser = zijn + een eigenschap (langdurig of voor altijd), estar = zijn + een toestand (tijdelijk, op een bepaald moment). Hay betekent er is/er zijn en wordt gebruikt wanneer het onderwerp onbepaald is.

Wat is het verschil tussen SER en estar?

ser = zijn + een eigenschap (langdurig, altijd) estar = zijn + een toestand (tijdelijk, op een bepaald moment geldend)

Hoe vervoeg je Spaanse werkwoorden?

Er zijn drie basistypen Spaanse werkwoorden. Deze onderscheiden zich in de uitgangen -ar, -er en -ir. Ieder type heeft een eigen manier van vervoegen.Voorbeelden van geheel regelmatige werkwooden zijn:

  • uitgang -ar: hablar (spreken)
  • uitgang -er: comer (eten)
  • uitgang -ir: vivir (leven)


Hoe vervoeg je Hay?

Als je “er is” of “er zijn” gebruikt in het Nederlands, dan vertaal je het als “hay” (tegenwoordig tijd) of “había” (verleden tijd). De zin heeft typisch geen specifiek onderwerp en men gebruikt in het Nederlands normaal gesproken het woord “er”: Er zijn koeien in de wei > Hay vacas en el campo.

Hebben vervoegen in het Spaans?

Hebben – Tener

Infinitief El infinitivo
jij hebt tú tienes
hij / zij / het heeft él / ella tiene
wij hebben nosotros / nosotras tenemos
jullie hebben vosotros / vosotras tenéis

Hoe gebruik je estar?

1Estar wordt onder andere gebruikt wanneer zijn betekent: zich bevinden. Het onderwerp (wie of wat) dat zich ergens bevindt moet bepaald zijn, met andere woorden: het moet een naam zijn, voorafgegaan worden door een lidwoord (el, la, los, las), door een bezittelijk voornaamwoord (mi, tu, su, etc.)

Hoe maak je een Vraagzin in het Spaans?


Рекомендуемый клип

Wat is Aanvoegende wijs in het Spaans?

De aanvoegende wijs of subjunctief (in het Spaans modo subjuntivo) wordt gebruikt om ideeën die niet in het domein van het feitelijke passen: concepten die hypothetisch in plaats van feitelijk zijn. Het gaat hierbij om de gevoelens die de spreker heeft ten opzichte van de situatie of gebeurtenis.

Wat zijn de Spaanse werkwoorden?

Werkwoord UitgangenAlle Spaanse werkwoorden eindigen op een van de volgende manieren: -ar (amar, asar, borrar, estudiar, hablar, jugar, saltar, tomar) -er (beber, comer, comprender, leer, temer, vender) -ir (mentir, pedir, sentir, subir, vivir)

Wat is een wederkerend werkwoord Spaans?

Wederkerende werkwoorden zijn bijvoorbeeld: lavarse (zich wassen) sentirse (zich voelen) traerse (met zich meebrengen)

Hoe herken je een wederkerend werkwoord Spaans?

Als de zin twee werkwoorden heeft, kan het voornaamwoord (ME, TE, etc) direct voor het vervoegde werkwoord of aan het einde van de infinitief geplaatst worden. In dat laatste geval worden infinitief en wederkering EEN woord (Verme, Ducharme).

Wat is een wederkerend voornaamwoord?

Wederkerende voornaamwoorden zijn bijvoorbeeld me, ons en zich in zinnen als ik heb me gesneden, we vergissen ons, hij wast zich. Wederkerige voornaamwoorden zijn de woorden elkaar, elkander en mekaar.

Wat is het verschil tussen Preterito Imperfecto en Preterito Indefinido?

Wanneer gebruik je de imperfecto? Het grootste verschil tussen de indefinido en de imperfecto is dat de indefinido op 1 specifiek moment in het verleden plaatsvond, terwijl de imperfecto gedurende een langere tijd heeft plaatsgevonden.

Wat betekent Pretérito Indefinido?

In algemene bewoordingen wordt de pretérito indefinido gebruikt om te verwijzen naar een gebeurtenis dat heeft plaatsgevonden op een specifiek moment of een bepaalde tijdsduur in het verleden had waarbij zowel de handeling als de tijd afgelopen is.

Wat betekent Preterito Indefinido?

Het Pretérito Indefinido wordt gebruikt wanneer in een handeling in een verder verleden heeft plaatsgevonden. Dit betekent dat je op het moment waarop je spreekt niet meer in dezelfde tijd leeft als waarin de actie of gebeurtenis plaatsvond.

Copyright © All rights reserved. ProjectSports.nl