Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Gebroken pedaal op een oude Franse fiets

5 min read

Gevraagd door: Shawn Lewis

Kun je kapotte fietspedalen repareren?

Als het pedaalhuis is losgekomen, kan het misschien worden gerepareerd. Verwijder eerst de eindkap van het pedaalhuis (het uiteinde dat het verst van de crankarm verwijderd is) en kijk of er een bout in dit gebied zit. Zo ja, zet dan het pedaalhuis terug op de as en draai deze bout weer vast op het asuiteinde.

Hoe vervang je oude fietspedalen?

In één oogopslag:

 1. Gebruik een pedaalsleutel of hex -sleutel om de pedalen van de krukarmen los te schrappen. Rechte pedalen losmaken door tegen de klok in te draaien, links pedalen losmaken met de klok mee.
 2. Breng fietsvet aan op de nieuwe pedalen en schroef ze in een hoek van zelfs 90 graden. …
 3. Schroef in totdat elk pedaal volledig is ingebracht en strak; Ga dan op pad!


 4. Hoe repareer ik mijn trapfiets?

  Citaat uit de video: Je moet ervoor zorgen dat je wat vet hebt dit is gewoon een park tool vet. Het is het meest gebruikelijke om op pedalen te zetten. En zorg ervoor dat je schroefdraad niet vastloopt.

  Wat zijn quill pedalen?

  Het kokerpedaal is een gangbaar pedaalsysteem op fietsen. Het bestaat uit een hoofdasdeel dat aan de fietscrankarm is bevestigd en bevat verlengstukken van de as waaraan aan de voor- en achterzijde van het pedaal parallelle kooiplaten zijn bevestigd.

  Waardoor komt een fietspedaal los?

  Waarom valt een fietspedaal eraf? Het contactpunt van het pedaal en de crankarm is de schroefdraad, dus dat is in de meeste gevallen de boosdoener. Beschadigde schroefdraad ontstaat door kruisdraad. Dat gebeurt als je het pedaal onder een hoek probeert in te draaien.

  Hoe repareer je een gestript pedaal?

  Citaat uit de video: Het pedaal werd niet goed geïnstalleerd. Waarschijnlijk is het het verkeerde pedaal, dat aan de verkeerde kant is gemonteerd en de schroefdraad van de crankarm heeft beschadigd.

  Zijn fietspedalen universeel?

  Pedalen zijn universeel zolang de schroefdraad de juiste maat heeft voor de crank die u op uw fiets heeft. De maat 9/16 20 TPI is nu vrijwel gestandaardiseerd op volwassen fietsen in de industrie, wat betekent dat er slechts twee hoofdschroeven zijn, zoals eerder vermeld.

  Moet u fietspedalen vervangen?

  Afgezien van vervelende geluiden, kunnen problemen zoals een losse as of versleten lagers in het pedaal de as en/of de binnenkant van het pedaalhuis aantasten. Als u dit te lang laat zitten, zal het pedaal uiteindelijk niet meer vrij kunnen draaien en bent u gedwongen een nieuw paar te kopen.

  Hoe vaak moet u fietspedalen vervangen?

  De levensduur van fietspedalen hangt af van het gebruik, maar over het algemeen gaan ze 500-1000 uur mee voordat ze moeten worden vervangen.

  Hebben fietspedalen lagers?

  Je kunt niet sturen, rollen, trappen of een functionerende aandrijving hebben zonder lagers. Lagers zijn te vinden in je naven, trapas, balhoofdstel, verende draaipunten, pedalen, shifters… de lijst gaat maar door – eigenlijk heeft alles wat beweegt op je fiets een of ander lager.

  Wat is pedaalas?

  PEDAALASSEN (Essentiële onderdelen van fietspedalen – 1)
  Het platform of lichaam van een pedaal samen met de as bepalen de kern van een pedaal. Een korte opmerking over assen en assen in de fietsmechanica. Assen blijven stationair, terwijl assen draaien.

  Hoe haal je voetpedalen van een fiets?

  Citaat uit de video: Dus het gereedschap dat je'nodig hebt is ofwel een 15 mil moersleutel of een 8 mil inbussleutel of een inbussleutel een grote inbussleutel Ik'heb eigenlijk het uiteinde van deze een beetje van een hack tool tip voor het gereedschap.

  Moet je Loctite gebruiken op fietspedalen?

  Gebruik helemaal geen loctite! Pedalen zijn zo ontworpen dat ze altijd draaien in de richting waarin je ze vastdraait, daarom is één kant voorzien van omgekeerde schroefdraad…. Dus doe een beetje vet op de schroefdraad en draai ze vast. Ik zou ze met een pedaalsleutel redelijk strak aandraaien, niet superstrak.

  Hoe monteer je fietspedalen?

  Citaat uit de video: Men kan zien welke kant welke is door te kijken naar de markeringen op de pedaalas. Het is het gemakkelijkst om de pedalen te monteren met de fiets rechtop. Dus leun het achterwiel van de fiets tegen de muur.

  Hoe worden fietspedalen losgeschroefd?

  Rechter pedalen (aandrijfzijde) hebben altijd standaard schroefdraad. Dit betekent dat ze worden aangetrokken door de as met de klok mee te draaien en losgemaakt door tegen de klok in te draaien. Met andere woorden: rechts om vast te draaien, links om los te draaien.

  Hoe repareer ik mijn spinfiets pedalen?

  Citaat uit de video: U kunt twee verstelbare sleutels gebruiken als de pedalen zijn verwijderd zet het nieuwe pedaal in een hoek van 90 graden tegenover de crankarm pedaalopening druk het pedaal in en draai de pedaalbout met de hand vast.

  Zitten er lagers in fietspedalen?

  Lagers zijn te vinden in je naven, trapas, balhoofdstel, verende draaipunten, pedalen, schakelmechanismen… de lijst gaat maar door – eigenlijk heeft alles wat beweegt op je fiets een of ander lager.

  Hoe demonteer je pedalen?

  Citaat uit de video: Steek een sleutel in de voet. Op trek terug simpel als dat het pedaal nu los is. En je pedaal komt er makkelijk af is dat zo'n reden dat ik'dat heb verwijderd in oké ik'laat het je ook aan de andere kant zien.

  Zijn fietspedalen universeel?

  Pedalen zijn universeel zolang de schroefdraad de juiste maat heeft voor de crank die u op uw fiets heeft. De maat 9/16 20 TPI is nu vrijwel gestandaardiseerd op volwassen fietsen in de industrie, wat betekent dat er slechts twee hoofdschroeven zijn, zoals eerder vermeld.

  Hoe verwijder je pedalen van een fiets zonder een pedaalsleutel?

  Citaat uit de video: We gaan de fiets neerzetten bij het stuur. Zet je voet op het pedaal het voorste deel van je voet onder de bal van je voet eigenlijk in een positie alsof je gaat fietsen.