Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Fietsketting die “overslaat”, maar alleen als je niet continu trapt

5 min read

Gevraagd door: Pat Held

Waarom slaat mijn ketting over op mijn fiets?

Problemen met tandwiel indexering
Een van de meest voorkomende redenen voor een overslaande ketting is gewoon een aandrijving die een eenvoudige indexering nodig heeft. Dit is zo gebruikelijk dat zelfs veel gloednieuwe fietsen deze symptomen kunnen vertonen. Het goede nieuws is dat dit waarschijnlijk het eenvoudigst te diagnosticeren en op te lossen is van alle mogelijke problemen.

Waarom wordt mijn fietsketting slapper als ik stop met trappen?

Als je ketting bovenaan slap wordt wanneer je stopt met trappen of achteruittrapt, dan zit het probleem in je naaf (of freewheel, welke je ook hebt), een vuile naaf veroorzaakt alle problemen die je opnoemt, zelfs op een gloednieuwe fiets.

Waarom slipt mijn fietsketting als ik hard trap op single speed?

De ketting kan slippen door natuurlijke verzwakking van de ketting. Na verloop van tijd zal de ketting uitrekken en een losse ketting betekent meer slippen bij hard trappen. De ketting kan ook gaan slippen als uw tandwielen naar beneden zijn gedraaid. De tandwielen / tandwielen slijten ook na verloop van tijd en kan de ketting met niet veel te “grijpen” op.

Waarom slaat mijn ketting over als ik achteruit trap?

De oorzaak is wrijving of het blijven hangen van de ketting in het RD als je terugtrapt. Dit ontlast de ketting en deze zal de weg van de minste weerstand volgen. Een gloednieuwe ketting is zijdelings minder flexibel en zal het probleem van het hangen bij de RD accentueren.

Waarom springt mijn ketting steeds?

Meestal wordt een overslaande ketting veroorzaakt door rek in de kabel. Tijdens de eerste tientallen ritten op een nieuwe fiets, rekken je versnellingskabels het meest uit. Ze kunnen ook na verloop van tijd uitrekken als je rijdt. Hippley legt uit: “Er is kabelspanning nodig om een derailleur te openen, die je ketting tussen de versnellingen schakelt.

Hoe repareer je spookschuiven?


Citaat uit video: Je moet waarschijnlijk vervangen. De achterderailleurkabel sommigen hebben gewezen op andere oorzaken van spookschakelen. Inclusief versleten ketting versleten cassette knikken in de kabel.

Waarom stopt mijn fiets als ik stop met trappen?

Als je stopt met trappen moet het freewheel op het achterwiel draaien, zodat de wielen kunnen blijven draaien, maar de ketting en de pedalen staan stil. Iets voorkomt dat het freewheel zijn werk kan doen. Eerste gok is dat het gesmeerd moet worden.

Hoe repareer je speling op de ketting?

Citaat uit video: Strakker. De ketting mooi strak en terwijl je hem vasthoudt. Ga je gang en draai het terug naar beneden daar ga je mooie strakke ketting. Zo simpel is het.

Wat is ketting speling?

Als de ketting al zijn speling verliest, wordt hij geribbeld als een stuk staal en stopt de beweging van de swingarm onmiddellijk! Zodra dit gebeurt, begint de band het werk van de ophanging te doen en begint te slijten. En in het ergste geval verlies je tractie en eindig je aan de kant van het circuit of de straat.

Hoe repareer je spookpedalen?

Mijn naaf was aan het spook trappen omdat het te droog was. Doe gewoon wat vet in de naaf/drijver. Wakker worden, rijden, plezier hebben, herhalen.

Hoe weet ik of mijn cassette versleten is?

Citaat uit video: Een van de meest voor de hand liggende indicatoren van een versleten cassette is wanneer de versnellingen overslaan terwijl je net je ketting hebt vervangen.

Hoe weet je of je fietsketting te lang is?

Doe een eenvoudige controle op je fiets door de ketting naar het grote kettingblad en het grootste cassettetandwiel te schakelen; druk dan op het uiteinde van de derailleurkooi (naar voren duwen) om te zien hoeveel het naar voren beweegt. Als hij maar een klein beetje beweegt, dan zit je goed. Als hij veel beweegt, dan heb je te veel ketting.

Waarom slaat mijn derailleur over?

Zonder voldoende kabelspanning om uw derailleur (het onderdeel van uw fiets dat de ketting van het ene tandwiel naar het volgende schakelt) goed te regelen, zal uw ketting beginnen over te slaan. De meest gebruikelijke aanbeveling voor het repareren van een overslaande ketting is om spanning toe te voegen aan de achterderailleur.

Hoe lang moet een fietsketting meegaan?

Dus, hoe lang gaan fietskettingen mee? In het algemeen gaat een goede ketting 2.000 tot 3.000 kilometer of 3 tot 4 jaar mee. Kettingen van mountainbikes en elektrische fietsen zullen sneller versleten raken. Veel factoren kunnen de levensduur van een ketting beïnvloeden, zoals de omstandigheden, snelheid, gewicht en stress.

Hoe span je een fietsketting met een derailleur?

Zoek de derailleurschroef met de letter “B” eronder. Steek uw schroevendraaier in de B-spanningsschroef. Draai de derailleurschroef tegen de wijzers van de klok in om de spanning van de ketting te verlagen. Draai de B-spanningsschroef met de wijzers van de klok mee om de ketting rond de tanden van het achtertandwiel te spannen.

Wat is een fiets freewheel?

De freewheel is een blok tandwielen dat rechtstreeks op de schroefdraad van het achterwiel wordt geschroefd. Het is niet nodig om het op een naaf te monteren. Het wordt meestal geleverd met 1 tot 7 tandwielen, en het is zeldzaam om een freewheel te vinden op een moderne fiets. Je vindt ze echter wel op sommige nieuwe single-speed fietsen.

Wat is een vrije naaf op een fiets?

De vrijloopnaaf is een verlengstuk van de rechterzijde van de naaf van het achterwiel. Het bevat een systeem dat in het wiel grijpt wanneer je trapt, om je voort te stuwen, en dat ontkoppelt wanneer je stopt met trappen, zodat het wiel blijft draaien zonder dat de versnellingen en pedalen draaien.

Hoe repareer je een vastzittende vrije naaf?

Citaat uit video: En schuif de lagers op hun plaats om een ononderbroken ring te vormen rond de race en daar. En het vet zou ze moeten vasthouden.

Hoe stop je spook trappen?

Mijn naaf was aan het spook trappen omdat het te droog was. Doe gewoon wat vet in de naaf/drijver. Wakker worden, rijden, plezier hebben, herhalen.

Hoe stop ik met freewheelen?

1) -als de koppeling wordt ingetrapt, wordt de motor ontkoppeld, waardoor de auto in feite vrijloopt. Door de motor ingeschakeld te houden. 2) -als de koppeling is ingeschakeld, kan de auto vertragen met behulp van de motor, waardoor de remmen minder snel slijten en de auto beter onder controle blijft, wat de veiligheid verhoogt.