Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Fietsen op Manchester Metrolink tram routes

5 min read

Gevraagd door: Jessica Mitchell

Fietsen zijn niet toegestaan in de tram, behalve vouwfietsen die volledig opgevouwen en overdekt zijn. Fietsen zijn niet toegestaan op perrons. Door de aanleg van de nieuwe Second City Crossing tramlijn door het centrum van Manchester zijn gebieden ontstaan waar alleen trams en fietsen mogen komen.

Kun je een fiets meenemen op tram Manchester?

Je mag een vouwfiets meenemen in de tram als hij volledig opgevouwen en afgedekt is. Sorry, andere soorten fietsen zijn niet toegestaan.

Kun je op de Metrolink stappen met een fiets?

Fietsen zijn toegestaan in ALLE Metrolink treinwagons en elke treinwagon is ontworpen voor drie fietsen. De speciale Bike Cars zijn ontworpen voor 9 fietsen op het onderste niveau.

Waar gaat de Manchester tram heen?

Het netwerk bestaat uit acht lijnen die van het centrum van Manchester naar de eindpunten Altrincham, Ashton-under-Lyne, Bury, East Didsbury, Eccles, Manchester Airport, Rochdale en Trafford Centre lopen.
Manchester Metrolink.

Metrolink
Schematische kaart van Metrolink
Overzicht
Eigenaar Transport for Greater Manchester
Locatie Greater Manchester

Welke tramhalte is Manchester City Centre?

Het is gelegen naast Piccadilly Gardens in het centrum van Manchester, en dient zowel als vervoersknooppunt (door integratie met het naastgelegen busstation Manchester Piccadilly Gardens), als overstapstation (dat gebruikt kan worden om over te stappen tussen Metrolink-lijnen).
Tramhalte Piccadilly Gardens.

Piccadilly Gardens
Originele maatschappij Metrolink

Mag je een fiets meenemen in een tram?

Om met een opgevouwen fiets te reizen in trams, bussen en V/Line touringcars mag uw fiets niet langer zijn dan 82 cm lang x 69 cm hoog x 39 cm breed en mogen de velgen geen grotere diameter hebben dan 51 cm. In bussen en V/Line-bussen mogen vouwfietsen niet worden opgeborgen in bagagerekken of pakketrekken en mogen ze het voetpad niet belemmeren.

Kan ik een fiets meenemen in de metro?

Opgevouwen fietsen mogen altijd gratis mee in de metro. Niet-opgevouwen fietsen kunnen buiten de spitsuren gratis worden meegenomen op sommige trajecten van de metro. De spitsuren zijn 07.30 – 09.30 uur en 16.00 – 19.00 uur, van maandag tot en met vrijdag, met uitzondering van feestdagen.

Kun je op de trein stappen met een fiets?

Ja, dat kan. Hoewel de soorten fietsen die in de trein worden toegelaten kunnen variëren. Volledig opvouwbare fietsen zijn toegestaan op alle treinen, zonder beperkingen of reserveringen. Voor grote fietsen moet je soms reserveren op bepaalde diensten, en er zijn ook beperkingen in de spitsuren.

Stap je op de fiets?

Wordt “instappen” gebruikt in gesproken taal? Men stapt op en af een fiets, maar men stapt niet op een fiets. Men stapt aan boord van vliegtuigen, boten, treinen (d.w.z. dingen die je op reis nemen.

Mag ik een vouwfiets meenemen in de bus?

Mag ik niet-opvouwbare PMD’s of fietsen meenemen in het openbaar vervoer? Ja, deze apparaten zijn toegestaan aan boord van treinen en bussen zolang ze de toegestane afmetingen van 120 cm bij 70 cm bij 40 cm niet overschrijden en geen overlast veroorzaken voor andere pendelaars.

Wat betekent DBL op de tram?

is een dubbele.
– dbl betekent dat de volgende tram een dubbele is.

Welke tram gaat er naar Heaton Park?

Heaton Park is een tramhalte in Heaton Park bij de stad Prestwich, Greater Manchester, Engeland. Het ligt op de Bury Line van Greater Manchester’s light rail Metrolink systeem. Het maakt deel uit van Ticketing Zone 3, en ligt op de hoek van Whittaker Lane en Bury Old Road, met een ingang naar Heaton Park.

Hoeveel haltes zijn er op de Manchester Metrolink?

Het netwerk bestaat uit zeven lijnen die van het centrum van Manchester naar de eindpunten Altrincham, Ashton-Under-Lyne, Bury, East Didsbury, Eccles, Manchester Airport en Rochdale lopen. Metrolink heeft 93 haltes langs 57 mijl (92 km) standaardspoor en is daarmee het grootste lightrailsysteem op de Britse eilanden.

Wanneer kan ik mijn fiets meenemen op de metro?

Opgevouwen fietsen worden altijd geaccepteerd op de London Overground. Voor niet-opgevouwen fietsen gelden tijdsbeperkingen.

Kun je de fiets meenemen op de Circle Line?

Fietsen zijn toegestaan op alle trajecten van de Circle, District, Hammersmith & City en Metropolitan Lines, alsmede de Docklands Light Railway (behalve van/naar Bank).

Zijn fietsen toegestaan op trottoirs?

Het eenvoudige antwoord hierop is ja. Artikel 72 van de Highway Act 1835 verbiedt “opzettelijk rijden” op voetpaden, waarmee het pad aan de kant van een rijbaan wordt bedoeld.

Kun je een fiets meenemen in een trein in Groot-Brittannië?

Mag je fietsen meenemen in de trein? Eerst het goede nieuws: fietsen zijn op de meeste Britse treinen op de meeste tijdstippen gratis toegestaan. Maar er is meestal een limiet van twee tot zes fietsen per trein, en het kan zijn dat je een plaats moet reserveren.

Mag ik een vouwfiets meenemen in de bus?

Mag ik niet-opvouwbare PMD’s of fietsen meenemen in het openbaar vervoer? Ja, deze apparaten zijn toegestaan aan boord van treinen en bussen zolang ze de toegestane afmetingen van 120 cm bij 70 cm bij 40 cm niet overschrijden en geen overlast veroorzaken voor andere pendelaars.

Zijn fietsen toegestaan in bussen in het Verenigd Koninkrijk?

Kan ik een fiets meenemen in een bus? De meeste busdiensten in het Verenigd Koninkrijk staan vouwfietsen toe, en enkele laten niet-vouwfietsen toe aan boord. Wat de dienst ook toestaat, de beslissing is uiteindelijk aan de chauffeur. Als de bus te druk is, kan de chauffeur nee zeggen.

Kun je fietsen meenemen in de trams van Sheffield?

Fietsen zullen niet worden toegelaten in de trams in Sheffield, Rotherham en South Yorkshire, een maatregel die door fietsactivisten een klap voor het geïntegreerde vervoer wordt genoemd.

Kun je een fiets meenemen in een bus?

De meeste stadsbussen zijn uitgerust met fietsenrekken op de voorbumper. U kunt uw fiets daar monteren, op de bus stappen en gemakkelijk naar uw bestemming reizen.

Kun je fietsen meenemen in Sheffield bussen?

Als het in de bagagebox past en u het er zelf in en uit kunt tillen, kunt u het meenemen in de bus. Raadpleeg onze vervoersvoorwaarden voor alle details.