Nederlands | English | Deutsch | Türkçe

Project Sports

Vragen en antwoorden over voetbal en sport

Een 7 spd cassette of freewheel maken van een 9 spd (moet ruimte besparen om in uitvaleinden te passen!)

4 min read

Gevraagd door: Zakia Washington

Past een 9 speed freewheel op een 7 speed naaf?

7-speed naven accepteren normaal gesproken geen 8-, 9- of 10-speed cassettes zonder aanpassing. Klik hier voor details. 7-speed cassettes passen prima op 8- en 9-speed (en de meeste 10-speed) naven als je een 4,5 mm spacer op de body plaatst vóór de cassette. Klik hier voor details.

Kun je een 9-speed cassette op een 7-speed naaf zetten?


Citaat uit de video: Langs daar ding dat je niet kan updaten voorbij een zeven speed cassette.

Kan een 7-speed worden omgezet in 9-speed?

Een wiel met 7 versnellingen omzetten naar 9 versnellingen
Het tandwiel van het wiel met 9 versnellingen heeft dezelfde hoogte als dat van het wiel met 8 versnellingen, dus het kan op dezelfde manier als bij het wiel met 8 versnellingen worden geconverteerd naar 9 versnellingen.

Hoe monteer je een 7-speed cassette?

Citaat uit de video: Dus dit zou worden vastgezet met een kleine borgring laten we zien hoe er's een grote spacer in zit dit is gewoon niet zo breed als een acht of negen speed cassette.

Kan ik een grotere cassette op mijn fiets monteren?

Ja, bijna elke fiets is compatibel met grotere cassettes, fietsaandrijving is een groep componenten die in perfecte harmonie werkt, elke verkeerde herconfiguratie kan de perfecte functionaliteit van het systeem verbreken, onderdelen die moeten worden veranderd en opnieuw geconfigureerd bij het plaatsen van een grotere cassette die lange ketting, brede kooi is.

Kun je een cassette op een freewheel zetten?

Je kunt een freewheel naaf niet omzetten naar cassette. Je hebt een nieuwe achternaaf nodig. Wat hij zei. Je moet of een heel nieuw achterwiel kopen of een achternaaf en spaken en die opnieuw laten monteren op je huidige velg.

Kun je een 7-speed cassette op een 8-speed naaf monteren?

Een nieuwe 7-speed cassette zal correct werken met een 4,5mm spacer; maar er waren zoveel varianten van oudere cassettes dat het moeilijk is om zeker te weten wat zal werken. Uw beste oplossing is waarschijnlijk om een nieuwe cassette te kopen, aangezien de compatibiliteit met een 8-speed cassettebody met de 4,5mm spacer dan correct zal zijn.

Wat is het verschil tussen een freewheel en een freehub?

Freehub vs freewheel
Freewheels zijn van voor de freehubs. Ze zitten nog steeds op oudere fietsen en de meeste moderne fietsen met één versnelling. Bij fietsen met meerdere versnellingen zijn ze echter vervangen door de freehub, omdat die lichter en compacter is en dus kleinere tandwielen en grotere versnellingsbereiken aankan.

Werkt een 8 speed ketting op een 9 speed cassette?

Nee, het werkt niet acceptabel.

Kun je een 11-speed cassette op een 9-speed naaf monteren?

Een 11-speed cassette past alleen op een 9-speed naaf als de naaf breed genoeg is. Gelukkig hebben 8, 9, 10 en 11-speed mountainbike-naven dezelfde afstand, en kan men dus op alle naven een 11-speed cassette gebruiken.

Kan ik een 10-speed cassette op een 9-speed naaf monteren?

Je kunt een nieuwe 10 of 11 speed cassette op elk van de oudere 9 speed naven zetten. Dus, ongeacht het merk, voel je vrij om je wielen een mooi opgewaardeerd nieuw ros te kopen.

Heb ik een langere ketting nodig voor een grotere cassette?

Je hebt een iets langere ketting nodig voor een grotere cassette. Als je ketting daarvoor de juiste lengte had, vergroot het toevoegen van het 34t tandwiel de diameter van het lage tandwiel. Dat verhoogt de totale lengte van het tandwiel, dus je zou meer ketting moeten hebben om de afstelling correct te houden.

Welke cassette is het beste voor het beklimmen van heuvels?

Voor heuvelklimmen en bergachtig terrein adviseren wij een wegcassette zoals de 11-32T SRAM Red 22 XG1190 11 Speed Cassette (A2), of de 11-34T Shimano Ultegra R8000 11 Speed Cassette.

Is een fiets met 7 versnellingen goed voor heuvels?

Citaat uit de video: Похожие запросы

Kan ik een 9-speed cassette op een 8-speed naaf monteren?

Ja. 8 en 9 speed cassettes zijn uitwisselbaar.

Wat is het verschil tussen een vrijloop en een cassette?

Het freewheel is één geheel en door te trappen wordt het freewheel aan de naaf bevestigd. De cassette-naaf is een set tandwielen (tandwielen) die op een cassette schuift en op zijn plaats wordt gehouden door een borgring.

Waarom is een cassette beter dan een freewheel?

Een cassette is het moderne alternatief en heeft het freewheel snel ingehaald. Cassettes hebben een reeks rechte splines die de mechanische verbinding vormen tussen de tandwielen en de cassette-compatibele naaf, die een freehub wordt genoemd en het ratelmechanisme bevat.

Hoe weet ik welke maat freewheel ik nodig heb?

Citaat uit de video: Op een fiets kan het moeilijk zijn om te bepalen of je een cassette of vrije wil hebt, maar dit is de eenvoudigste manier. Nadat je het achterwiel van de fiets hebt gehaald, draai je de tandwielen naar achteren.